Η Triumph κερδίζει το 80ο Daytona 200 (+video)

Η Triumph κερδίζει το 80ο Daytona 200 (+video)

Η αγωνιστική ομάδα TOBC – Triumph, υποστηριζόμενη από τη FreedomRoad Financing, δίνει τη δύναμη στον Brandon Paasch να κρδίσει το 80ο Daytona 200.

Ερχόμενη από την πρώτη της σεζόν στο Βρετανικό Πρωτάθλημα Supersport 2021, η Triumph Street Triple RS κερδίζει το αμερικανικό ντεμπούτο της στο World Center of Racing. Τη νικήτρια μοτοσυκλέτα οδήγησε ο υπερασπιστής πρωταθλητής Brandon Paasch, ο οποίος χρησιμοποίησε την εμπειρία του που απέκτησε τη σεζόν του 2021 με τη Triumph Street Triple RS και την προηγούμενη επιτυχία του στο 200 για να αξιοποιήσει στο έπακρο τη δύναμη του τρικύλινδρου 765 στην πίστα της Daytona.

Ο Paasch ξεκίνησε στην 4η θέση και έμεινε μαζί με το πρωτοπόρο γκρουπ για όλη τη διάρκεια του αγώνα. Ο τρικύλινδρος κινητήρας Triumph 765 δεν ίδρωσε αντέχοντας τον αγώνα των 57 γύρων, 200 μιλίων και κρατώντας τον Paasch στο σημείο που χρειαζόταν. Βγαίνοντας από το τελικό pit-stop, ο Paasch βρέθηκε στην τέταρτη θέση και περίπου δύο δευτερόλεπτα πίσω από το πρωτοπόρο γκρουπ. Για να καλύψει τη διαφορά με τους τρεις μπροστινούς, τοποθετώντας τον εαυτό του στη θέση για τη νίκη, ο Paasch σημείωσε τον ταχύτερο γύρο του αγώνα στο 1:49:959. Στην τελευταία στροφή του τελευταίου γύρου, ο Paasch που περίμενε υπομονετικά την ευκαιρία του, έστριψε το γκάζι και εμπιστεύτηκε τον τρικύλινδρο κινητήρα της Triumph για να τον ωθήσει στη νίκη με διαφορά 0,007 του δευτερολέπτου.

Η Triumph κερδίζει το 80ο Daytona 200 (+video)

Στη μέση του αγώνα, ως αποτέλεσμα της μάχης με τους δυνατούς ανέμους και του ξοδεύματος ενός μεγάλου μέρους του αγώνα χωρίς το όφελος ενός ντραφτ, ο Eslick έχασε έδαφος και το προβάδισμά του στον αγώνα καθώς έφτασε στα pit με αναθυμιάσεις. Βγαίνοντας από το pit, ο Eslick κατάφερε να κερδίσει ξανά σημαντικό έδαφος, τελειώνοντας τον αγώνα στην 6η θέση.

triumph-daytona-4

Jeremy Appleton – Global Racing Manager της Triumph Motorcycles:

«Η Street Triple RS απέδειξε τα διαπιστευτήρια απόδοσης και αξιοπιστίας της με τη νίκη σήμερα. Η μοναδική φύση της πίστας Daytona, με το μακρύ, γρήγορο κομμάτι αλλά και το σφιχτό της κομμάτι έδειξε την ταχύτητα και τις ικανότητες χειρισμού της μοτοσυκλέτας μας στα ικανά χέρια του Brandon. Είχε τον αγωνιστικό ρυθμό, την αγωνιστική ικανότητα και τη μεγάλη ωριμότητα σήμερα και αυτή η νίκη του άξιζε πάρα πολύ. Ο Danny έδειξε επίσης την κλάση του σε όλη τη διάρκεια του αγώνα και, αναμφίβολα, θα ήταν εκεί στο τέλος, αν οι συνθήκες ανέμου που τον ανάγκασαν να τρέχει χωρίς ντραφτ δεν τον επιβράδυναν στον δρόμο τως pits. Εκτός από τις επιδόσεις των Brandon και Danny, η προετοιμασία, η ικανότητα και ο επαγγελματισμός της αγωνιστικής ομάδας TOBC δεν μπορούν να εκτιμηθούν αρκετά. Η προσπάθεια και η προσοχή στη λεπτομέρεια που κατέβαλαν η Michelle και ολόκληρο το πλήρωμά της για την ετοιμασία και την εκτέλεση του αγώνα είναι ένα εξαιρετικό παράδειγμα αφοσίωσης στη νίκη. Με την υποστήριξη της FreedomRoad Financial και όλων των συνεργατών της ομάδας, η Triumph γιορτάζει τη μεγαλύτερη νίκη στον αγώνα για τη Street Triple RS μέχρι σήμερα».

