Fantic XEF Rally

Fantic XEF Rally Και XEF Rally Factory

Η νέα Εμπειρία Rally

Το XEF RALLY και το XEF RALLY FACTORY κάνουν το ντεμπούτο τους στην Ελληνική αγορά.

Η Fantic μπαίνει στην αγορά των Rally Raids και γράφει ένα νέο κεφάλαιο για τους αναβάτες και τους λάτρεις των raid με δύο μοντέλα: το XEF RALLY και το XEF RALLY FACTORY, μια ειδική “Launch Edition”  που παράγεται σε περιορισμένη έκδοση 50.

Η Fantic Rally Experience είναι προσιτή και διαθέσιμη στους αναβάτες σε δύο νέες εκδόσεις που δημιουργήθηκαν χάρη στις συνεχείς προσπάθειες έρευνας και ανάπτυξης της Fantic Racing και τη συμμετοχή της στους πιο ακραίους αγώνες ράλι raid, από το Ντακάρ μέχρι το Abu Dhabi Desert Challenge. Τα XEF RALLY και XEF RALLY FACTORY αναπτύχθηκαν από την Fantic Test Team σε αγωνιστικές συνθήκες χάρη στην εμπειρία του Franco Picco που συμμετείχε στο Dakar 2022 και έδειξε αμέσως τη μεγάλη συνέπεια, την ταχύτητα και την αξιοπιστία της μοτοσυκλέτας.

FANTIC XEF RALLY

FANTIC XEF RALLY – Καθημερινή αίσθηση Rally Raid και πινακίδες!

Νέα Εμπειρία Ράλι σημαίνει να αγωνίζεσαι στα υψηλότερα επίπεδα αλλά και να προκαλείς τον εαυτό σου.

Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο το XEF RALLY είναι μια πραγματική αγωνιστική μοτοσυκλέτα, έτοιμη να πάρει τη θέση της στη γραμμή εκκίνησης στο Ντακάρ, αλλά είναι επίσης μια μοτοσυκλέτα παραγωγής, με έγκριση Euro5 και δυνατότητα έκδοσης πινακίδων,  όταν ο στόχος δεν είναι να ανταγωνιστείτε για την καλύτερη θέση τερματισμού, αλλά να πιέσετε τον εαυτό σας περαιτέρω σε κάθε βόλτα.

Ο κινητήρας είναι ο ισχυρός μονοκύλινδρος 450cc, της Yamaha επιθετικός όταν χρειάζεται αλλά διαχειρίσιμος σε κάθε περίσταση με τα ειδικά parts που ανέπτυξε η Fantic. Το πλαίσιο είναι η λεπτή διπλή δοκός από αλουμίνιο που δίνει μεγάλη σταθερότητα χάρη στην εξαιρετική δουλειά που κάνει η ανάρτηση Kayaba. Οι υπερκατασκευές και οι διευρυμένες δεξαμενές έχουν σχεδιαστεί για να παρέχουν την τέλεια ισορροπία εργονομίας και μέγιστης χωρητικότητας ρεζερβουάρ καυσίμου, με 30 λίτρα χωρισμένα σε δύο δεξαμενές: μία πλευρική και μία κεντρική. Τα όργανα πλοήγησης είναι απαραίτητα όταν συμμετέχετε σε μεγάλες επιδρομές: πλήρως ολοκληρωμένο σύστημα οργάνων και κάλυμμα από πλεξιγκλάς για προστασία από τον αέρα, τη σκόνη και τις πέτρες.

Χάρη στο RallyScreen 7″ όλες οι παράμετροι είναι πάντα ορατές και ο αναβάτης μπορεί εύκολα να ελέγξει πίστες GPX, ψηφιακά roadbooks και να χρησιμοποιήσει οποιαδήποτε από τις εφαρμογές πλοήγησης στην αγορά, είτε μέσω της οθόνης αφής είτε μέσω των δύο χειριστηρίων στο τιμόνι. Χάρη στο λειτουργικό σύστημα Android, είναι τόσο εύκολο στη διαχείριση όσο ένα smartphone. Σχεδιασμένο για να είναι πλήρως αντικραδασμικό, ανθεκτικό στη σκόνη και αδιάβροχο (πιστοποιητικό IP67), το RallyScreen ενεργοποιείται και σβήνει με την μοτοσυκλέτα, αλλά διαθέτει επίσης μια εσωτερική μπαταρία που επιτρέπει τον προγραμματισμό δρομολογίων μακριά από την μοτοσυκλέτα και μπορεί να μεταφερθεί όταν χρειάζεται.

