Yamaha Tenere 700 Raid

Όλο και πιο κοντά το Yamaha Tenere 700 Raid

Στο φετινό σαλόνι μοτοσυκλέτας του Μιλάνου, η Yamaha έκλεψε την παράσταση με μια hardcore έκδοση του Tenere 700, ονόματι Raid Prototype.

Μια μοτοσυκλέτα η οποία αναπτύχθηκε από την Yamaha Motor Europe αξιοποιώντας την εμπειρία των αναβατών εκτός δρόμου Alessandro Botturi και Pol Tarrés. Είχαμε πει τότε αν θυμάστε ότι περιμένουμε πως και πως να βγει μια αντίστοιχη έκδοση παραγωγής και όπως όλα δείχνουν οι προσευχές μας έπιασαν τόπο!

Yamaha Tenere 700 World Raid

Σύμφωνα με κάποιες φωτογραφίες  που κυκλοφόρησαν στο διαδίκτυο φαίνεται πως η Yamaha κατέθεσε στις αρμόδιες υπηρεσίες της Ε.Ε σχέδια στα οποία φαίνεται ξεκάθαρα ένα Tenere με πολύ μεγαλύτερο σε όγκο ρεζερβουάρ με δύο τάπες και φαρδύ φαίρινγκ.

Στο πρωτότυπο που είδαμε στο Μιλάνο υπήρχε και ρεζερβουάρ στο πίσω μέρος της μοτοσικλέτας, κάτι που δεν υπάρχει στα νέα σχέδια, ωστόσο ίσως μπει στη λίστα του προαιρετικού εξοπλισμού. Η μάσκα εμπρός είναι πιο φαρδιά με ψηλότερη ζελατίνα και αεροδυναμικά βοηθήματα δεξιά και αριστερά, ενώ το φτερό παραμένει χαμηλά, πάνω στον εμπρός τροχό και δεν είναι ψηλά τοποθετημένο όπως στο πρωτότυπο μοντέλο.

Yamaha-Tenere-700-Raid

Τα όργανα μοιάζουν να έχουν το ίδιο σχήμα, αλλά σε αυτή την έκδοση ίσως να είναι έγχρωμα TFT με περισσότερες ενδείξεις και ιδανικά για τουριστική χρήση. Το Tenere 700 Raid πιθανότατα να βγει στην παραγωγή το αργότερο μέχρι τα τέλη του έτους.