Η Triumph Στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Motocross

Ανακοίνωση Αγωνιστικής Ομάδας

Η Triumph Motorcycles επιβεβαιώνει τα σχέδιά της να αγωνιστεί στο διάσημο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Motocross FIM το 2024, με ένα πρόγραμμα αγώνων που υποστηρίζεται από το εργοστάσιο κάτω από μια ολοκαίνουργια ομπρέλα Triumph Racing.

Αυτή η νέα αγωνιστική ομάδα-ορόσημο Triumph έχει συσταθεί σε συνεργασία με τον Thierry Chizat-Suzzoni, έναν από τους πιο έμπειρους και επιτυχημένους ιδιοκτήτες ομάδων, ο οποίος θα διαθέτει δύο από τις ολοκαίνουργιες τετράχρονες μοτοσυκλέτες MX 250κ.εκ. της Triumph στην κατηγορία MX2 του 2024 και θα προσθέσει μια είσοδο στην κατηγορία MXGP 450κ.εκ. το 2025.

Κάτω από τη νέα ομπρέλα Triumph Racing, η οποία θα καλύπτει πλέον όλες τις αγωνιστικές δραστηριότητες της Triumph, συμπεριλαμβανομένων των αγώνων Moto2 και Supersport, η συνεργασία μεταξύ της Triumph και του Thierry θα περιλαμβάνει την καθιερωμένη και εξαιρετικά επιτυχημένη δομή και εγκαταστάσεις της ομάδας του. Προωθώντας περαιτέρω τη φιλοδοξία και τη δέσμευση να κερδίσει στο επίκεντρο αυτής της νέας συνεργασίας, η Triumph είναι επίσης στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει ότι ο μακροχρόνιος διευθυντής της ομάδας του, Vincent Bereni, θα συνεχίσει να ηγείται της ομάδας με ένα πλήρες πλήρωμα από έμπειρο τεχνικό προσωπικό που επικεντρώνεται στο να φέρει την Triumph στην κορυφή της απόδοσης αγώνων motocross.

Η νέα μακροπρόθεσμη συνεργασία μεταξύ της Triumph και του Thierry αντανακλά έναν κοινό στόχο και δέσμευση για εμβάθυνση και επιτυχία στην προσέγγιση της Triumph Racing στους αγώνες. Ως μέρος του χαρτοφυλακίου δεσμεύσεων της Triumph Racing, η ομάδα των Thierry και Vincent θα επικεντρωθεί στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Motocross FIM – σε MX2 και MXGP, μαζί με την ανάπτυξη τεχνολογίας και ταλέντου για την οικοδόμηση της μελλοντικής δύναμης της Triumph στους διεθνείς αγώνες motocross.

Το προηγούμενο ρεκόρ αγώνων του Thierry και του Vincent μιλάει από μόνο του – με περισσότερες από 80 νίκες στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα MXGP και μια τεράστια φήμη για την αριστεία τεχνικής και προετοιμασίας. Με την υποστήριξη του εσωτερικού τμήματος μηχανικής σχεδίασης motocross της Triumph, το οποίο είναι υπεύθυνο για τον σχεδιασμό και την ανάπτυξη της ολοκαίνουργιας γκάμας μοτοσυκλετών MX και Enduro, η Triumph Racing δεσμεύεται να χτίσει τους πόρους και τις ικανότητές της στις επιδόσεις με γνώση και εμπειρία παγκόσμιας κλάσης.

