O Ceo Της IWC, Cchristoph Grainger-Herr, Και Ο Πρόεδρος Της Mattel, Richard Dickson, Συζητούν Το Μεγάλο Τους Πάθος Για Μικρά Προϊόντα

Το κοινό πάθος για την μηχανολογία, το design και την αφήγηση ιστοριών, ήταν αυτό που συνέδεσε τις ομάδες των Hot Wheels της Mattel και της IWC Schaffhausen, πριν από σχεδόν 2 χρόνια.

ια να σηματοδοτήσουν την επίσημη έναρξη της συνεργασίας τους και την κυκλοφορία του πρώτου παιχνιδιού Hot Wheels εμπνευσμένο από το «IWC Racing», ο πρόεδρος της Mattel, Richard Dickson, και ο CEO της IWC, Christoph Grainger-Herr, συζητούν διαδικτυακά τις ιδρυτικές ιστορίες των δύο εταιρειών, την προσέγγισή τους στην καινοτομία και την δύναμη της αφήγησης συναισθηματικών ιστοριών.

Οι δύο εταιρείες που ιδρύθηκαν με διαφορά ακριβώς 100 χρόνων, αποτελούν success stories του design και της μηχανολογίας: Το 1868, ο μηχανικός και ωρολογοποιός από τη Βοστώνη, F.A. Jones, διέσχισε τον Ατλαντικό και ίδρυσε την International Watch Company στο Schaffhausen της Ελβετίας. Το σχέδιο του ήταν να κατασκευάσει τα καλύτερα μηχανικά ρολόγια στον κόσμο, συνδυάζοντας την Ελβετική δεξιοτεχνία με την Αμερικάνικη βιομηχανική τεχνολογία. Η καινοτόμος αυτή προσέγγισή του στην ωρολογοποιία, γρήγορα έκανε την IWC γνωστή για την κατασκευή οργάνων κατάλληλων για πλοήγηση και αργότερα για χρήση στην αεροπορία, σε αγώνες και στην εξερεύνηση των ωκεανών, τόσο πάνω όσο και κάτω από την επιφάνεια της θάλασσας. Σήμερα, τα προϊόντα-σύμβολα της IWC ξεχωρίζουν όχι μόνο για την καινοτόμο μηχανολογία και την ακρίβεια που διαθέτουν, αλλά και για τον τρόπο με τον οποίο ο μοναδικός σχεδιασμός τους αφηγείται ιστορίες έντονης περιπέτειας. Απόδειξη του τελευταίου αποτελεί το Big Pilot, το ρολόι εργαλείο που ανταποκρίθηκε στις ανάγκες των κορυφαίων αεροπόρων της χρυσής εποχής της αεροπορίας. Σήμερα, το Big Pilot είναι ένα από τα πλέον αναγνωρισμένα σχέδια της βιομηχανίας, όχι μόνο για την αξία του ως επαγγελματικό ρολόι για πιλότους αλλά και διότι έχει καθιερωθεί ως πολιτισμικό σύμβολο και ως έκφραση μιας ξεχωριστής νοοτροπίας.

Αργότερα, το 1968 στο El Segundo της Νότιας Καλιφόρνια, ο Elliot Handler, σύζυγος της Ruth Handler που δημιούργησε την Barbie, έφερε μια επανάσταση στον τρόπο που τα παιδιά έπαιζαν με τα αυτοκινητάκια τους. Την εποχή εκείνη, στην αγορά κυριαρχούσαν τα κοινότυπα αυτοκινητάκια που τα παιδιά τσουλούσαν με τα χέρια τους. Ο Handler αποφάσισε να δημιουργήσει ένα μοντέλο Για περισσότερες Πληροφορίες: Έλενα Δεδούση-IWC Marketing Manager, elena.dedoussi@richemont.gr, +30 6943290743 Μαρία Τζελέπη, maria.tzelepi@ogilvy.com, Βασίλης Γαλλιάκης, vassilis.galliakis@ogilvy.com +30 210 6660400 που όχι μόνο θα κυλούσε πιο γρήγορα και σε μεγαλύτερη απόσταση από οποιοδήποτε άλλο στην αγορά, αλλά και που το ντιζάιν του θα προκαλούσε τον άμεσο εντυπωσιασμό του κοινού στο οποίο απευθύνονταν. Εμπνευσμένα από την ανερχόμενη hot-rod κουλτούρα που κυριαρχούσε στη Νότιο Καλιφόρνια, αλλά και τα σχεδιαστικά πρότυπα της εποχής του διαστήματος, και παρά το ταπεινό τους ξεκίνημα σε ένα γκαράζ στο El Segundo, τα Hot Wheels έγιναν αμέσως επιτυχία, και για τα επόμενα 50 χρόνια, τα ξεχωριστά αυτά αυτοκινητάκια αποτέλεσαν το καλύτερο σε πωλήσεις παιχνίδι στον κόσμο, μετρώντας 20,000 διαφορετικά μοντέλα και πωλήσεις 6 δισεκατομμυρίων τεμαχίων.

