KTM 790 Adventure 2023

KTM 790 Adventure 2023

Ακόμα Πιο Εκρηκτική

KTM 790 Adventure 2023: Το 2018 η μοτοσυκλέτα αποτέλεσε το σημείο αναφοράς με ιδανικό μείγμα επιδόσεων και οδηγικής συμπεριφοράς. Έθεσε τον πήχη των ταξιδιωτικών μοτοσυκλετών μεσαίου κυβισμού που στην ουσία δημιούργησε μια νέα πρόκληση για την KTM.

Οι αναβάτες μπορούσαν να ταξιδέψουν με την KTM 790 Adventure 2023 τόσο στην άσφαλτο όσο και στο χώμα με αφοσίωση και αυτοπεποίθηση, γνωρίζοντας ότι είναι εξοπλισμένοι με κορυφαία περιφερειακά για να αντιμετωπίζουν κάθε λογής συνθήκες και τερέν. Το 2022 γεννήθηκε η ανάγκη ανανέωσης αυτής της αρχικής ιδέας για όλους εκείνους που αναζητούν καθημερινά νέες εξερευνήσεις.

Η KTM 790 Adventure 2023 επανασχεδιάστηκε και ανακαλύφθηκε από την αρχή στο Mattighofen της Αυστρίας αλλά η παραγωγή της θα πραγματοποιηθεί από τον νέο ικανό συνέταιρο της KTM στην Ανατολή, την CFMOTO και τις σύγχρονες εγκαταστάσεις της στην Κίνα με τα υψηλότερα στάνταρ. Η γραμμή παραγωγής θα είναι διαρκώς υπό την επίβλεψη της KTM όπως άλλωστε και σε άλλες διηπειρωτικές συνεργασίες στο παρελθόν εξασφαλίζοντας ότι το πνεύμα της εξερεύνησης θα φτάσει σε κάθε γωνιά του πλανήτη.

KTM 790 Adventure 2023
Ο αρχικός δικύλινδρος LC8c κινητήρας της KTM 790 Adventure ήταν αξιομνημόνευτος για την ροπή και την απόκριση του καθώς και το μοναδικό αίσθημα αδράνειας που έφερε. Για την επιστροφή της μοτοσυκλέτας η KTM επεδίωξε ακόμα περισσότερη οδηγησιμότητα από τον LC8c κινητήρα που εξακολουθεί και παράγει 95 hp στις 8,000 rpm και 88 Nm στις 6,500 rpm αλλά έχει δεχτεί αλλαγές ώστε να πληρεί τις προδιαγραφές Euro 5.

KTM 790 Adventure 2023

Η KTM 790 Adventure 2023 είναι πλέον πιο ραφιναρισμένη στις σταθερές ταχύτητες ενώ απέκτησε ακόμα καλύτερη συμπεριφορά στις στροφές εξαιτίας της αύξησης φερόμενης μάζας κατά 20%; μια βελτίωση που δεν συμβίβασε της εξαιρετική ευελιξία της μοτοσυκλέτας. Επανασχεδιασμένα σώματα ψεκασμού έχουν βελτιώσει την σύνδεση του αναβάτη με τον κινητήρα χάρις στην καλύτερη καύση ενώ η προσθήκη αισθητήρα ‘knock control’ επιτρέπει χαρακτηριστικά ανάφλεξης ακόπα και καύσιμα χαμηλότερης ποιότητας που μπορεί να βρει ο αναβάτης όταν ταξιδεύει.

Επανασχεδιαμένο είναι και το προαιρετικό Quickshifter+ που επιτρέπει ταχύτερες αλλαγές που ενισχύουν την μελωδία που βγαίνει από την εξάτμιση τελευταίας γενιάς με τον καταλύτη του 2023. Η τελευταία αναβάθμιση είναι ένα μικρό μέρος των βελτιώσεων που θα επιτρέψουν ότι η νέα γενιά της KTM 790 Adventure 2023 θα είναι η ιδανική επιλογή για να κυκλοφορείτε καθημερινά εντός πόλης και τον ελεύθερο χρόνο σας μακριά από το κλεινόν άστυ. Τα διαστήματα service παραμένουν στα 15,000 km!

Την επιπλέον αξιοπιστία της KTM 790 Adventure 2023 εγγυάται ο επανασχεδιασμένος μονόδρομος συμπλέκτης Power Assist Slipper Clutch με τους νέους δίσκους και τον κινητήρα να αναπνέει καλύτερα με το επανασχεδιασμένο φιλτροκούτι. Η μοτοσυκλέτα διαθέτει πλέον τον τελευταίας γενιάς 6D αισθητήρα γνωστό και ως Inertia Management Unit, που υπάρχει επίσης και στις μεγαλύτερες Adventure εκδόσεις της KTM όπως οι ΚTM 890 ADVENTURE και KTM 1290 SUPER ADVENTURE. Η τελευταίας γενιάς μονάδα ενημερώνει το Cornering Motorcycle Traction Control και τα υπόλοιπα ηλεκτρονικά όπως ABS, Motor Slip Regulation αλλά και τα Ride Modes.

