DAYTONA BEST ELECTRIC F5

DAYTONA BEST ELECTRIC F5

Το Ψηλόροδο Ηλεκτρικό Scooter Της Αγοράς

DAYTONA BEST ELECTRIC F5. H πλατφόρμα του υπουργείου ενέργειας για την επιδότηση αγοράς ηλεκτρικών scooters είναι διαθέσιμη στο κοινό εδώ και λίγες ημέρες. Όμως οι επιλογές του κοινού είναι σχετικά περιορισμένες ως προς τα χαρακτηριστικά των  διαθέσιμων scooters που θα κάλυπταν τις ανάγκες τους, σε μία από τις δημοφιλέστερες κατηγορίες, την Α1 (αντίστοιχη της κατηγορίας των 125cc).

Το ελληνικό κοινό, έχει δείξει ιδιαίτερη προτίμηση στα scooters με μεγάλους τροχούς, καθώς επιδεικνύουν καλύτερη συμπεριφορά σε λακκούβες και σε ανωμαλίες του δρόμου.

DAYTONA BEST ELECTRIC F5 – Το ψηλόροδο ηλεκτρικό scooter της αγοράς

Η νέα “κωδική ονομασία” για να μετακινήστε ελεύθερα και χωρίς περιορισμούς, ονομάζεται F5 και έρχεται από τη σειρά προϊόντων DAYTONA BEST ELECTRIC. To F5 έχει σχεδιαστεί για να καλύψει τις ανάγκες της Ευρωπαϊκής αγοράς για τη ζήτηση σε ψηλόροδα scooters μειώνοντας σημαντικά το κόστος συντήρησης και τις επισκέψεις στα συνεργεία.

Πρόκειται για το ηλεκτρικό scooter που θα καλύψει και τους πιο απαιτητικούς.  Ο κινητήρας, υψηλής ενεργειακής απόδοσης, προσφέρει ικανοποιητικές επιδόσεις. Οι μπαταρίες λιθίου χωρητικότητας 42Ah, παράσχουν αυτονομία 87χλμ «βάσει της επίσημης έγκρισης τύπου του οχήματος».

Οδηγείται με δίπλωμα Α1 – 125 cc.

Μοναδικός κινητήρας υψηλής ενεργειακής απόδοσης 

Τα περισσότερα ηλεκτρικά scooters της αγοράς διαθέτουν μικρούς τροχούς με τον κινητήρα να αποτελεί ουσιαστικά και τη ζάντα του τροχού, οδηγώντας συχνά σε καταπόνηση του μοτέρ από τις ανωμαλίες του δρόμου. Ο κινητήρας 3.000 Watt του F5 είναι τοποθετημένος στον πίσω τροχό, αλλά στην αριστερή πλευρά του ψαλιδιού, με σαφές πλεονέκτημα έναντι των κινητήρων που αποτελούν παράλληλα και ζάντα του οχήματος.

Επιπλέον, χάριν του συστήματος μετάδοσης κίνησης, απαιτείται λιγότερη ενέργεια κατά την εκκίνηση του οχήματος και κατά συνέπεια προκαλείται μικρότερη φθορά της μπαταρίας με την πάροδο του χρόνου. Η διάρκεια ζωής των μπαταριών του F5 φτάσουν τους 1.100 κύκλους πλήρους φόρτισης.

Επιδόσεις & Οικονομία

Ηλεκτροκινητήρας 3000W αποδίδει:

  • 4,9 ίππους στιγμιαία απόδοση
  • 42,5 Nm μέγιστη ροπή
  • 15% δυνατότητα ανάβασης από 0 km/h με πλήρες φορτίο
  • 3,8 kWh / 100 km κατανάλωση ρεύματος (βάσει έγκρισης τύπου)
  • 0,39 €/100km ή 0,61 €/100km στη νυχτερινή ή ημερήσια χρέωση ρεύματος αντίστοιχα
    (βάσει του τιμολογίου Δ.Ε.Η. 27/06/2020)

