Sebastien Loeb Racing

Sebastien Loeb Racing Και Polaris

ΕΝΩΝΟΥΝ ΤΙΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΓΙΑ ΕΝΑ 5 ΕΤΕΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ RALLYRAID

Με στόχο να παίξει τον πρωταγωνιστικό ρόλο στην κατηγορία SSV T4, ο Sebastien Loeb θα ξεκινήσει στον αγώνα του Ντακάρ στη Σαουδική Αραβία, τον πρώτο γύρο του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος RallyRaid 2023 FIA και FIM, που θα διεξαχθεί από τις 31 Δεκεμβρίου 2022 έως 15 Ιανουαρίου 2023.

ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΣ ΕΜΠΕΙΡΙΑΣ ΚΑΙ ΦΗΜΗΣ

Η Polaris Off-Road Vehicles και η ομάδα του επί εννέα φορές Παγκόσμιου Πρωταθλητή του WRC, Sébastien Loeb, είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουν αυτή τη νέα συνεργασία στα πλαίσια αυτής της γεμάτης πάθος αθλητικής περιπέτειας.
Το Rally Raid είναι ένας από τους σημαντικότερους αγώνες για τον Sébastien Loeb, αλλά ήταν επίσης μια πρόκληση που αντιμετώπισε ο συνιδρυτής της ομάδας Dominique Heintz σε μια μοτοσυκλέτα το 1986. Η απόφαση να συμμετέχει σε ένα τέτοια αγώνα με φιλόδοξους στόχους ήταν στα σκαριά εδώ και πολλά χρόνια και είναι με την Polaris που επέλεξε να δεσμευτεί σε αυτή τη νέα πρόκληση τα επόμενα πέντε χρόνια.

Για περισσότερα από δέκα χρόνια, η Sébastien Loeb Racing (SLR) βασίζεται σε μια ισορροπία έμπειρων και νέων οδηγών για να μοιραστεί την τεχνογνωσία και να βελτιώσει τις επιδόσεις. Η κατηγορία SSV T4 έχει αποδειχθεί η καταλληλότερη, επιτρέποντας στις ομάδες να βελτιώσουν τις δεξιότητές τους και επομένως είναι λογικό η ομάδα SLR να στραφεί σε έναν ειδικό παίκτη στον τομέα, την Polaris. – έξι φορές νικητή της κατηγορίας SSV στο Ντακάρ – για να πετύχει αυτόν το στόχο.

Υπογράφοντας πενταετή συνεργασία με την Polaris Off Road Vehicles, η ομάδα προετοιμάζεται με βάση τα ολοκαίνουργια οχήματα Polaris RZR Pro R Sport, με στόχο να κατακτήσει τις ηγετικές θέσεις στην κατηγορία της στο περίφημο Ράλι Ντακάρ και την κατάταξη της FIA W2RC.

Sébastien Loeb – Ιδρυτής της ομάδας Sébastien Loeb Racing:
«Η SLR στο Ντακάρ είναι μια νέα περιπέτεια! Νομίζω ότι είναι μια μεγάλη πρόκληση να την αντιμετωπίσεις. Είναι ένας δύσκολος, μακροχρόνιος αγώνας αντοχής που αναδεικνύει τη συνεργασία μεταξύ της ομάδας, των πιλότων της και των υποστηρικτών της. Είναι υπέροχο που μπορούμε να ασχοληθούμε με αυτόν τον τομέα με τη SLR.

«Ο Dominique ξεκίνησε στο Ντακάρ ως αναβάτης μοτοσικλέτας και ήταν σημαντικό για αυτόν να επιστρέψει σε αυτό το πρόγραμμα μια μέρα. Η ευκαιρία να συνεργαστούμε με έναν κατασκευαστή όπως η Polaris είναι ιδιαίτερα ενθαρρυντική για εμάς. Η εκμετάλλευση των οχημάτων της Polaris είναι μια μεγάλη ευκαιρία για την ομάδα μας. Θα προσπαθήσουμε να κάνουμε σπουδαία πράγματα μαζί, οπότε γιατί να μην κερδίσουμε την κατηγορία στο μέλλον! “

Sebastien Loeb polaris

POLARIS RZR: ΕΝΑ ΙΣΧΥΡΟ ΚΑΙ ΑΞΙΟΠΙΣΤΟ ΟΧΗΜΑ

Η εξέλιξη του Polaris RZR έχει μια επιτυχημένη πορεία από το 2008, όταν η Polaris δημιούργησε αυτή τη νέα ιδέα του σπορ SSV που γνώρισε εξαιρετικό ενθουσιασμό τα επόμενα χρόνια. Τώρα, για το 2022, η Polaris κυκλοφόρησε το πιο ισχυρό και προηγμένο RZR μέχρι τώρα: το RZR Pro R.

