Τα νέα scooter της Ελληνικής Αστυνομίας είναι… αλλιώς

Η ΕΛ.ΑΣ. φαίνεται πως ξεκίνησε τον εξηλεκτρισμό του στόλου των οχημάτων της.

Ο φακός του Newsauto «συνέλαβε» το ηλεκτρικό scooter της Seat, το ΜΟ, βαμμένο στα χρώματα της Ελληνικής Αστυνομίας να πηγαίνει κατά πάσα πιθανότητα προς παράδοση.

Το αποκλειστικά ηλεκτρικό MO δείχνει ιδανικό για περιπολίες στο κέντρο της πρωτεύουσας αλλά και άλλων πόλεων της χώρας χάρη στην αποσπώμενη μπαταρία του, η οποία αντικαθίσταται εύκολα με μια φορτισμένη ενώ οι ενσωματωμένοι τροχοί της καθιστούν πολύ εύκολη τη μετακίνησή της ακριβώς δίπλα από μια κοινή πρίζα για να φορτίσει.

Με μια πλήρως φορτισμένη μπαταρία το MO μπορεί να καλύψει ακόμα και 130 χιλιόμετρα. Αν ο οδηγός του επιλέξει το πρόγραμμα οδήγησης Eco, που είναι το ένα από τα τρία διαθέσιμα -τα άλλα δύο είναι τα City και Sport.

Ο ηλεκτροκινητήρας του, που είναι ενσωματωμένες στον πίσω τροχό, αποδίδει 12 ίππους και όπως σε όλα τα ηλεκτροκίνητα οχήματα εξασφαλίζει άμεση επιτάχυνση. Ενδεικτικά, τo 0-50 χλμ./ ώρα ολοκληρώνεται σε μόλις 3,9″ και στην πράξη τα 70 χλμ./ ώρα έρχονται πριν καλά-καλά το καταλάβει ο οδηγός του.

Εξίσου σημαντικός για τη χρήση του από την Ελληνική Αστυνομία είναι και ο μεγάλος αποθηκευτικός χώρος κάτω από τη σέλα του Seat MO που μπορεί να φιλοξενήσει δυο κράνη και μικροαντικείμενα.

Πηγή