Triumph Tiger 900 Rally Pro

Δοκιμή: Triumph Tiger 900 Rally Pro (+Video)

Το Tiger είναι σίγουρα ένα από τα πιο ιστορικά μοντέλα της βρετανικής εταιρίας. Το νέο 900αρι ήρθε ανανεωμένο, πιο φρέσκο και ίσως το καλύτερο Tiger που έχει φτιαχτεί ποτέ!

Triumph Tiger 900 Rally Pro: Δεν αρκεί βέβαια μόνο η αύξηση των κυβικών και η νέα εμφάνιση για να πούμε ότι είναι το καλύτερο το Tiger που έχει φτιαχτεί ποτέ όμως! Εδώ έχει γίνει πραγματική δουλειά!

Το νέο Triumph Tiger 900 Rally Pro έρχεται σε τρεις εκδόσεις, την απλή, την τουριστική GT και φυσικά την πιο όμορφη, πιο ολοκληρωμένη αλλα και αυτή που κανει την διαφορά, την Rally Pro!

Δοκιμή: Triumph Tiger 900 Rally Pro (+Video)

Ξεκινώντας να μιλάμε από πλευράς αισθητικής το νέο Tiger δεν έχει καμία απολύτως σχέση με τον προκάτοχο του. Η σχεδίαση του είναι πιο μαζεμένη σε διαστάσεις και γενικά ο adventure χαρακτήρας του είναι πιο έντονος! Η έκδοση Rally Pro είναι πραγματικά ετοιμοπόλεμη και το μόνο που χρειάζεται είναι ένα ζευγάρι ελαστικά off road για να μπορεί να ξεδιπλώσει το ταπεραμέντο της. Δεσμευόμαστε λοιπόν να επανέλθουμε με μια καθαρά χωμάτινη παρουσίαση για το κοινό που είναι λίγο πιο ανήσυχο!

Ποιότητα κατασκευής, φινίρισμα και συναρμολόγηση βρίσκονται σε υψηλά επίπεδα. Το χακί χρώμα σε συνδυασμό με το λευκό πλαίσιο κάνουν πραγματικά το tiger να έχει δείκτη κεφαλογυρισματος 10/10.

Δοκιμή: Triumph Tiger 900 Rally Pro (+Video)

Ο τρικύλινδρος κινητήρας των 888 κυβικών είναι νέος και σχεδιασμένος σε λευκό χαρτί.
Βελτιωμένος με εντελώς διαφορετικό ήχο απ’οτι έχουμε συνηθίσει μέχρι τώρα και με ροπή αυξημένη κατά 10% χάρη στον νέο χρονισμό ανάφλεξης, τα νέα πιστόνια μεγαλύτερης διαμέτρου, νέες μπιελες, ανασχεδιασμένους εκκεντροφόρους καθώς και τον νέο αντικραδασμικο άξονα.
Η απόδοση του παραμένει στα 95 άλογα σε πιο χαμηλές στροφές όμως και συγκεκριμένα στις 8.750 ενώ η ροπή των 8,8 κιλών έρχεται στις 7.250 στροφές.

Το πλαίσιο είναι ατσάλινο χωροδικτυωμα, ελαφρύτερο ενώ το υποπλαίσιο είναι αφαιρούμενο όπως και οι βάσεις για τα μαρσπιέ συνεπιβάτη.

Το εξαταχυτο κιβώτιο διαθέτει συμπλέκτη ολίσθησης και quickshifter ενώ αλλαγή έχει γίνει και στο σύστημα ψύξης που αντί για ένα μεγάλο ψυγείο έχουν μπει δυο μικρά.

Δοκιμή: Triumph Tiger 900 Rally Pro (+Video)

Βάζοντας μπροστά το Rally αυτό που κλέβει την παράσταση είναι ο εντυπωσιακός πίνακας οργάνων ο οποίος διαθέτει 6 riding modes παρακαλώ!
Το Rain, το road, το sport, το rider, το off road και το off road pro με το καθένα να προσαρμόζεται στο στυλ του κάθε αναβάτη.
Η μοτοσυκλέτα εφοδιάζεται με traction control που βεβαίως μπορεί να απενεργοποιηθεί καθώς επίσης και με Cornering ABS το οποίο επεμβαίνει σύμφωνα με την κλήση της μοτοσυκλέτας.

Η οδική της συμπεριφορά είναι πραγματικά υποδειγματική και αυτό χάρη στις ρυθμιζόμενες αναρτήσεις της SHOWA οι οποίες μπορούν να γίνουν άνετες, σκληρές ή όπως αλλιώς επιθυμείτε.
Τα φρένα συμπληρώνουν το όλο σύνολο με τις τετραπιστονες δαγκάνες Brembo και τους δυο δίσκους 320 χλστ για μπροστά και την μονοπιστονη δαγκάνα με 255 χλστ.
Παρά τα 220 κιλά της και τον μπροστινό τροχό των 21 ιντσών το Tiger ελίσσεται, στρίβει και γενικά θα κινηθεί με χαρακτηριστική ευκολία μέσα στην πόλη εκεί δηλαδή που θα περάσει και το μεγαλύτερο μέρος της ζωής του.

Δοκιμή: Triumph Tiger 900 Rally Pro (+Video)

Το ρεζερβουάρ του Triumph Tiger 900 Rally Pro είναι 20 λίτρων και η κατανάλωση που μετρήσαμε κυμάνθηκε μεταξύ 6,5-7 λίτρα.

Η προστασία από τον αέρα είναι πολύ καλή και μόνο όταν το κοντέρ δείξει 200 χλμ θα υπάρξει μια μικρή ενόχληση. Σε μια τέτοια μοτοσυκλέτα όμως μια ιδανική ταχύτητα είναι τα 150-160 χλμ. Αυτό που μας έκανε εντύπωση είναι η σταθερότητα της, οι πολύ καλές αλλαγές κατεύθυνσης και ο κινητήρας που έχει παντού δύναμη και σε κάνει να ξεχνάς ότι είσαι πάνω σε μια καθαρόαιμη adventure μοτοσυκλέτα και νομίζεις ότι είσαι πάνω σε sport touring μοντέλο.

Το νέο Triumph Tiger 900 Rally Pro έχει όλα τα στοιχεία και τα φόντα μιας adventure μοτοσυκλέτας, είναι όντως το καλύτερο tiger στην ιστορία της βρετανικής εταιρίας και είναι πανέτοιμος να ικανοποιήσει τους υποψήφιους αναβάτες του σε ότι τερέν και αν επιλέξουν.