Θέτοντας ένα νέο πρότυπο για την κατηγορία επιδόσεων SSV, το Pro R μπορεί να υπερηφανεύεται για μια σειρά από καινοτομίες και τον πιο ισχυρό κινητήρα που προσφέρθηκε ποτέ. Ένας ατμοσφαιρικός τετρακύλινδρος 2.0L ProStar Fury 225 ίππων που συνδυάζεται με μεγαλύτερο συμπλέκτη και ιμάντα, παρέχοντας ισχύ με άμεση απόκριση για γρήγορη επιτάχυνση.

«Ο Sébastien Loeb είναι ένας από τους κορυφαίους του μηχανοκίνητου αθλητισμού όλων των εποχών», δήλωσε ο René Basei, Αντιπρόεδρος της Polaris Ευρώπης, Μέσης Ανατολής, Αφρικής και Ασίας-Ειρηνικού. «Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η τεχνογνωσία, η εμπειρία και η καθοδήγησή του θα συμβάλουν στην επιτυχία αυτού του νέου έργου και θα προωθήσουν το πρόγραμμα αγώνων εκτός δρόμου προς τα εμπρός, μαζί με το απίστευτο ταλέντο και την αποφασιστικότητα των οδηγών, των μηχανικών και των εξαιρετικά ικανών μελών του Sébastien. Η ομάδα Loeb Racing.”

XAVIER DE SOULTRAIT: Η ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΣ ΕΞΕΛΙΞΗΣ ΜΕ ΤΟΝ SÉBASTIEN LOEB RACING

Ο Xavier De Soultrait, ένας αναβάτης μοτοσικλέτας που ειδικεύεται στα Rally Raids μετά από οκτώ συμμετοχές στο Ράλι Ντακάρ με δύο τροχούς, θα ξεκινήσει την επόμενη έκδοση με τέσσερις τροχούς στα χρώματα της ομάδας Sébastien Loeb Racing και της Polaris.
Ήδη παγκόσμιος πρωταθλητής Baja και καταξιωμένος αναβάτης Enduro, ο Xavier γνωρίζει ιδιαίτερα καλά το έδαφος του rally raid και είχε τη φιλοδοξία να αλλάξει κατηγορία για να ανακαλύψει νέες εμπειρίες στο τιμόνι ενός side-by-side. Μετά από συνεχή ανάπτυξη και προετοιμασία τους τελευταίους μήνες, θα οδηγήσει το RZR Pro R της γαλλικής ομάδας για την πρώτη του συμμετοχή στην κατηγορία SSV.

«Μετά τις δοκιμές ως συνοδηγός με τον Sébastien Loeb, σημειώνουμε πρόοδο στη μετάβασή μου σε αυτήν την κατηγορία. Οι απαιτήσεις είτε ως αναβάτης μοτοσικλέτας είτε SSV είναι πολύ υψηλές και ελπίζω ότι αυτός ο νέος κύκλος θα είναι τόσο επιτυχημένος όσο ο πρώτος μου σε δύο τροχούς. Θα καταβάλω όλη την προσπάθεια που χρειάζεται για να πετύχω σε αυτή τη νέα πρόκληση. Φυσικά, η παρουσία του Sébastien Loeb ως προϊστάμενου της ομάδας μας θα είναι πολύτιμη γιατί η εμπειρία του και οι γνώσεις του θα είναι απαραίτητες για να μας βοηθήσουν να προχωρήσουμε πιο γρήγορα. Η επιθυμία μου να παίξω τον πρωταγωνιστικό ρόλο, όπως προσπάθησα να κάνω με τους δύο τροχούς, είναι ακριβώς η ίδια – είμαι σίγουρος ότι θα είναι μια άλλη διασκεδαστική περιπέτεια και ανυπομονώ να ξεκινήσω!»

Παρακολουθήστε την πρόοδο της ομάδας στο Facebook και το Instagram – @loebracing – ή στον ιστότοπο : https://sebastienloebracing.com