Ο Fabio Quartararo κερδίζει άνετα το Γερμανικό GP

Τρίτη Νίκη Για Τον Fabio Quartararo Στην Γερμανία

Λίγο πριν την καλοκαιρινή ανάπαυλα, ο 10ος αγώνας του παγκόσμιου πρωταθλήματος MotoGP πραγματοποιήθηκε στην πίστα Sachsenring της Γερμανίας.

Παρά την χθεσινή pole position του Pecco Bagnaia, ο Ιταλός μόλις στον τρίτο γύρο είχε πτώση που τον έθεσε πολύ νωρίς εκτός αγώνα αλλά και εκτός μάχης για το φετινό πρωτάθλημα.

Η συνέχεια δόθηκε από τον Γάλλο Παγκόσμιο ΠρωταθλητήFabio Quartararo (Yamaha) όπου κατάφερε να πάρει μια σχετικά άνετη νίκη στον αγώνα της Γερμανίας οδηγώντας ανενόχλητος από την αρχή μέχρι την πτώση της καρό σημαίας.

Για την δεύτερη θέση δόθηκε μεγάλη μάχη μεταξυ των Johann Zarco (Ducati) και Aleix Espargaro (Aprilia) με τελικό νικητή τον Γάλλο οδηγό της Ducati.

Για την 3η θέση δόθηκε επίσης μεγάλη μάχη μεταξύ του Aleix Espargaro και του Jack Miller με τελικό νικητή τον Miller αφού ένα οδηγικό λάθος του Espargaro τον άφησε εκτός βάθρου.

Στην 5η θέση τερμάτισε ο Luca Marini ο οποίος έκανε έναν πολύ δυνατό αγώνα ενώ την κορυφαία εξάδα έκλεισε ένα ακόμα Ducati με τον Jorge Martin.

Στην 7η θέση τερμάτισε το πρώτο ΚΤΜ με τον Brand Binder, μπροστά από τον Fabio Di Giannantonio και το δεύτερο ΚΤΜ του Miquel Oliveira, ενώ ο Enea Bastianini συμπλήρωσε την πρώτη δεκάδα του αγώνα.

Πτώση εκτός του Ιταλού Pecco Bagnaia, είχε ο Joan Mir και ο Takaaki Nakagami, ενώ ο Alex Marquez και ο Maverick Vinales εγκατέλειψαν λόγω μηχανικής βλάβης.

Η νίκη του Γάλλου Παγκόσμιου πρωταθλητή είναι μια νίκη που αυξάνει σημαντικά την διαφορά από τον δεύτερο στην βαθμολογία του πρωταθλήματος Aleix Eapargarο. Πρώτη στο παγκόσμιο πρωτάθλημα κατασκευαστών παραμένει η Ducati με δεύτερη τη Yamaha και Τρίτη την Aprilia.