Σε επίπεδο εξοπλισμού η KTM 790 Adventure είναι στα κορυφαία επίπεδα της KTM 890 Adventure. Τα προγράμματα ABS πλέον διαφοροποιούνται ανάλογα με την επιλογή των Ride Modes, εξαλείφοντας την ανάγκη για περίπλοκες ρυθμίσεις. Η KTM έχει εγκαταστήσει την καινοτόμα λειτουργία ‘DEMO’ και στην KTM 790 Adventure 2023; οι ιδιοκτήτες μπορούν να δοκιμάσουν το πλήρες πακέτο ηλεκτρονικών για τα πρώτα 1,500km, επιλογή που θα τους βοηθήσει να επιλέξουν ποιες προαιρετικές λειτουργίες επιθυμούν να αποκτήσουν.

Το αίσθημα ραφιναρίσματος ενισχύεται και από τις αναρτήσεις που είναι τεχνικών χαρακτηριστικών του 2023 και συγκεκριμένα μπροστινό 43 mm WP APEX διαδρομής 200 mm ενώ και το αμορτισέρ έχει την ίδια διαδρομή και ρυθμίζεται ως προς την προφόρτιση. Η κατασκευή του CroMo πλαισίου με τον κινητήρα ως ενεργό μέρος εξασφαλίζει την υψηλή ικανότητα μεταφοράς φορτίου αλλά και το χαμηλό ύψος σέλας (840mm) χάρις στην έξυπνη τοποθέτηση του αμορτισέρ.

KTM 790 Adventure 2023

 

Το ρεζερβουάρ των 20 λίτρων εξασφαλίζει αυτονομία που μπορεί να αγγίξει τα 450km διευρύνοντας τους ταξιδιωτικούς ορίζοντες κάθε σύγχρονου ταξιδευτή. Για κάθε δευτερόλεπτο που ο αναβάτης κάθετε στην σέλα δυο κομματιών (που μπορεί να αντικατασταθεί από ένα μεγάλο εύρος επιλογών από την γκάμα PowerParts που περιλαμβάνει μονοκόμματες ή θερμαινόμενες σέλες) η KTM 790 Adventure 2023 προσφέρει αυξημένες δυνατότητες ταξιδιού.

Το ρεζερβουάρ ακολουθεί αρμονικά το σχήμα της μοτοσυκλέτας ενώ στο εμπρός μέρος δεσπόζει η νέα μάσκα που ενσωματώνει τα πλαϊνά τμήματα. Η νέα σχεδίαση εξακολουθεί να δίνει την αίσθηση τις συγκέντρωσης των μαζών και ο αναβάτης μπορεί να απολαύσει την δυνατότητα προσθήκης βάσης GPS και άλλων αξεσουάρ. Μια μεγαλύτερη και υψηλότερη ζελατίνα προσφέρει περισσότερη προστασία από τον αέρα.

Τα φώτα είναι LED ενώ η νέα TFT οθόνη των 5” διαθέτει καλύτερη φωτεινότητα και ευκρίνεια ενώ αντιδρά αμεσότερα στις αλλαγές του φωτός. Διαθέτει επίσης νέο menu με εντυπωσιακά γραφικά για ευκολότερη πρόσβαση σε όλες τις λειτουργίες. Ο συγχρονισμός του KTM Connect App θα δίνει νέες δυνατότητες πλοήγησης και ταξιδιωτικών πληροφοριών όπως μνήμη των δέκα τελευταίων αριθμών κλήσης οπυ έχουν πραγματοποιηθεί για ευκολότερη επικοινωνία αλλά και προσαρμογή των παραμέτρων turn-by-turn εν κινήσει.

KTM 790 Adventure 2023

Όπως και με την υπόλοιπη γκάμα του 2023 τα KTM PowerParts είναι εξαιρετικά πλούσια και για την KTM 790 Adventure με αξεσουάρ που αφορούν καλύτερη προστασία και αισθητικές αλλαγές. Οι ιδιοκτήτες όμως δεν θα χρειαστεί να ανησυχήσουν για επιπλέον προστασία από χτυπήματα στο εμπρός μέρος μιας και στον βασικό εξοπλισμό υπάρχει αλουμινένια ποδιά. Τα πλαστικά με τα γραφικά εμποτισμένα κατευθείαν στο υλικό έχουν νέο σχήμα και προφυλάσσουν ακόμα αρτιότερα το ρεζερβουάρ και τις σέλες.
Δεν ξεχνάμε τις μοναδικές χρωματικές επιλογές της KTM 790 Adventure η οποία θα έρχεται σε δυο δυναμικά χρώματα!

KTM 790 Adventure 2023

KTM 790 Adventure 2023 τεχνικά χαρακτηριστικά:

  • Εξαιρετικές επιδόσεις και τεχνικά χαρακτηριστικά σε σχέση με τον ανταγωνισμό και την κατηγορία τιμής
  • Σχεδιασμένη και εμπνευσμένη στην Αυστρία και κατασκευασμένη στην Κίνα με τα υψηλότερα στάνταρτ παραγωγής
  • Νέα σχεδίαση πλαστικών και αναθεωρημένη εργονομία με την ίδια κορυφαία οδηγική συμπεριφορά και ελαφριά αίσθηση
  • EURO 5 προδιαγραφές από τον κινητήρα LC8c με περισσότερη ωφέλιμη ιπποδύναμη και συμπεριφορά
  • Νέα οθόνη 5” TFT με νέα γραφικά και μενού και επανασχεδιασμένη εμπρός μάσκα
  • Νέα ελαστικά PIRELLI SCORPION STR με περισσότερο χωμάτινο προσανατολισμό

Η KTM 790 Adventure 2023 θα φτάσει στην Ελλάδα την άνοιξη του 2023.