Αποσπώμενες Μπαταρίες λιθίου

Το F5 είναι εξοπλισμένο με 2 μπαταρίες 72 Volt στα 21Ah και ζυγίζουν 11 κιλά η κάθε μία. Παρά το γεγονός ότι υπάρχουν 2 μπαταρίες, η έξυπνη διάταξη τους αφήνει αποθηκευτικό χώρο κάτω από τη σέλα. Ο φορτιστής 10Α του F5 μπορεί να φορτίσει πλήρως τη μια μπαταρία 21Ah σε μόλις 2,5 ώρες και περίπου 5 ώρες και τις δύο. Η έλλειψη παροχής ρεύματος στην περιοχή όπου σταθμεύετε δεν πρόκειται να σας δημιουργήσει θέμα, αφού οι μπαταρίες είναι αποσπώμενες για τη φόρτισή τους, όπου αυτό είναι εύκολο.  Τέλος, οι μπαταρίες έχουν 6 συστήματα ασφαλούς λειτουργίας οι οποίες βεβαιώνουν την μακροζωία τους και την αξιοπιστία τους.

– Προστασία υπερφόρτισης

– Προστασία αποφόρτισης

– Προστασία υπερέντασης

– Προστασία βραχυκυκλώματος

– Θερμική προστασία

– Σύστημα ισοσταθμισμένης κατανάλωσης

Άνεση

Το F5 προσφέρει υψηλά επίπεδα άνεσης με επίπεδο πάτωμα και ευρύχωρη διπλή σέλα με αρκετό  χώρο για αναβάτη και συνεπιβάτη. Η ελαφρώς υπερυψωμένη σέλα του συνεπιβάτη προσφέρει καλύτερη οπτική της κυκλοφορίας και περισσότερη άνεση στις μετακινήσεις.

Οι μεγάλοι τροχοί 16” μπροστά και 14” πίσω, συμβάλουν στη σταθερότητα του F5 κατά την οδήγηση και την απορρόφηση των ατελειών στους δρόμους.  Εκτός από τους μεγάλους τροχούς, το F5 είναι εξοπλισμένο με τηλεσκοπικό πιρούνι εμπρός και πίσω με διπλά ενισχυμένα αμορτισέρ, ρυθμιζόμενα ως προς την προφόρτιση του ελατηρίου.

Το F5 διαθέτει επίσης επιλογή λειτουργίας όπισθεν (Reverse mode), όπου με τη βοήθεια ενός κουμπιού, τίθεται σε λειτουργία η όπισθεν και ο αναβάτης μπορεί εύκολα να πραγματοποιήσει επιτόπιους ελιγμούς χωρίς να χρειαστεί να σπρώξει το scooter προς τα πίσω. Με την ενεργοποίηση της λειτουργίας όπισθεν ανάβουν παράλληλα και τα φώτα “ALARM” για την ειδοποίηση των υπόλοιπων οχημάτων στο δρόμο.

Στον standard εξοπλισμό του F5 περιλαμβάνονται το κεντρικό και πλαϊνό σταντ, επιτρέποντας τη γρήγορη και αβίαστη στήριξη του scooter, οθόνη LCD με αναλογικό ταχύμετρο,

χειρολαβές με ενσωματωμένη σχάρα για τοποθέτηση βαλίτσας ενώ στο πίσω τμήμα, ο φωτισμός είναι τεχνολογίας LED, σε φανάρι και φλας.

Ασφάλεια

Το F5 παρέχει υψηλά επίπεδα ασφάλειας κατά την πέδηση, με εμπρός και πίσω μεγάλα δισκόφρενα διαμέτρου 210mm και 190mm αντίστοιχα, με το εμπρός φρένο να είναι εξοπλισμένο με δαγκάνα διπλού εμβόλου και σωληνάκια υψηλής πίεσης CBS για καλύτερη αίσθηση και ανταπόκριση.

Υποστήριξη

H Γκοργκόλης Α.Ε. εγγυάται τη διαθεσιμότητα ανταλλακτικών του F5 με την εγγύηση να καλύπτει τόσο το scooter όσο και τις μπαταρίες του για 2 έτη.

