Θρίαμβος της Fantic στο Internazionali D’ Italia

Θρίαμβος της Fantic στο Internazionali D’ Italia

Ο δεύτερος και τελευταίος γύρος του Internazionali d’Italia MX Series Pro 2022 διεξήχθη την Κυριακή 6 Φεβρουαρίου στην αμμώδη πίστα Riola Sardo, στη μεσοδυτική ακτή της Σαρδηνίας με συμμετοχές κορυφαίων ονομάτων της παγκόσμιας motocross σκηνής . 

Δύο Fantic κέρδισαν την ΜΧ2 και την ΜΧ125 καθώς ο Cornelius Toendel (Fantic XX250) και ο Cas Valk (Fantic XX125) ανέβηκαν στο 1ο σκαλί του βάθρου στον αγώνα, κερδίζοντας παράλληλα και το κύπελλο της σειράς.

Τον πρώτο αγώνα της ημέρας πρωταγωνίστησε ο Valk, ο οποίος κέρδισε το holeshot και πήρε μια εύκολη νίκη, σημειώνοντας επίσης τον καλύτερο γύρο 24MX.  Στο δεύτερο σκέλος, ο Werner πήρε το holeshot, αλλά η πρωτιά του τελείωσε στον δεύτερο γύρο όταν ο Valk πέρασε και έφυγε, ανοίγοντας την διαφορά μέχρι το τέλος του αγώνα.  Το βάθρο του αγώνα 125 είδε τον Valk στο πρώτο σκαλί, με τον Zanchi δεύτερο και τον Werner τρίτο.

Θρίαμβος της Fantic στο Internazionali D’ Italia

Holeshot στην MX2 για τον Nicholas Lapucci (Fantic ΧΧ250), ο οποίος ξεκίνησε από τη δεύτερη πύλη. Στη συνέχεια ο πολύ δυνατός πόνος στον ώμο, οφειλόμενος σε  πτώση που είχε πριν ένα περίπου μήνα σε προπόνηση, ανάγκασαν τον Nicholas να κόψει ρυθμό.  Τελικά, η νίκη πήγε στα χέρια του Cornelius Toendel (Fantic XX250) που ανέβηκε από την 5η  θέση και πέρασε τη γραμμή του τερματισμού 1ος, ακολουθούμενος  από τον Lagenfelder (GasGas) στην 2η θέση, τον ομόσταβλό του του και περυσινό παγκόσμιο πρωταθλητή 125, Hakon Osterhagen στην 3η, και τον Nicholas Lapucci στην 4η θέση. Με τρία Fantic στις 4 πρώτες θέσεις της MX2 έκλεισε η αγωνιστική ημέρα για την ΜΧ2.

Στην κατηγορία Supercampione, στην οποία διαγωνίζονται μαζί οι μοτοσυκλέτες της ΜΧ1 και ΜΧ2 ο Toendel εντυπωσίασε, τερματίζοντας τρίτος, αφήνοντας πίσω του τα περισσότερα 450 της MX1.

Το κύπελλο ολοκληρώθηκε μετά από αυτό τον αγώνα, με τους οδηγούς της Fantic, Toendel και Valk να κερδίζουν την ΜΧ2 και την MX125 αντίστοιχα και τον Toendel να κερδίζει επιπλέον την 2η θέση του κυπέλου στην κατηγορία Supercampione, αφήνοντας πίσω του μεγάλα ονόματα της ΜΧ1. 

Θρίαμβος της Fantic στο Internazionali D’ Italia

 

ΚΑΤΑΤΑΞΗ 125 – RIOLA

1) Cas Valk (Fantic) – 2) Ferruccio Zanchi (Yamaha) – 3) Maximilian Werner (KTM) … 7) Unai Aguilo Azorin (Fantic)

ΚΑΤΑΤΑΞΗ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ 125

1) Cas Valk (Fantic) 920 p. – 2) Ferruccio Zanchi (Yamaha) 760 p. – 3) Maximilian Werner (KTM) 570 σελ. … 7) Unai Aguilo Azorin 329 p. (Fantic)

ΚΑΤΑΤΑΞΗ MX2- RIOLA

1) Cornelius Tondel (Fantic), 25 p. – 2) Simon Langenfelder (GasGas), 22 σελ. – 3) Hakon H. Osterhagen (Fantic), 20 p. – 4) Nicholas Lapucci (Fantic), 18 σελ. …. 13) Yago Martinez Nogueira (Fantic) 8 p.

ΚΑΤΑΤΑΞΗ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ MX2

1) Cornelius Tondel (Fantic), 47 p. – 2) Simon Langenfelder (GasGas) 40 p.– 3) Hakon Fredriksen (Honda) 36 p. – 4) Nicholas Lapucci (Fantic) 33 σελ. …. 10) Hakon H. Osterhagen (Fantic) 20 p. – 15) Yago Martinez Nogueira (Fantic) 15 p.