Τέλος, τα τεχνικά χαρακτηριστικά περιλαμβάνουν το διευρυμένο μπροστινό φρένο 300 mm, απαραίτητο για να σταματήσετε με ασφάλεια και στις εξαιρετικά υψηλές ταχύτητες που μπορούν να φτάσουν οι αναβάτες.

FANTIC XEF RALLY FANTIC XEF RALLY

FANTIC XEF RALLY FACTORY – Αγωνιστικό ένστικτο.

Δίδυμη αδερφή των επίσημων μοτοσυκλετών Fantic που αγωνίζονται στο Ντακάρ και στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Cross-Country. Μια exclusive μοτοσυκλέτα, το “Launch Edition” που παράγεται σε περιορισμένη έκδοση 50, διαθέτει μια σειρά από «αποκλειστικά» χαρακτηριστικά.

Όργανα αγώνα: η έκδοση Factory διαθέτει στον standard εξοπλισμό μια ισχυρή δομή από χάλυβα και αλουμίνιο που έχει σχεδιαστεί για να υποστηρίζει επαγγελματικό roadbook και trip master για προσανατολισμό σε οποιονδήποτε αγώνα. Διαθέτει επίσης πρακτικά χειριστήρια roadbook στο τιμόνι και είναι προδιαμορφωμένο για έναν επιπλέον tripmaster.

Το μπροστινό ψυγείο λαδιού, για μέγιστη ροή αέρα, και το διευρυμένο φίλτρο λαδιού με πρόσθετη δεξαμενή επιτρέπουν την καλύτερη λίπανση σε ακραίες καιρικές συνθήκες. Τιμονόπλακες και πλήμνες εξ ολοκλήρου κατασκευασμένοι από εξωτικά κράματα αλουμινίου billet και CNC, έχουν αναπτυχθεί, για μεγάλη ακαμψία και με ιδιαίτερα σφιχτές προδιαγραφές προκειμένου να εγγυηθούν μέγιστη ακρίβεια στην κατευθυντικότητα.

Η πίσω πλήμνη διαθέτει βάση γραναζιού για να αμβλύνει τις αντιδράσεις στον πληθωρικό κινητήρα διπλών εκκεντροφόρων και 450 κ.εκ. Για να μειώσει το stress και ν’ αυξήσει την ασφάλεια κατά τη διάρκεια μαραθώνιων διαδρομών με πολύ υψηλές ταχύτητες, το τμήμα R&D της Fantic έχει αναπτύξει μια ειδική ρύθμιση για το υδραυλικό αμορτισέρ τιμονιού. Η ολόκληρη εξάτμιση τιτανίου ολοκληρώνει το set-up και αναπτύχθηκε σε συνεργασία με την Arrow, προσφέροντας μέγιστη απόδοση και 1,5 κιλό λιγότερο. Εκτός από τις σημαντικές τεχνικές αναβαθμίσεις, οι μοτοσυκλέτες Fantic XEF Rally Factory κατασκευάζονται με έναν αριθμό που καθιστά το καθένα μοναδικό. Προσφέρονται με ένα κιτ competition που αποτελείται από Fantic Rally Jersey και μια επαγγελματική εργαλειοθήκη τρόλεϊ 144 λίτρων, για τη μεταφορά όλων των εργαλείων ανταλλακτικών σε κάθε αγώνα.

FANTIC XEF RALLY FANTIC XEF RALLY FANTIC XEF RALLY

Και οι δύο μοτοσυκλέτες Fantic Rally κατασκευάζονται στις εγκαταστάσεις της Motori Minarelli στη Μπολόνια και θα είναι διαθέσιμες στην Ελλάδα από τα τέλη Νοεμβρίου 2022 στις τιμές των 13.300€ + ΦΠΑ (16.492€ ) και 19.350€ + ΦΠΑ (23.994€) για τις εκδόσεις RALLY και RALLY FACTORY αντίστοιχα.