Kawasaki Ζ Η2

Νέα Kawasaki Ζ Η2 Μια Νέα Εποχή Στα Hypernaked

Με μια συγκλονιστική σειρά μοντέλων που έκανε την πρώτη της εμφάνιση πριν από σχεδόν πενήντα χρόνια, με την πρωτοποριακή για την εποχή της Super Four Z1 του 1972, η Kawasaki έχει μια αξιοζήλευτη κληρονομιά Ζ στην κατηγορία naked.

Η Kawasaki δεν κοιτάζει προς τα πίσω με το νεότερο υψηλών προδιαγραφών μοντέλο Z. Αντίθετα, ενθαρρύνει τους μοτοσυκλετιστές και τους ένθερμους οπαδούς του ιστορικού μοντέλου, να κοιτάξουν προς το μέλλον και να ανακαλύψουν το πιο ριζοσπαστικό, πιο προηγμένο τεχνολογικά και ισχυρότερο μοντέλο Z που έχει κατασκευαστεί ποτέ, την απόλυτη Z H2.

Αξιοποιώντας τη σημαντική εμπειρία της με τις Ninja H2 και Ninja H2R, η Kawasaki δημιούργησε την απόλυτη Kawasaki Ζ Η2, ωθώντας τον κόσμο της μοτοσυκλέτας σε νέα κατεύθυνση.

Η τοποθέτηση στην κορυφή της οικογένειας Ζ είναι μια τεράστια ευθύνη. Απαιτεί μια μοτοσυκλέτα με χαρακτηριστικά που ικανοποιούν τις επιθυμίες και τις απαιτήσεις ακόμη και του πιο απαιτητικού αναβάτη, παρέχοντας προδιαγραφές που υπερβαίνουν κάθε προσδοκία και συνθέτουν την “απόλυτη Z”. Αντικατοπτρίζοντας το βασικό πνεύμα της μοναδικής σχεδιαστικής φιλοσοφίας “Sugomi” της Kawasaki – όπου κάθε καινοτομία στο στυλ συνδυάζεται με ένα μηχανολογικό χαρακτηριστικό γνώρισμα – η Z H2 είναι ο απόλυτος κυρίαρχος, με πληθώρα στοιχείων, λειτουργιών και τεχνολογιών που εστιάζουν στον αναβάτη.

Φυσικά, τη μεγαλύτερη προσοχή, αρχικά συγκεντρώνει ο συναρπαστικός 4-κύλινδρος κινητήρας των 998 κ.εκ. που είναι εξοπλισμένος με τον ενσωματωμένο υπερσυμπιεστή που έχει κατασκευάσει η Kawasaki. Με ισχύ που φτάνει στα 200PS, η μεγάλη αρετή του, είναι η ελεγχόμενη, αλλά και αναζωογονητική ροή της δύναμης που οδηγεί σε μια συναρπαστική αίσθηση, χωρίς να υπονομεύονται η φιλικότητα προς τον αναβάτη και η εύκολη διαχείριση των επιδόσεων. Έτσι, ενώ η Kawasaki Ζ Η2 σχεδιάστηκε για να είναι ελκυστική στους έμπειρους αναβάτες, η συνολική ευκολία στον χειρισμό την καθιστά προσβάσιμη στο ευρύ κοινό.

Τα στυλιστικά στοιχεία που τονίζουν την ιδιαίτερη φύση αυτής της “απόλυτης Z” είναι πολλά, με μια νέα προσέγγιση της σχεδίασης Sugomi και οπτικές αναβαθμίσεις όπως είναι ο φωτισμός LED που περιλαμβάνει τα φλας και το φως της πινακίδας κυκλοφορίας. Η ευανάγνωστη οθόνη οργάνων TFT είναι άμεσα αναγνωρίσιμη και το σύστημα γρήγορου ανεβάσματος και κατεβάσματος ταχυτήτων (quick shifter) που σχεδιάστηκε προσεκτικά, αποτελεί μια πολύ σημαντική προσθήκη στη μοτοσυκλέτα.

