Yamaha NEO's electric scooter

Yamaha NEO΄s

Το πρώτο ηλεκτρικό scooter της εταιρείας

Yamaha NEO΄s: Εδώ και πολλές δεκαετίες, η Yamaha αποτελεί έναν από τους πιο επιτυχημένους και αξιοσέβαστους κατασκευαστές στη σημαντική αγορά των scooter 50 κ.εκ., στην Ευρώπη.

Παράλληλα με τη βασική της δραστηριότητα στους κινητήρες εσωτερικής καύσης, η Yamaha ασχολείται εντατικά με την έρευνα και ανάπτυξη στα ηλεκτρικά scooter εδώ και περισσότερα από 30 χρόνια. Το 1991, η εταιρεία παρουσίασε στην Έκθεση Μοτοσυκλέτας Frog στο Τόκιο, το πρώτο ηλεκτρικό scooter της. Έκτοτε, η Yamaha εργάστηκε με προσήλωση στην ανάπτυξη ηλεκτρικών scooter και κυκλοφόρησε αρκετά ηλεκτρικά μοντέλα σε διάφορες ασιατικές χώρες.

Για το 2022, η νέα γενιά του NEO’s αποτελεί το πρώτο “ισοδύναμο των 50 κ.εκ.” ηλεκτρικό scooter μαζικής παραγωγής της Yamaha που θα κυκλοφορήσει στην Ευρωπαϊκή αγορά. Αυτό το προσιτό νέο μοντέλο μηδενικών εκπομπών καυσαερίων, είναι έτοιμο να συμβάλλει στη μεταμόρφωση των αστικών μετακινήσεων στις Ευρωπαικές πόλεις.

Yamaha NEO΄s

Το μικρών διαστάσεων πλαίσιο διαθέτει μαλακές, στρογγυλεμένες επιφάνειες που βελτιώνουν τη χαλαρή αίσθηση και πλαισιώνουν τον easy-to-ride χαρακτήρα αυτού του εξαιρετικά αθόρυβου scooter, μηδενικών εκπομπών ρύπων. Οι νέοι διπλοί προβολείς LED περιβάλλονται από λευκά στεφάνια για νέα, διακριτική και κλασική εμφάνιση, ενώ είναι εμπνευσμένοι από την εμβληματική όψη των πρώτων NEO’s.

Yamaha NEO΄s

Εκτός από την καλαίσθητη σχεδίασή του, το NEO’s διαθέτει πρακτικές πινελιές που τονίζουν το ρόλο του ως όχημα καθημερινής μετακίνησης στην πόλη. Τα πλαστικά διακοσμητικά που τοποθετούνται στο περίγραμμα του εσωτερικού, όχι μόνο προσφέρουν στο NEO’s μια κομψή εξωτερική εμφάνιση, αλλά επίσης βοηθούν στην προστασία από μικροχτυπήματα και γρατσουνιές, ενώ καλύπτουν και τις διάφορες βίδες για πιο κομψό φινίρισμα.

Yamaha NEO΄s

Στην καρδιά αυτής της συμπαγούς μονάδας άμεσης μετάδοσης στο τροχό βρίσκεται ένας τελευταίας τεχνολογίας αερόψυκτος ηλεκτροκινητήρας brushless, που παρέχει υψηλά επίπεδα ροπής για ομαλή λειτουργία, δυνατή επιτάχυνση και εξαιρετικά αθόρυβη λειτουργία.

Yamaha NEO΄s ηλεκτρικο scooter

Με βάρος μόλις 8 κιλά και τοποθετημένη κάτω από τη σέλα στο κέντρο του σκελετού, η μπαταρία ιόντων λιθίου 50,4V/19,2Ah παρέχει υψηλή ισχύ στον πίσω τροχό. Αυτή η μπαταρία υψηλής ενεργειακής πυκνότητας, η οποία αναπτύχθηκε και παράγεται από την ίδια τη Yamaha, παρέχει αυτονομία περίπου 37 χλμ. με πλήρη φόρτιση, με βάση τις δοκιμές WMTC Class 1 σε τυπική λειτουργία και σε θερμοκρασία μπαταρίας 25°C.

Yamaha NEO΄s

Με μία μπαταρία στον βασικό εξοπλισμό του, το NEO’s είναι εξοπλισμένο με σύνδεσμο και περίβλημα για προαιρετική δεύτερη μπαταρία, που μπορεί να επεκτείνει την αυτονομία στα περίπου 68 χλμ.

Η φόρτιση μπορεί να γίνεται με την μπαταρία επάνω στο NEO’s ή μετά την αφαίρεσή της για βολική φόρτιση σε εσωτερικό χώρο. Το NEO’s παρέχεται με ειδικό φορητό φορτιστή μπαταρίας που έχει σχεδιαστεί για σύνδεση σε κοινή πρίζα ρεύματος, ενώ απαιτούνται περίπου 8 ώρες για πλήρη φόρτιση.

Το NEO’s προσφέρεται σε δύο απλά και χρηστικά χρώματα που αποτυπώνουν τέλεια τον διακριτικό αλλά και δυνατό χαρακτήρα του: Milky White και Midnight Black.

Yamaha NEO΄s

Έξυπνο, απλό, οικονομικό και αξιόπιστο, το νέο NEO’s είναι η ιδανική επιλογή για όσους αναζητούν ένα οικονομικά προσιτό scooter νέας γενιάς μηδενικής εκπομπής καυσαερίων, για καθημερινές μετακινήσεις και ειδικότερα, για τις μετακινήσεις μέσα στην πόλη.