Η Ducati Στο MotoGP Για Τα Επόμενα Πέντε Χρόνια

Η Ducati Στο MotoGP Για Τα Επόμενα Πέντε Χρόνια

Η Ducati θα είναι παρούσα στο MotoGP τουλάχιστον μέχρι το 2026. Αυτό επιβεβαιώθηκε και επίσημα, με γραπτή συμφωνία ανάμεσα στη Ducati Motor Holding και τη Dorna Sports SL, διοργανώτρια εταιρεία του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος MotoGP, για την παρουσία της Ducati στο MotoGP τα επόμενα πέντε χρόνια.

Από το ντεμπούτο της στο θεσμό το 2003, η Ducati διαδραματίζει κάθε χρόνο πρωταγωνιστικό ρόλο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του MotoGP. Οι επιτυχίες για τη μάρκα ξεκίνησαν πολύ νωρίς, αφού μετά από μόλις έξι αγώνες, η Ducati κέρδισε την πρώτη της νίκη στο Grand Prix της Καταλονίας του 2003, με τον Loris Capirossi, ενώ στη συνέχεια κέρδισε τους Παγκόσμιους Τίτλους των Κατασκευαστών, των Αναβατών και των Ομάδων το 2007, με τον Casey Stoner.

Πέρυσι, η Desmosedici GP ήταν και πάλι μια από τις πιο ανταγωνιστικές μοτοσυκλέτες στο MotoGP: χάρη στους βαθμούς που χάρισαν στην ομάδα πέντε διαφορετικοί αναβάτες (Andrea Dovizioso, Danilo Petrucci, Jack Miller, Francesco Bagnaia και Johann Zarco), η Ducati κατέκτησε το 2020 τον Παγκόσμιο Τίτλο Κατασκευαστών, με δύο νίκες (Dovizioso στην Αυστρία και Petrucci στη Γαλλία) και συνολικά εννέα παρουσίες στο βάθρο. Στις δεκαοχτώ σεζόν της στο MotoGP, η Ducati έχει βρεθεί 160 φορές στο βάθρο, συμπεριλαμβανομένων 51 νικών.

Η Ducati Στο MotoGP Για Τα Επόμενα Πέντε Χρόνια

Σε δηλώσεις του, ο Claudio Domenicali, CEO της Ducati Motor Holding τόνισε: «ο μηχανοκίνητος αθλητισμός, ήταν πάντα ένα θεμελιώδες στοιχείο της μάρκας και θα παραμείνει έτσι και στο μέλλον. Στην πραγματικότητα, αντιπροσωπεύει όχι μόνο έναν τρόπο για να τροφοδοτήσει το πάθος και τη δίψα για νίκη των Ducatisti σε όλο τον κόσμο, αλλά και ένα προηγμένο ερευνητικό εργαστήριο, όπου δοκιμάζονται τα πιο εξελιγμένα υλικά και οι πιο καινοτόμες μέθοδοι σχεδιασμού. Είναι επίσης ο χώρος εκπαίδευσης, όπου οι νέοι μηχανικοί μας ανδρώνονται για να παρέχουν στους πελάτες μας υπερσύγχρονες μοτοσυκλέτες όσον αφορά στην τεχνολογία και το συναίσθημα, το πάθος που μεταδίδουν στην καθημερινή χρήση μοντέλα όπως η Superleggera V4 και η Multistrada V4, που παρουσιάσαμε πρόσφατα. Και στις δύο περιπτώσεις, αν και με πολύ διαφορετικούς τρόπους, η εμπειρία που αποκτήθηκε στο MotoGP όλα αυτά τα χρόνια είναι παραπάνω από εμφανής. Αυτή η ανανεωμένη συμφωνία επιβεβαιώνει ότι, ενώ θα συνεχίσουμε να επεκτείνουμε τη γκάμα μας εκτός του κόσμου των σπορ μοτοσυκλετών, η πίστα και οι μοτοσυκλέτες υψηλών επιδόσεων παραμένουν δομικό στοιχείο του DNA της Ducati. Και το MotoGP αποτελεί την ιδανική πλατφόρμα για να δημιουργούμε νέους Ducatisti, νέους οπαδούς της μάρκας.»

Η νέα σεζόν του MotoGP ξεκινά με τον εναρκτήριο αγώνα για το 2021, το Grand Prix του Κατάρ, την Κυριακή 28 Μαρτίου. Με όπλο τους τη νέα Desmosedici GP21, οι Jack Miller και Francesco – Pecco – Bagnaia, το νέο δίδυμο εργοστασιακών αναβατών της Ducati Corse, θα δώσουν τη μάχη τους για τους τίτλους Αναβατών, Κατασκευαστών και Ομάδων.