Yamaha R7

Έρχεται ενιαίο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα με Yamaha R7

Η Yamaha Europe ανακοίνωσε την δημιουργία του R7 Cup Race Series.

Έναν νέο θεσμό στον οποίο θα πρωταγωνιστεί το ολοκαίνουργιο 2κύλινδρο super sport Yamaha R7 της Ιαπωνικής εταιρείας θα ξεκινήσει το 2022 σε διάφορές χώρες της Ευρώπης.

Η ειδική έκδοση GYTR του supersport μοντέλου Yamaha R7 θα απευθύνεται σε εκείνους που θέλουν να αφοσιωθούν στα track days και στους  αγώνες.

Στο τέλος της χρονιάς οι 30 κορυφαίοι αναβάτες που θα εντυπωσιάσουν κατά τη διάρκεια των τοπικών διοργανώσεων θα αναμετρηθούν στο Yamaha R7 Series European SuperFinale που θα διεξαχθεί επί ευρωπαϊκού εδάφους στο περιθώριο ενός γύρου του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Superbike.

Ο μεγάλος τελικός θα πραγματοποιηθεί παράλληλα με έναν από τους αγώνες του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Superbike (WSBK) της FIM ακολουθώντας κανονικά το αγωνιστικό πρόγραμμα του τριημέρου.

Όλες οι μοτοσυκλέτες θα εφοδιάζονται με το νέο κιτ GYTR το οποίο περιλαμβάνει αναβαθμίσεις σε πλαίσιο, αναρτήσεις και κινητήρα.

Ο Paolo Pavesio, διευθυντής Marketing του αγωνιστικού τμήματος της Yamaha Motor Europe δήλωσε:

«Η ιδέα πίσω από τα εθνικά Κύπελλα R7 και το R7 Series European SuperFinale είναι διαφορετική από εκείνη των άλλων αγώνων μας, καθώς δεν έχουν σχεδιαστεί ειδικά για νέους αναβάτες που θέλουν να ανέβουν την αγωνιστική σκάλα. Αντ ‘αυτού, έχουν σχεδιαστεί για να είναι οικονομικά προσιτές και προσβάσιμες για όσους αναβάτες θέλουν να αγωνιστούν κυρίως για διασκέδαση ή να κάνουν το επόμενο βήμα μετά τη συμμετοχή τους στα track days».

Πηγή