Triumph Speed Triple 1200 RR 2022

Triumph Speed Triple 1200 RR 2022

Παρουσιάστηκε επίσημα

Triumph Speed Triple 1200 RR 2022 βασίζεται στο γυμνό μοντέλο RS προσθέτοντας όμως μικρότερο φέρινγκ, πιο “πισταδόρικη” εργονομία, ηλεκτρονικές αναρτήσεις Ohlins και νέα ελαστικά Diablo Supercorsa SP V3.

Triumph Speed Triple 1200 RR 2022

Η νέα Triumph Speed Triple διαθέτει ρετρό εμφάνιση που σε ένα βαθμό θυμίζει την Thruxton RS με υπέρ-σύγχρονο εξοπλισμό συνδυάζοντας έτσι την στιλιστική βρετανική παράδοση με τις κορυφαίες επιδόσεις μια σύγχρονης σπορ μοτοσυκλέτας, εξελιγμένης μέσα από το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Moto2!

Μηχανικά η μοτοσυκλέτα είναι ίδια με τη γυμνή RS, φορώντας τον ίδιο τρικύλινδρο κινητήρα των 177 ίππων και 12,7 κιλών ροπής καθώς  και το ίδιο αλουμινένιο πλαίσιο.

Εκεί που έχουμε αλλαγές είναι στο τιμόνι που αντί για όρθιο  είναι πλέον τύπου κλιπόν και στα μαρσπιέ που βρίσκονται σε διαφορετική θέση. 

Triumph Speed Triple 1200 RR 2022

Στις αναρτήσεις υπάρχει ενα  ανάποδο πιρούνι και ενα μονό αμορτισέρ της Ohlins, αμφότερα με ημί-ενεργητική ηλεκτρονική λειτουργία Smart EC 2.0. Οι αναρτήσεις έχουν ρυθμιστεί ειδικά για την RR, ενώ είναι πλήρως ρυθμιζόμενες, ακόμα και την ώρα της οδήγησης.

Τα φρένα είναι Brembo και έχουν αναπτυχθεί μέσα από το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Moto2! Περιλαμβάνουν πλήρως ρυθμιζόμενη μανέτα, ακτινικά τοποθετημένες δαγκάνες Stylema και ελαφρούς δίσκους 320 χιλιοστών ενώ για πίσω έχει έναν ακόμη δίσκο 220 χιλιοστών.

Η μοτοσυκλέτα είναι εξοπλισμένη με IMU και cornering ABS, Traction Control, Wheelie Control ενσωματωμένο στο TC, αλλά και με 5 Riding Modes, (Road, Rain, Sport, Rider, και Track) και shifter εξελιγμένο από το Πρωτάθλημα Moto2.

Triumph Speed Triple 1200 RR 2022

Εκτός από τα προηγμένα ηλεκτρονικά βοηθήματα αναβάτη που βελτιώνουν την απόδοση και την ασφάλεια, η Speed Triple 1200 RR διαθέτει και μια σειρά από προσεγμένες πινελιές που ενισχύουν την οδήγηση όπως η ψηφιακή έγχρωμη TFT οθόνη 5 ιντσών με συνδεσιμότητα My Triumph, DRL φώτα μπροστά, LED φλας με αυτόματη ακύρωση, full keyless σύστημα, και cruise control.

Triumph Speed Triple 1200 RR 2022

Το επίσημο βάρος της RR ανακοινώνεται στα 199 γεμάτα κιλά