Από το αριστερό χειριστήριο γίνεται η ρύθμιση του cruise control που υπάρχει στον βασικό εξοπλισμό, καθώς και ο χειρισμός άλλων λειτουργιών που εστιάζουν στον αναβάτη. Το πλαίσιο είναι το πολύ δημοφιλές χωροδικτύωμα που χρησιμοποίησε η Kawasaki στα προηγούμενα υπερτροφοδοτούμενα μοντέλα της και έχει αναβαθμιστεί για τη νέα Ζ. Οι δαγκάνες Brembo M4 συνδυάζονται με το πιρούνι Showa BPF, τονίζοντας τις πολύ υψηλές προδιαγραφές αυτής της κορυφαίας naked.

Στο εσωτερικό της μοτοσυκλέτας, οι μηχανικοί της Kawasaki εργάστηκαν σκληρά για να εξασφαλίσουν μια δυναμική ισορροπία μεταξύ απόδοσης και ανθεκτικότητας, δημιουργώντας μια πρακτική, αλλά και εξωτική υπερτροφοδοτούμενη street μοτοσυκλέτα. Με τον συμπλέκτη ολίσθησης και το τεχνολογίας dog ring κιβώτιο ταχυτήτων, η έξυπνη χρήση του λαδιού ως ψυκτικού μέσου εξαλείφει την ανάγκη ύπαρξης ενός ογκώδους intercooler. Χρησιμοποιώντας μπεκ ψεκασμού λαδιού σε εστιασμένα σημεία, οι μηχανικοί της KHI συνδύασαν την αξιοπιστία και την άψογη απόδοση, με τον τρόπο που μόνο αυτοί γνωρίζουν.

Ένας μεγάλος αριθμός ηλεκτρονικών βοηθημάτων για τον αναβάτη ελέγχονται από την μονάδα διαχείρισης IMU της Bosch, Περιλαμβάνονται ο έλεγχος πρόσφυσης, το έξυπνο σύστημα αντιμπλοκαρίσματος των τροχών, η λειτουργία διαχείρισης στροφών, τα Rider και Power Modes κατ’ επιλογή και ο έλεγχος ανύψωσης του μπροστινού τροχού (έλεγχος σούζας). Ο έλεγχος των λειτουργιών που περιλαμβάνονται στα τεχνολογικά συστήματα της μοτοσυκλέτας γίνεται μέσω σύνδεσης Bluetooth. Μέσω της εφαρμογής Smartphone Kawasaki Rideology, ο ιδιοκτήτης μπορεί να συνδέεται με τη μοτοσυκλέτα του και να ενημερώνεται για την επόμενη διαδρομή του, αλλά και την κατάσταση του οχήματός του. Όλες οι λειτουργίες εμφανίζονται στην οθόνη του Smartphone. Παράλληλα με πρακτικές πληροφορίες, όπως είναι η οικονομία καυσίμου και τα δεδομένα του ταξιδιού, υπάρχουν και άλλες πληροφορίες, όπως είναι η γωνία κλίσης της μοτοσυκλέτας που συγκαταλέγεται στις πιο δημοφιλείς λειτουργίες της σύγχρονης εποχής.

Από την ασύμμετρη εισαγωγή αέρα του υπερσυμπιεστή που υπάρχει στη μια πλευρά των επιθετικών διπλών προβολέων LED και του ανάγλυφου εικονιδίου “Supercharged” που βρίσκεται στη μονάδα της πτερωτής, μέχρι την επιβλητική σχεδίαση Sugomi και το εντυπωσιακό χωροδικτύωμα trellis, η Kawasaki Ζ Η2 προκαλεί τις αισθήσεις. Η Z H2 είναι η πιο αναμενόμενη και πολυσυζητημένη Hypernaked για το 2020 και είναι έτοιμη να πάρει τη θέση της, στην κορυφή της δημοφιλούς κατηγορίας naked.