F5

ΔΙΑΣΤΑΣΕΙΣ – ΜΑΖΕΣ
ΜΗΚΟΣ – ΠΛΑΤΟΣ – ΥΨΟΣ 1995 mm * 690 mm * 1115 mm
ΜΕΤΑΞΟΝΙΟ 1435 mm
ΑΡΙΘΜΟΣ ΚΑΘΙΣΜΑΤΩΝ 2
ΒΑΡΟΣ  ΟΧΗΜΑΤΟΣ (ΧΩΡΙΣ ΜΠΑΤΑΡΙΑ) 93 Kg
ΗΛΕΚΤΡΟΚΙΝΗΤΗΡΑΣ / ΕΠΙΔΟΣΕΙΣ
ΤΥΠΟΣ 72V – 3000 Watt
ΣΤΙΓΜΙΑΙΑ ΜΕΓΙΣΤΗ ΙΠΠΟΔΥΝΑΜΗ 4.9 PS (3.6 kw)
ΣΥΝΕΧΗΣ ΙΠΠΟΔΥΝΑΜΗ 4.1 PS (3 kw)
ΜΕΓΙΣΤΗ ΡΟΠΗ 42.5 Nm
ΜΕΓΙΣΤΗ ΤΑΧΥΤΗΤΑ 75 km/hr
AYTONOMIA (ΑΝΑΛΟΓΑ ΤΩΝ ΣΥΝΘΗΚΩΝ ΟΔΗΓΗΣΗΣ) Έως 87 km
ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ ΡΕΥΜΑΤΟΣ 3.8 kWh/ 100km (38Wh/km)
ΙΚΑΝΟΤΗΤΑ ΑΝΑΒΑΣΗΣ  (πλήρως φορτωμένο | από 0 km/hr) 15%
ΜΕΤΑΔΟΣΗ
ΚΙΝΗΣΗ ΠΙΣΩ
ΤΥΠΟΣ ΑΥΤΟΜΑΤΟ
ΣΧΕΣΕΙΣ ΤΑΧΥΤΗΤΩΝ D-R
ΜΠΑΤΑΡΙΑ
ΤΥΠΟΣ ΛΙΘΙΟΥ
ΑΡΙΘΜΟΣ ΚΕΛΙΩΝ 160 * 2
ΤΑΣΗ 72 V
ΧΩΡΗΤΙΚΟΤΗΤΑ 42 Ah (21 Ah * 2)
ΒΑΡΟΣ ΜΠΑΤΑΡΙΑΣ 11 kg * 2
ΦΟΡΤΙΣΤΗΣ 84V 10A
ΧΡΟΝΟΣ ΦΟΡΤΙΣΗΣ (ΜΕ ΦΟΡΤΙΣΤΗ 84V 10A) 4.5 hrs
ΚΥΚΛΟΙ ΠΛΗΡΟΥΣ ΦΟΡΤΙΣΗΣ 1.100
ΤΡΟΧΟΙ / ΖΑΝΤΕΣ / ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ
ΤΡΟΧΟΣ ΕΜΠΡΟΣΘΙΟΣ 90/80-16
ΤΡΟΧΟΣ ΟΠΙΣΘΙΟΣ 110/80-14
ΕΜΠΡΟΣΘΙΟ ΦΡΕΝΟ ΔΙΣΚΟΣ 210mm  με ΔΙΠΙΣΤΟΝΗ ΔΑΓΚΑΝΑ
ΟΠΙΣΘΙΟ ΦΡΕΝΟ ΔΙΣΚΟΣ 190 με CBS
ΕΜΠΡΟΣΘΙΑ ΑΝΑΡΤΗΣΗ – ΔΙΑΔΡΟΜΗ – ΔΙΑΜΕΤΡΟΣ ΤΗΛΕΣΚΟΠΙΚΟ ΠΙΡΟΥΝΙ – 55mm – 33mm
ΟΠΙΣΘΙΑ ΑΝΑΡΤΗΣΗ – ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΠΛΟ ΑΜΟΡΤΙΣΕΡ – 60mm