Έτοιμη η ομάδα της Husqvarna για την πρόκληση του Rally Dakar

Η Husqvarna έτοιμη για την πρόκληση του Rally Dakar

Η εργοστασιακή ομάδα της Husqvarna δηλώνει πανέτοιμη για την πρόκληση του Rally Dakar 2022 κυνηγήγοντας στην έρημο της Σαουδικής Αραβίας το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.

Η νέα μοτοσυκλέτα FR 450 Rally φέρει σημαντικές βελτιώσεις διαθέτοντας νέο πλαίσιο, νέο κινητήρα και πιο «αδύνατο» κουστούμι. Οι δυο εργοστασιακοί οδηγοί της Husqvarna, Benavides και Skyler Howes δηλώνουν έτοιμοι για την πρόκληση του πιο δύσκολου αγώνα ο οποίος θα διεξαχθεί από 2 έως 14 Ιανουαρίου στα εδάφη της Σαουδικής Αραβίας.

Από την μεριά του ο Αργεντινός 26χρονος Benavides δήλωσε:«Το 2021 ήταν μια μακρά και δύσκολη χρονιά για μένα. Ξεκίνησε καλά με το Dakar όπου είχα καλή ταχύτητα, αλλά στη συνέχεια η πτώση που είχα με ανάγκασε να εγκαταλείψω. Χρειάστηκε πολλή ξεκούραση και προπόνηση για να ανακτήσει ο ώμος μου τη δύναμή του, αλλά ευτυχώς μπόρεσα να επιστρέψω στη μοτοσυκλέτα αρκετά νωρίς και να αρχίσω να χτίζω ξανά το ρυθμό μου. Τώρα κοιτάζοντας στο επόμενο Dakar είμαι χαρούμενος με την ψυχική και σωματική μου κατάσταση όπως επίσης και με την ταχύτητά μου. Η μοτοσυκλέτα και η ομάδα δουλεύουν πολύ καλά και έτσι πιστεύω πως διαθέτουμε ένα εξαιρετικό πακέτο για τον αγώνα και πως θα είμαστε σε θέση να παλέψουμε για δυνατά αποτελέσματα. Σίγουρα θα είναι ένας δύσκολος αγώνας, αλλά αυτή θα είναι η πέμπτη συμμετοχή μου στο Dakar και νομίζω πως έχω προετοιμαστεί καλύτερα από ποτέ».

Ο Skyler Howes δήλωσε λίγο πριν την εκκίνηση του Rally Dakar:

«Αυτή η χρονιά κύλησε πραγματικά καλά για εμένα. Είναι η πρώτη μου χρονιά με εργοστασιακή ομάδα και αυτό αποτελεί τεράστια διαφορά. Είναι πολύ σημαντικό ότι εστιάζω στην οδήγησή μου χωρίς να έχω στο μυαλό μου διάφορα άλλα πράγματα. Το βέβαιο είναι πως κατεβαίνω στον αγώνα όντας καλύτερα προετοιμασμένος από ποτέ. Ταυτόχρονα οι στόχοι μου παραμένουν ίδιοι. Θα δώσω τον καλύτερό μου εαυτό, θα προσπαθήσω να μείνω ασφαλής και να τερματίσω στην καλύτερη δυνατή θέση. Είναι σημαντικό ότι είχα την ευκαιρία να περάσω αρκετό χρόνο με την νέα FR 450 Rally και να βοηθήσω στην εξέλιξή της. Πλέον αισθάνομαι σα να βρίσκομαι σπίτι μου οδηγώντας τη και ανυπομονώ να την οδηγήσω στο Dakar. Στο τέλος της ημέρας, θα είμαι χαρούμενος αν τα δώσω όλα και διασκεδάσω, ελπίζω ότι το τελικό αποτέλεσμα θα αντικατοπτρίζει και αυτό».