Η πολυετής διασύνδεση της IWC με τον κόσμο του μηχανοκίνητου αθλητισμού σε συνδυασμό με την πρόσφατη επιτυχία της κλασσικής αγωνιστικής ομάδας της εταιρείας, δημιούργησαν τις ιδανικές προϋποθέσεις για τη συνεργασία της με την Hot Wheels.

«Θέλουμε να κάνουμε γνωστή την εταιρεία μας σε πολύ νεότερους καταναλωτές και να τους καλλιεργήσουμε το ενδιαφέρον για τα μηχανικά ρολόγια και τον κόσμο της IWC. Η κλασσική αγωνιστική μας ομάδα, με το εντυπωσιακό ασημένιο 300SL Gullwing, κάνει τα κεφάλια να γυρίζουν από όπου περνά, οπότε ήταν λογικό επόμενο να δημιουργήσουμε το Hot Wheels Premium Team Transport», σχολιάζει ο Christoph Grainger-Herr.

Το Team Transport ήταν ένα έργο αγάπης και από τις δύο σχεδιαστικές ομάδες. Οι σχεδιαστές του El Segundo δημιούργησαν σε κλίμακα 1:64, μια εκπληκτική ρεπλίκα του 300SL της IWC την οποία οδηγεί ο θρύλος της F1 David Coulthard, με μεγάλη ακρίβεια σε όλες της τις λεπτομέρειες – μέχρι το κάθισμα μπάκετ και τις αγωνιστικές ζάντες. Ο επικεφαλής σχεδιαστής γραφικών της IWC, Nicholas Schmidt, συνεργάστηκε στενά με την ομάδα γραφικών της Hot Wheels για να δημιουργήσουν ένα εντυπωσιακό αναμνηστικό του απόγειου των «Silver Arrows». Το αγωνιστικό νούμερο 68 ήταν η λογική επιλογή, μια αναφορά στο έτος ιδρύσεως και των δύο εταιρειών. Ακόμα και το σχέδιο στο κουτί περιλαμβάνει μια διακριτική αναφορά στο Goodwood Motor Circuit, τη θρυλική αγωνιστική πίστα της Μεγάλης Βρετανίας, όπου ο David Coulthard κέρδισε το τρόπαιο Tony Gaze το 2019, οδηγώντας την IWC Racing 300SL.

«Η IWC Schaffhausen και η Hot Wheels έχουν καταφέρει να ηγηθούν των αγορών που δραστηριοποιούνται μέσα από πολλές γενιές στελεχών υψηλών δεξιοτήτων και σχεδιαστικής ικανότητας, δημιουργώντας κορυφαία προϊόντα για τους πελάτες τους,» δήλωσε ο Richard Dickson, Πρόεδρος και Chief Operating Officer της Mattel. «Η συνεργασία αυτή επισφραγίζει την ένωση των δύο πολυαγαπημένων εμπορικών σημάτων φέρνοντας την ακρίβεια και την απόδοση της ελβετικής πολυτέλειας και της «Η IWC Schaffhausen και η Hot Wheels έχουν καταφέρει να ηγηθούν των αγορών που δραστηριοποιούνται μέσα από πολλές γενιές στελεχών υψηλών δεξιοτήτων και σχεδιαστικής ικανότητας, δημιουργώντας κορυφαία προϊόντα για τους πελάτες τους,» δήλωσε ο Richard Dickson, Πρόεδρος και Chief Operating Officer της Mattel. «Η συνεργασία αυτή επισφραγίζει την ένωση των δύο πολυαγαπημένων εμπορικών σημάτων φέρνοντας την ακρίβεια και την απόδοση της ελβετικής πολυτέλειας και της αριστείας της Αμερικανικής αυτοκίνησης, στην παλάμη του χεριού σας.»

Η παγκόσμια κυκλοφορία του Hot Wheels IWC Racing Team Transport συμπίπτει με το άνοιγμα του νέου επιβλητικού, κεντρικού καταστήματος της IWC στην Ζυρίχη της Ελβετίας. Με κεντρικό θέμα το «IWC Racing Works», μιας και αποτελεί την έδρα της κλασσικής αγωνιστικής ομάδας της IWC, το κατάστημα θα περιλαμβάνει ως κύριο του έκθεμα την 300SL Gullwing.