Η TRIUMPH Συνεχίζει Να Εξελίσσει Τον Τρικύλινδρο 765 κ.εκ.

Περισσότερη Ισχύς - Στροφές Για Τη MOTO2™ Αύξηση 5 PS από τη σεζόν 2023 Moto2™ και επιπλέον 400 σαλ

Η Triumph ανακοίνωσε ότι οι περιοχές εξέλιξης περιλαμβάνουν έμβολα, κυλινδροκεφαλή, βαλβίδες, εκκεντροφόρους άξονες και στρόφαλο.

Την παραμονή του Βρετανικού Grand Prix, η Triumph ανακοίνωσε μια σειρά εξελίξεων στον τρικύλινδρο κινητήρα 765κ.εκ. Moto2™, που προέρχεται από την Street Triple RS παραγωγής, για να αυξήσει τις στροφές, την ισχύ και τις επιδόσεις. Από την αρχή της τρικύλινδρης Triumph εποχής το 2019, ο κινητήρας 765κ.εκ. έχει επαναπροσδιορίσει την κατηγορία με 68 νέα ρεκόρ γύρων και άλλα ρεκόρ, 20 διαφορετικούς νικητές και την πρώτη τελική ταχύτητα 300+ χλμ στην ιστορία.

Triumph moto2

Τα χαρακτηριστικά του τρικύλινδρου της Triumph έχουν κερδίσει εκτενείς επαίνους για το κλείσιμο της διαφοράς από την κατηγορία MotoGP όσον αφορά τις επιδόσεις και το απαιτούμενο στυλ οδήγησης, καθιστώντας πιο σχετικό τον ρόλο της κατηγορίας ως τροφοδοτικής προς τη MotoGP. Η τότε ανακοίνωση ότι ο κινητήρας των 765κ.εκ. θα τροφοδοτεί τη Moto2™ στην αρχή του 2019, σηματοδότησε ήδη μια σημαντική αναβάθμιση όσον αφορά την ισχύ.

Η τωρινή σειρά αναβαθμίσεων από την Triumph θα δώσει στους αναβάτες ακόμη περισσότερα μετά από τέσσερις σεζόν βελτιστοποίησης του τρέχοντος πακέτου απόδοσης του κινητήρα, των ηλεκτρονικών και των ελαστικών. Οι τελευταίες εξελίξεις βελτιώνουν περαιτέρω την απόδοση του κινητήρα ψηλά, αυξάνοντας την αναλογία συμπίεσης με νέα κυλινδροκεφαλή, μακρύτερες βαλβίδες για αύξηση της ανύψωσης μαζί με νέο προφίλ εκκεντροφόρου και αναθεωρημένα ελατήρια βαλβίδων.

Triumph moto2

Για να διατηρηθεί το εντυπωσιακό ρεκόρ αξιοπιστίας του κινητήρα, έχοντας ήδη συμπληρώσει σχεδόν ένα εκατομμύριο ανταγωνιστικά χιλιόμετρα στη Moto2™, περαιτέρω βελτιώσεις επικεντρώνονται στα έμβολα, τις μπιέλες και τον στροφαλοφόρο άξονα για να αντιμετωπίσουν την υψηλότερη πίεση εμβόλου των 90 BAR (από 85 BAR πριν). Το Πρωτάθλημα Triumph Triple Trophy, το οποίο συνεχίζει να τρέχει παράλληλα με το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Moto2™, έχει μια νέα μέτρηση για το 2022, απονέμοντας πόντους για την καλύτερη εξέλιξη κατά τον αγώνα από την αρχική θέση μέχρι τον τερματισμό. Αυτό έχει ήδη επισημάνει μερικές αξιοσημείωτες επιδόσεις, όπως του Jeremy Alcoba που σκαρφάλωσε 20 θέσεις στο Grand Prix της Πορτογαλίας και του Joe Roberts που ανέβηκε 17 θέσεις στο Le Mans, και αυτές οι τελευταίες εξελίξεις κινητήρα στοχεύουν να προσφέρουν περισσότερες ευκαιρίες για προσπεράσματα.

