Daytona Z2 125 by Zontes:

Στιλάτο Commuter

Η χρηστικότητα και το στιλ δεν είναι πλέον έννοιες διαμετρικά αντίθετες και το DAYTONA Z2 125 by ZONTES είναι η καλύτερη απόδειξη.

Ένα χρηστικό commuter που μπορεί να οδηγηθεί και με δίπλωμα αυτοκινήτου (υπό προϋποθέσεις), με απαράμιλλο στιλ και μοντέρνο σχεδιασμό, που σε προκαλεί να ανέβεις στη σέλα του και να απολαύσεις οδήγηση.

Το Ζ2 125 της Zontes διαθέτει ένα πλούσιο ηλεκτρονικό εξοπλισμό, όπως το δικάναλο ABS που εγγυάται ασφάλεια κατά την πέδηση ανεξαρτήτως συνθηκών. Είναι από τις λίγες μοτοσυκλέτες της κατηγορίας που διαθέτουν αντίστοιχο σύστημα, παρά το γεγονός ότι η νομοθεσία προαπαιτεί μόνο την ύπαρξη συνδυασμένης πέδησης (CBS) και όχι ABS.

LCD οθόνη που προβάλει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες και ενδείξεις, το ηλεκτρικό κλείδωμα της σέλας με τον κεντρικό διακόπτη που διαθέτει μαγνητική αντικλεπτική προστασία και η διπλή θύρα USB 2.1A για ταυτόχρονη φόρτιση δύο συσκευών, περιλαμβάνονται στο στάνταρ εξοπλισμό του Ζ2.

Τα φωτιστικά σώματα είναι όλα τεχνολογίας LED, με τον προβολέα να δίνει μια φυσική και απαλή δέσμη, ενώ πίσω δημιουργείται μια εντυπωσιακή όψη χάρη στο επίσης LED πίσω φως. Εξίσου εντυπωσιακή είναι και η αποσπώμενη αλουμινένια σχάρα, η οποία αφαιρείται και ξαναμπαίνει πολύ εύκολα ανάλογα με τις ανάγκες μεταφοράς του αναβάτη, ενώ χάρη στην πολύ όμορφη και έξυπνη σχεδίασή της, δεν αλλάζει το σπορ προφίλ της μοτοσυκλέτας.

Το μεγάλο ρεζερβουάρ με χωρητικότητα 17 λίτρα χαρίζει εξίσου μεγάλα περιθώρια αυτονομίας (χάρη και στην εξαιρετικά χαμηλή κατανάλωση), με το σχήμα του να καθορίζει σε μεγάλο βαθμό την επιθετική εμφάνιση του Ζ2, ενώ εσωτερικά διαθέτει γαλβανισμένη επιφάνεια προκειμένου να εκμηδενιστεί η πιθανότητα διάβρωσης.

Το πίσω αμορτισέρ αζώτου-λαδιού, έχει τις κατάλληλες ρυθμίσεις από το εργοστάσιο για τη βέλτιστη ισορροπία ανάμεσα στην άνεση και τη σπορ συμπεριφορά, με χαμηλή προφόρτιση και μεγάλη διαδρομή, διατηρώντας συνεχώς τη θερμοκρασία του λαδιού σε χαμηλά επίπεδα και κατ’ επέκταση σταθερή την απόδοσή του.

Ο υγρόψυκτος κινητήρας του Ζ2 αποδίδει 14,7 ίππους στις 9.000 στροφές και 13Nm ροπής στις 7.000 αντίστοιχα. Ο χωρίς επίστρωση κύλινδρος, χάρη στην εξελιγμένη μέθοδο χύτευσης, διαθέτει λεπτά τοιχώματα με όφελος στο μεγαλύτερο πλάτος των διόδων του ψυκτικού, με αποτέλεσμα την καλύτερη απαγωγή της θερμότητας και την μέγιστη θερμοδυναμική απόδοση.

Ο συμπλέκτης είναι μονόδρομος με ελαφριά και γραμμική λειτουργία, εκμηδενίζοντας την πιθανότητα αναπηδήσεων του πίσω τροχού στα απότομα κατεβάσματα, διατηρώντας έτσι την ισορροπία της μοτοσυκλέτας ακόμη και σε πιο σπορ ρυθμούς οδήγησης.

Το τελικό της εξάτμισης είναι σχεδιασμένο, έτσι ώστε να ακολουθεί τη μινιμαλιστική σχεδιαστικά φιλοσοφία της μοτοσυκλέτας, με μικρό μέγεθος που βοηθά στην αύξηση της ταχύτητας των καυσαερίων και τη βελτίωση του ήχου που απελευθερώνει, ενώ παράλληλα απομακρύνει τη θερμοκρασία ταχύτερα, ενισχύοντας με το σχήμα του τη σπορ εικόνα της μοτοσυκλέτας.

Για την άνεση του αναβάτη και του συνεπιβάτη φροντίζει η κομψή και ενιαία σέλα, η οποία είναι κατασκευασμένη με την πιο σύγχρονη τεχνολογία για την παραγωγή αφρώδους με χαμηλό ύψος, αλλά με σημαντικά χαρακτηριστικά άνεσης. Χωρίς πολλές παραμορφώσεις και αντίστοιχα πολλές στρώσεις, διαθέτει την ικανότητα να παίρνει το σχήμα του σώματος.

Η τιμή του DAYTONA Z2 125 BY ZONTES έχει καθοριστεί στα €2.995 και είναι διαθέσιμο στο επίσημο δίκτυο συνεργατών της ΓΚΟΡΓΚΟΛΗΣ Α.Ε.