Michelle Lindsay – ιδιοκτήτρια αγωνιστικής ομάδας TOBC:

«Μετά τη σεζόν του 2018, δεν ήμουν σίγουρη ότι θα επιστρέφαμε ξανά στην κορυφή του βάθρου. Το να κερδίσουμε το Daytona 200 στον πρώτο μας αγώνα με την Triumph είναι κάτι περισσότερο από ό,τι θα μπορούσα να ζητήσω ποτέ. Είμαι περήφανη για τον Brandon και τον Danny για τις επιδόσεις τους σήμερα και πολύ ευγνώμων στην Triumph Motorcycles και την FreedomRoad Financial που μας βοήθησαν ακόμη και να επιστρέψουμε στο grid, την Boulder Motorsports που βοήθησαν να φτιάξουμε μια νικηφόρα μοτοσυκλέτα. Είμαι επίσης εξαιρετικά περήφανη που έχω μια τέτοια καταπληκτική ομάδα ατόμων που εργάζονται στην ομάδα μου. Η αφοσίωσή τους και η εργασιακή τους ηθική για να ανεβάσουν την 765 στο βάθρο είναι απαράμιλλες. Αυτή η νίκη είναι πραγματικά μια ομαδική προσπάθεια και δεν θα μπορούσαμε να φέρουμε αυτό το υπέροχο πλήρωμα πάλι μαζί αν δεν υπήρχε η υποστήριξη από τους βασικούς μας χορηγούς Politus & Matovina P.A. Attorneys, Palm Beach Police and Fire Foundation, Jay Geeker Studios, Pirelli και K-Tech».

Brandon Paasch – Νικητής Daytona 2021 & 2022:

«Τα καταφέραμε!!! Είναι απίστευτα σουρεαλιστικό να είσαι 2 φορές νικητής του Daytona 200, αλλά δεν μπορώ να πω ότι αυτός ο αγώνας δεν εξελίχθηκε ακριβώς όπως τον φανταζόμουν. Μετά την περσινή νίκη, ήξερα ότι είχα μια στρατηγική νίκης και μετά από μια πλήρη σεζόν στη Street Triple RS, είχα απόλυτη εμπιστοσύνη στη μοτοσυκλέτα και στην προετοιμασία της αγωνιστικής ομάδας TOBC, για να την εκτελέσω. Είμαι ευγνώμων στη FreedomRoad Financial που βοήθησε να γίνει δυνατή αυτή η προσπάθεια αγώνα και για τη συνεχή υποστήριξη από το Classic Car Club του Μανχάταν, την Evolve GT και τη Luxe Star, και ανυπομονώ να γιορτάσω με την ομάδα».

Danny Eslick – 4 φορές Νικητής Daytona 200:

«Σήμερα ήταν δύσκολα. Κάποια πράγματα δεν πήγαν καλά, κάτι που με κράτησε μακριά από το βάθρο. Χάρη στην Triumph, τη FreedomRoad Financial και την TOBC, όλα τα σωστά στοιχεία ήταν εδώ για τη νίκη. Η μοτοσυκλέτα και η ομάδα έχουν όλα τα σωστά κομμάτια για επιτυχία. Απλώς θα πρέπει να περιμένω ένα χρόνο για να πάρω την 5η μου νίκη».