Η μοτοσυκλέτα NT1100 και το scooter ADV350 κατέκτησαν βραβεία για το σχεδιασμό τους.

Βραβεία Red Dot: Η Honda απέσπασε 4 βραβεία

Η Honda, για πρώτη φορά, απέσπασε διακρίσεις στο θεσμό βραβείων Red Dot Design Awards σε όλες τις προϊοντικές κατηγορίες της

Βραβεία Red Dot: η μοτοσυκλέτα Honda NT1100 και το scooter Honda ADV350 κατέκτησαν βραβεία για το σχεδιασμό τους.

Το νέο συμπαγές SUV HR-V e:HEV της Honda, η tourer μοτοσυκλέτα NT1100, το ‘adventure’ scooter ADV350 και η γεννήτρια EU32i απέσπασαν το καθένα από ένα Βραβεία Red Dot: ‘Product Design 2022’ – σηματοδοτώντας την πρώτη φορά που η Honda κερδίζει το βραβείο σε όλες τις προϊοντικές κατηγορίες, ‘Μοτοσυκλέτες’, ‘Αυτοκίνητα’ και ‘Προϊόντα Ισχύος’. Αυτή η πολυπόθητη διάκριση απονέμεται μόνο σε προϊόντα που υπερέχουν στη σχεδιαστική ποιότητα και την καινοτομία. 

 

Το σύγχρονο στυλ του HR-V αποπνέει τη διακριτική, καλαίσθητη σχεδιαστική κατεύθυνση των υπόλοιπων, πρόσφατων μοντέλων Honda, που έχει αναγνωριστεί σε διεθνείς διαγωνισμούς τα τελευταία χρόνια. Στο διαγωνισμό Red Dot 2021, το Jazz e:HEV, το Jazz Crosstar e:HEV και το Forza 750 maxi-scooter αναδείχτηκαν νικητές στην κατηγορία Προϊοντικού Σχεδιασμού (Product Design), ενώ το Honda e εξασφάλισε το βραβείο Best of the Best την περυσινή χρονιά. Ένα βραβείο Red Dot κατέκτησε και η super sports Honda CBR1000RR-R Fireblade SP, γράφοντας ιστορία ως η πρώτη μοτοσυκλέτα της Honda που κέρδισε αυτή τη διάκριση. 

Βραβεία Red Dot: Η Honda απέσπασε 4 βραβεία

Το Red Dot Winner Label έχει καθιερωθεί διεθνώς ως ένα από τα πιο περιζήτητα σήματα ποιότητας για την προϊοντική σχεδίαση. Τα ετήσια βραβεία απονέμονται από μία κριτική επιτροπή την οποία απαρτίζουν 50 ειδικοί από όλο τον κόσμο. Τα μέλη της επιτροπής δοκιμάζουν, αξιολογούν και μελετούν κάθε συμμετοχή, με τα κριτήρια αξιολόγησης να αναθεωρούνται και να αναπροσαρμόζονται κάθε χρόνο όπως επιτάσσουν οι τελευταίες τεχνικές, κοινωνικές, οικονομικές και οικολογικές εξελίξεις. 

«Είμαστε χαρούμενοι που κερδίσαμε ένα Red Dot Product Design Award σε όλες τις  κατηγορίες προϊόντων Honda, Μοτοσυκλετών, Αυτοκινήτων και Προϊόντων Ισχύος για πρώτη φορά» δήλωσε ο Toshinobu Minami, Chief Operating Officer, Design Center, Honda R&D Co. Ltd., «Πιστεύουμε ότι αυτό είναι αποτέλεσμα της συνειδητοποίησης της επιθυμίας της Honda να ‘προσφέρουμε στους ανθρώπους τεχνολογίες, ιδέες και υψηλή αισθητική μέσα από τα προϊόντα μας’, μία αρχή που μας καθοδηγεί από την ίδρυση της εταιρείας μας. Θα συνεχίσουμε να αποδεχόμαστε προκλήσεις για να προσφέρουμε εκπλήξεις και συγκινήσεις στους πελάτες μας.»

Στη φάση σχεδιασμού και εξέλιξης της τελευταίας γενιάς του HR-V, οι μηχανικοί της Honda αναθεώρησαν πλήρως το δημοφιλές compact-SUV. Η έρευνα της Honda έδειξε ότι οι σύγχρονοι πελάτες επιλέγουν προϊόντα όχι μόνο με βάση την ισχυρή απόδοση ή την ελκυστική αισθητική, αλλά και ανάλογα με το πώς ενσωματώνονται στις ζωές τους και κατά πόσο ικανοποιούν τις προσωπικές τους απαιτήσεις. 