Triumph moto2 765

Για το 2022, η δομή των πόντων του Πρωταθλήματος Triumph Triple Trophy έχει αναθεωρηθεί ως εξής: 7 βαθμοί – Καλύτερη πρόοδος αγώνα από την αρχή μέχρι το τέλος:

  • 7 πόντοι για τον αναβάτη ή τους αναβάτες που ανεβαίνουν τις περισσότερες θέσεις από την αρχή του αγώνα έως την καρό σημαία
  • 6 βαθμοί – Pole position: 6 βαθμοί για τον αναβάτη που προκρίνεται στην pole
  • 5 βαθμοί – Ταχύτερος γύρος αγώνα: 5 βαθμοί για τον ταχύτερο αναβάτη/αναβάτες σε περίπτωση ίσου ταχύτερου γύρου

Ο νικητής – ο αναβάτης που έχει πετύχει τον μεγαλύτερο αριθμό πόντων σε όλη τη σεζόν – θα βραβευτεί με μια custom μοτοσυκλέτα Triumph Street Triple RS, η οποία τροφοδοτείται από τον τρικύλινδρο κινητήρα 765 κ.εκ. από τον οποίο προέρχεται η κινητήρια μονάδα Moto2™.

Steve Sargent triumph

Ο Steve Sargent, Chief Product Officer της Triumph, δήλωσε:

«Είμαστε απίστευτα περήφανοι για τον τρόπο με τον οποίο ο τρικύλινδρος κινητήρας μας των 765κ.εκ. έχει επαναπροσδιορίσει την κατηγορία Moto2™, καθιστώντας την ταχύτερη, πιο ανταγωνιστική και με καλύτερο ήχο. Το να έχουμε επιτύχει τόσα πολλά ρεκόρ γύρου και τελική ταχύτητα που ισοδυναμεί με περισσότερα από 100 km/h ανά κύλινδρο, είναι κάτι με το οποίο είμαστε πολύ ικανοποιημένοι από τότε που η Triumph ξεκίνησε να τροφοδοτεί την κατηγορία από τη σεζόν του 2019. Όταν υπάρχει μια τόσο θεμελιώδης αλλαγή σε μια κατηγορία, όλοι ξεκινούν ένα ταξίδι μάθησης – οι αναβάτες και οι ομάδες όσον αφορά την προσαρμογή στα χαρακτηριστικά του τρικύλινδρου και τη βελτιστοποίηση του συνολικού πακέτου κινητήρα, ηλεκτρονικών και ελαστικών, και εμείς ως Triumph από την άποψη των δυνατοτήτων απόδοσης και της αξιοπιστίας. Έχουμε διανύσει σχεδόν 1 εκατομμύριο ανταγωνιστικά χιλιόμετρα με τον τρέχοντα κινητήρα 765κ.εκ. Moto2™ και αυτό μας δίνει τεράστια αυτοπεποίθηση καθώς κάνουμε αυτό το επόμενο βήμα για να δώσουμε στους αναβάτες κάτι που όλοι θέλουν – περισσότερες στροφές και περισσότερη ισχύ. Ανυπομονούμε να δούμε ακόμα περισσότερα ρεκόρ γύρων να καταρρίπτονται καθώς οι χρόνοι γίνονται πιο γρήγοροι και τον τρόπο που περισσότερη ισχύς δίνει στους αναβάτες περισσότερη ελευθερία να δημιουργήσουν ευκαιρίες προσπεράσματος και είμαστε ενθουσιασμένοι να ξεκινήσουμε το επόμενο κεφάλαιο της Moto2™ που τροφοδοτείται από την Triumph».

Ο Carlos Ezpeleta, Managing Director της Dorna Sports, πρόσθεσε:

«Από την αρχή της εποχής Triumph στη Moto2™, ήμασταν πολύ ικανοποιημένοι με την απόδοση και την αξιοπιστία του τρικύλινδρου Triumph των 765κ.εκ. και τα ρεκόρ γύρων μιλούν από μόνα τους. Είναι σημαντικό ότι η Moto2™ είναι ένα θέαμα από μόνο του και ότι παρέχει μια σχετική πλατφόρμα για την ανάπτυξη της επόμενης γενιάς αναβατών MotoGP και αυτή η νέα ανακοίνωση για περισσότερη ισχύ κινητήρα προχωρά ακόμη περισσότερο στην επίτευξη και των δύο αυτών στόχων. Είμαστε πολύ ευχαριστημένοι με τη δουλειά της Triumph για την ενίσχυση της Moto2™ και που βλέπουμε τον τρόπο με τον οποίο αξιολογούν και βελτιώνονται συνεχώς».

Ο αγωνιστικός κινητήρας Triumph Moto2™ 765κ.εκ. είναι μια εξέλιξη της κορυφαίας στην κατηγορία μοτοσυκλέτας δρόμου Street Triple RS 765κ.εκ. και παράγει περισσότερα από 140 PS και τον ίδιο άγριο ήχο. Η έκδοση Street Triple RS κορυφαίων προδιαγραφών ταιριάζει απόλυτα τόσο στην πίστα όσο και στο δρόμο.