Η Ducati παρουσίασε την ομάδα MotoGP του 2022

Η Ducati Παρουσίασε την ομάδα MotoGP του 2022

Η Ducati MotoGP 2022 με καθυστέρηση περίπου μια εβδομάδα παρουσίασε on line μέσα από τις πλατφόρμες κοινωνικών μέσων της, επίσημα  την ομάδα που θα συμμετάσχει στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα.

Η καθυστέρηση προήλθε λόγω του ότι ο Jack Miller βρέθηκε θετικός στον ιό μερικές ημέρες πριν την επίσημη παρουσίαση οπότε η επίσημη παρουσίαση ήρθε μετά και το τέλος των δοκιμών της Sepang.

Ducati-MotoGP-2022

Για πρώτη φορά στο MotoGP, το χρώμα των μοτοσυκλετών Desmosedici GP 22 της εργοστασιακής ομάδας θα είναι στο αρχικό χρώμα “Ducati red”.

Ο κινητήρας της GP22 της Ducati MotoGP 2022, είναι καινούριος και ακόμα πιο ισχυρός, ενώ τα αεροδυναμικά έχουν αναβαθμιστεί όπως και τα ηλεκτρονικά συστήματα. Μιλάμε για μια πανίσχυρη μοτοσικλέτα, ικανή να επαναλάβει την επιτυχία του 2021 όταν κατάκτησε τον τίτλο στους κατασκευαστές.

Μετά το Sepang, οι αναβάτες της Ducati Lenovo Team, Francesco Bagnaia και Jack Miller, θα επιστρέψουν στην πίστα ολοκαίνουργια πίστα Mandalika Street Circuit στο Lombok (Ινδονησία), από τις 11 έως τις 13 Φεβρουαρίου για τρεις ημέρες δοκιμών.

O Luigi Dall’Igna (Γενικός Διευθυντής της Ducati Corse) δήλωσε:

“Το 2021, πετύχαμε σημαντικούς στόχους κερδίζοντας τον τρίτο μας Τίτλο κατασκευαστών, τον δεύτερο μας Τίτλο ομάδας και κλείνοντας το πρωτάθλημα αναβατών στη δεύτερη θέση με τον Francesco Bagnaia. Ο Pecco μεγάλωσε πολύ στα τελευταία Grand Prix του περασμένου έτους, σημειώνοντας τέσσερις νίκες και εννέα βάθρα. Είμαστε σίγουροι ότι θα είναι ένας από τους κύριους διεκδικητές του Πρωταθλήματος αυτή τη σεζόν. Μαζί του θα είναι ο Jack Miller, ο οποίος έδειξε το ταλέντο του σε πολλές περιπτώσεις πέρυσι, σημειώνοντας πέντε βάθρα, συμπεριλαμβανομένων δύο συναρπαστικών νικών, και ο οποίος, όπως ο Pecco, έχει τη δυνατότητα να διεκδικήσει τον τίτλο”.

Ο πρώτος αγώνας του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος MotoGP 2022 θα διεξαχθεί από τις 4 έως τις 6 Μαρτίου στο Losail International Circuit στη Ντόχα.