Η Triumph Racing εδρεύει στα παγκόσμια κεντρικά γραφεία της Triumph στο Hinckley, στο Ηνωμένο Βασίλειο, όπου βρίσκεται η έρευνα, ο σχεδιασμός, η μηχανολογική ανάπτυξη και η κατασκευή πρωτοτύπων της μάρκας, και η ομάδα του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Motocross θα έχει έδρα στην αγωνιστική εγκατάσταση του Thierry κοντά στο Αϊντχόβεν στην Ολλανδία, όπου θα στεγαστούν το προσωπικό της αγωνιστικής ομάδας, οι λειτουργίες και η αγωνιστική εξέλιξη. Οι ομάδες μηχανικών στο εργοστάσιο της Triumph και η ομάδα αγώνων συνεργάζονται στενά για τη συνεχή βελτίωση των επιδόσεων του πλαισίου και του κινητήρα μέσω ενός εντατικού προγράμματος δοκιμών που βρίσκεται σε εξέλιξη στις ΗΠΑ, το Ηνωμένο Βασίλειο και την ηπειρωτική Ευρώπη, προχωρώντας προς τον πρώτο αγώνα MX2 του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Motocross FIM 2024 .

Οι δοκιμές των νέων μοτοσυκλετών Triumph motocross και enduro βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη και πληροφορίες για τις προδιαγραφές, τα χαρακτηριστικά απόδοσης και τα εξαρτήματα κάθε  μοντέλου θα δημοσιευτούν σε εύθετο χρόνο, μαζί με περισσότερα νέα για την είσοδο της Triumph Racing σε περαιτέρω Πρωταθλήματα και κορυφαίες κατηγορίες.

Η Triumph Στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Motocross

 Nick Bloor – CEO, Triumph:

«Η νέα μας συνεργασία με τον Thierry καταδεικνύει τη μακροπρόθεσμη δέσμευση της Triumph να αγωνίζεται στα υψηλότερα επίπεδα αγώνων. Μοιραζόμαστε το πάθος μας για απόδοση παγκόσμιας κλάσης και η εμπειρία που φέρνουν ο Thierry και η ομάδα του θα αποδειχθεί ανεκτίμητη στη φιλοδοξία μας να αφήσουμε το στίγμα μας σε ένα πολύ ανταγωνιστικό πρωτάθλημα. Η είσοδός μας στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Motocross FIM με μια εργοστασιακά υποστηριζόμενη ομάδα Triumph Racing σηματοδοτεί μια στιγμή ορόσημο στην αρχή της νέας μας καμπάνιας αγώνων εκτός δρόμου κορυφαίου επιπέδου».

Thierry ChizatSuzzoni – Ιδιοκτήτης Αγωνιστικής Ομάδας Triumph (MX2 και MXGP):

«Η Triumph έχει αναλάβει μια σημαντική δέσμευση να κατασκευάσει μια μοτοσυκλέτα MX και να πάει σε αγώνες στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Motocross της FIM. Είμαι χαρούμενος που η ομάδα μου θα είναι η επίσημη Αγωνιστική Ομάδα της Triumph σε MX2 και MXGP. Ο Nick Bloor και το Διοικητικό Συμβούλιο της Triumph έχουν κάνει πολύ ξεκάθαρες τις μακροπρόθεσμες φιλοδοξίες τους για το έργο και βλέπω τεράστιο πάθος από όλους στο Εργοστάσιο. Είμαι ευχαριστημένος με την πρόοδο στη μοτοσυκλέτα, φαίνεται υπέροχη, έχει ταχύτητα στην πίστα και ο Vincent και το προσωπικό μου εργάζονται με τους μηχανικούς στο Hinckley για να το φτιάξουν σε ένα ανταγωνιστικό πακέτο για είσοδο στο Πρωτάθλημα MX2 το 2024. Το MXGP συνεχίζει να αναπτύσσεται σε όλο τον κόσμο, είμαι πολύ χαρούμενος που επέστρεψα και ανυπομονώ να πάω σε αγώνες με την Triumph».

