Ο Marc Marquez αποχωρεί από τη Honda

Ο Marc Marquez τελικά αποχωρεί μετά από έντεκα σεζόν και έξι παγκόσμιους τίτλους από την εργοστασιακή Honda για να βρεθεί όπως όλα δείχνουν στην δορυφορική ομαδα της Gresini Ducati, στο πλάι του αδερφού του, Alex, με τον οποίο πρόλαβε να αγωνιστεί μόλις μία φορά στην ομάδα HRC , κατά τη διάρκεια του GP Ισπανίας στη Χερέθ το 2020.

Το HRC ανακοίνωσε πριν απο λίγο τον πρόωρο τερματισμό του συμβολαίου του Ισπανού αναβάτη, έναν χρόνο πριν τη λήξη του, μιας και ο Marc δεν ήταν ευχαριστημένος με τις προσπάθειες της Honda για την εξέλιξη της RC213V. 
Θυμίζουμε πως το 2020, ένας σοβαρός τραυματισμός στο δεξί χέρι του Marquez έμελλε να αλλάξει ριζικά το πεπρωμένο του  Ισπανού αναβάτη αναγκάζοντας τον να απουσιάσει από αρκετά GP.

Ο Marc Marquez αποχωρεί από τη Honda

Μετά το επίσημο ανακοινωθέν του HRC, ο Marc Maquez δήλωσε στα social media: “Ευχαριστώ το HRC για αυτό το σπουδαίο ταξίδι – 11 χρόνια μαζί. Μοιραστήκαμε αξέχαστες στιγμές. Σκληρή δουλειά, αποφασιστικότητα και ένας μοναδικός δεσμός που χτίσαμε αυτά τα χρόνια. Γέλια, δάκρυα, χαρές και δύσκολες στιγμές, αλλά το σημαντικότερο: μια μοναδική και ανεπανάληπτη σχέση. ΧΩΡΙΣΤΑ, ΑΛΛΑ ΠΑΝΤΑ ΜΑΖΙ.
Το τέλος αυτης της μοναδικής 11χρονης συνεργασίας μεταξύ Honda και Marc Marquez απέφερε 6 Παγκόσμιους Τίτλους59 νίκες, 101 βάθρα και 64 pole positions!
Τη θέση του Marquez στην εργοστασιακή ομάδα της Honda αναμένεται να λάβει ο Johann Zarco, που πρόσφατα υπέγραψε συμβόλαιο συνεργασίας με το HRC και την LCR Honda, αλλά όπως φαίνεται θα προαχθεί.