Ως αποτέλεσμα, η νέα γενιά HR-V υιοθετεί ένα σύγχρονο coupe-SUV αμάξωμα που πετυχαίνει ένα ελκυστικό συνδυασμό premium και δυναμικής σχεδίασης και εξαιρετικής αξιοποίησης χώρου. Τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό αποτυπώνεται η νέα, απέριττη, σύγχρονη σχεδιαστική φιλοσοφία της Honda που έχουμε ήδη δει στα πρόσφατα νέα μοντέλα, και η οποία επεκτείνει με επιτυχία τη φήμη της μάρκας για ποιότητα, λειτουργικότητα και πρακτικότητα.

Η Honda NT1100, που αποκαλύφθηκε τον Οκτώβριο του 2021, εισήγαγε μία νέα εποχή στις μοτοσυκλέτες τουρισμού (New Touring Era). Άνετη, ευέλικτη και, το σημαντικότερο, εξαιρετικά απολαυστική, η NT1100 βασίστηκε σχεδιαστικά στην πλούσια κληρονομιά της Honda στα μοντέλα tourer, στοχεύοντας να προσελκύσει τόσο τους παλιούς αναβάτες όσο και μία νέα γενιά η οποία αναζητά τις παραδοσιακές αξίες της άνεσης και της πρακτικότητας μιας μοτοσυκλέτας τουρισμού χωρίς απροκάλυπτη εμφάνιση και αίσθηση ‘adventure’.

Βραβεία Red Dot

Δημιούργημα του Ιταλικού κέντρου R&D της Honda στη Ρώμη, έχει φιλοτεχνηθεί από τον σχεδιαστή Maurizio Carbonara (ο οποίος ήταν επίσης επικεφαλής σχεδίασης των εξαιρετικά δημοφιλών μοντέλων CRF1100L Africa Twin και X-ADV της Honda) σύμφωνα με την αρχή ‘proactive comfort’ (προληπτική άνεση). Ως εκ τούτου, οι καθαρές, κομψές γραμμές της συμπληρώνονται από μία ανάλαφρη αίσθηση χάρη στο μεγαλύτερο ύψος και τις οριζόντιες χαρακτηριστικές γραμμές της, στοιχεία που προδίδουν ξεκάθαρα ένα νέο επίπεδο απόλαυσης για τον αναβάτη μιας μοτοσυκλέτας τουρισμού.

Το έτερο δίκυκλο της Honda που απέσπασε ένα βραβείο Red Dot είναι το ADV350 ‘adventure scooter’. Είναι εμπνευσμένο από την εμφάνιση και αίσθηση του 750cc X-ADV – που γρήγορα μετονομάστηκε στο ‘πρώτο δίτροχο SUV’ όταν παρουσιάστηκε το 2017 διαθέτοντας σκληροτράχηλη σχεδίαση με έντονες γωνίες, πολλαπλές επιφάνειες, μεγάλη απόσταση από το έδαφος, μεγάλη διαδρομή ανάρτησης και πρακτικότητα τύπου scooter. Το ADV350 φέρνει αυτή την καινοτόμα εμφάνιση στην αγορά των scooter μεσαίου κυβισμού υπό το μότο ‘New Urban Adventure’. Ο off-road σχεδιαστικός προσανατολισμός του συνδυάζεται με γνήσια ικανότητα να ανταπεξέρχεται στην πιο τραχιά άσφαλτο χάρη στη μοναδική στην κατηγορία του ανάρτηση αληθινής μοτοσυκλέτας.  

Βραβεία Red Dot: Η Honda απέσπασε 4 βραβεία

 

Την γκάμα βραβευμένων προϊόντων ολοκληρώνει η γεννήτρια EU32i που κυκλοφόρησε πρόσφατα και η οποία προσφέρει άφθονη ισχύ σε ένα φιλικό προς τον καταναλωτή, έξυπνα σχεδιασμένο πακέτο. Αυτή περιλαμβάνει την πρώτη στον κόσμο ενσωμάτωση ενός κινητήρα υψηλής ισχύος σε μία φορητή γεννήτρια με τεχνολογία ψεκασμού καυσίμου, που αποδίδει εντυπωσιακή ισχύ 3.200 watt, ενώ η αδιάλειπτη απόδοσή της μπορεί να συγκριθεί μόνο με την αντίστοιχη κινητήρων αυτοκινήτων και εξωλέμβιων μηχανών. Διατίθεται ακόμα και με ειδική εφαρμογή smartphone και συνδεσιμότητα Bluetooth, ενώ επιτρέπει στους χρήστες να παρακολουθούν την κατάσταση της γεννήτριας και να την ελέγχουν από απόσταση.

Βραβεία Red Dot: Η Honda απέσπασε 4 βραβεία

Οι πρόσφατοι θρίαμβοι της Honda στα βραβεία Red Dot στην κατηγορία ‘Αυτοκίνητα’,  συνεχίζουν τη μακριά ιστορία επιτυχίας του προγράμματος που περιλαμβάνει το Honda S2000 (2001), το Civic (2006) και το Ευρωπαϊκό Accord Tourer (2008).