David Luongo – CEO, Infront Moto Racing:

«Είναι σπουδαία νέα! Ίσως ένα από τα σημαντικότερα των τελευταίων ετών. Η Infront Moto Racing θα υποδεχθεί έναν νέο κατασκευαστή στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα MX2 και MXGP. Μιλάμε για μια από τις πιο εμβληματικές μάρκες μοτοσυκλετών στον κόσμο. Η Triumph θα ενταχθεί στο πρωτάθλημά μας από το 2024 με πλήρες πρόγραμμα στις κατηγορίες MX2 και MXGP. Αυτή είναι μια πολύ σημαντική ανακοίνωση και είναι ένα φανταστικό σημάδι για το ενδιαφέρον και τη σημασία του MXGP στη διεθνή σκηνή του μηχανοκίνητου αθλητισμού. Τα τελευταία 20 χρόνια, το MXGP αναπτύσσεται και έχει καθιερωθεί παγκοσμίως. Με μέσο όρο 19 εκδηλώσεις ετησίως, παρέχει την καλύτερη πλατφόρμα στους κατασκευαστές για να αναπτύξουν τις μοτοσυκλέτες, τα εξαρτήματά τους και να τα διαφημίσουν παγκοσμίως. Από την Ασία έως τη Νότια Αμερική, περνώντας από την Ευρώπη, το MXGP καλύπτει όλες τις διαφορετικές αγορές και αγγίζει τους περισσότερους από τους οπαδούς εκτός δρόμου στον κόσμο. Με μεγάλη υπερηφάνεια και ενθουσιασμό καλωσορίζουμε την Triumph στο MXGP και της ευχόμαστε πολλές επιτυχίες τα επόμενα χρόνια και έναν μεγάλο ανταγωνισμό με τις άλλες Εργοστασιακές Ομάδες που είναι ήδη παρούσες!».

Jeremy Appleton – Global Racing Manager, Triumph:

«Το λανσάρισμα της Triumph Racing είναι ένα κομβικό βήμα στο ταξίδι μας για να φέρουμε την Triumph στην κορυφή των αγώνων σε ένα ακόμη ευρύτερο φάσμα κλάδων. Με βάση την επιτυχία της Triumph ως αποκλειστικού προμηθευτή κινητήρων στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Moto2 και τη συμμετοχή μας στους αγώνες Supersport, η μετάβαση σε MX2 και MXGP ανοίγει την πόρτα σε ένα στρατηγικά σημαντικό νέο κεφάλαιο στους αγώνες εκτός δρόμου κορυφαίου επιπέδου. Γνωρίζουμε καλά τις απαιτήσεις του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος και αυτός είναι ο λόγος για τη σύναψη της συνεργασίας με τον Thierry. Μαζί με τον Vincent, η προσέγγισή τους στους αγώνες και στην ανάπτυξη των επιδόσεων είναι εντυπωσιακή και ανυπομονούμε να φτιάξουμε το έργο μαζί και να προσθέσουμε στην επιτυχία που έχουν ήδη πετύχει στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Motocross».

Ricky Carmichael – Πρέσβης Εκτός Δρόμου, Triumph:

«Είμαι πολύ ενθουσιασμένος με τα σημερινά νέα. Το περιμέναμε εδώ και καιρό. Από την αρχή αυτού του έργου με την Triumph, έχω μείνει έκπληκτος με το πόσο σκληρά εργάζονται όλοι. Δεν πρέπει να παραλείψουμε να αναφέρουμε ότι ολόκληρη η ομάδα Ε&Α και μηχανικής που συμμετείχαν στην ανάπτυξη των μοτοσυκλετών έχουν κάνει μια απολύτως απίστευτη δουλειά. Από τα πρώτα στάδια των πρωτοτύπων με εξέπληξε πραγματικά το πόσο καλή ήταν η απόδοση, από τότε, και καθώς βρίσκομαι στο Ηνωμένο Βασίλειο δοκιμάζοντας τις πιο πρόσφατες εξελίξεις, μπορώ να σας πω ότι έχει τις δυνατότητες να κερδίσει στο υψηλότερο επίπεδο και εγώ προσωπικά πιστέυω ότι στους αναβάτες, από επαγγελματίες έως ερασιτέχνες, σε όλη τη γκάμα των εκτός δρόμου μοντέλων, θα αρέσει πολύ αυτό που έχει αναπτυχθεί!».