voge 300 rally dokimi test

VOGE 300 Rally: Προσιτό Off-Road(+Video)

Οι μοτοσυκλέτες διπλής χρήσης ή αν προτιμάτε οι μοτοσυκλέτες on-off είναι σίγουρα η πιο αγαπημένη κατηγορία στη χώρα μας, μια κατηγορία που εμπλουτίζεται από τα 125 κυβικά μέχρι τα 1,200.

Η Voge ήταν λες και αφουγκράστηκε την επιθυμία των Ελλήνων αναβατών και έριξε στη μάχη τo 300 Rally, μια μοτοσυκλέτα διπλής χρήσης με την πραγματική έννοια της λέξης Adventure.

Αγωνιστικό στυλ, με δύο προβολείς στο φέρινγκ και Adventure χαρακτήρα σε εξοπλισμό, πλαίσιο, αναρτήσεις και τροχούς. Μια ικανή μοτοσυκλέτα να μας πηγαίνει στη δουλειά μας κάθε μέρα, εκδρομές τα καλοκαίρια αλλά και εκτός δρόμου βόλτες τα σαββατοκύριακα.

Το VOGE 300 Rally δεν είναι μια “σκληροτράχηλη” Enduro μοτοσυκλέτα, είναι όμως ένα  μοντέλο που θα δημιουργήσει αίσθηση στους φίλους των πραγματικών On/Off.

ΔΟΚΙΜΗ: VOGE 300 RALLY

Η λεπτή σιλουέτα, η επίπεδη σέλα και το ρεζερβουάρ των 11 λίτρων δίνουν τη δυνατότητα στον αναβάτη να βρίσκει ανά πάσα στιγμή τη θέση οδήγησης που επιθυμεί ενώ το μεγάλης διαμέτρου τιμόνι, η ποδιά κινητήρα, η φιμέ ζελατίνα, τα προστατευτικά κάγκελα, τα φαρδιά οδοντωτά μαρσπιέ και οι “full cover” χούφτες προστασίας προδίδουν μια κατασκευή που έχει σχεδιαστεί για ιδιαίτερα απαιτητικούς αναβάτες.

ΔΟΚΙΜΗ VOGE 300 RALLY

Η απόσταση από το έδαφος είναι στα 280mm διευκολύνοντας κατά πολύ τη χρήση σε πιο απαιτητικές συνθήκες Off/Road ενώ η θέση οδήγησης στα 877mm δίνει στον αναβάτη τη δυνατότητα να χειριστεί το όλο σύνολο κάτω από πλήρη έλεγχο. Σε όλο αυτό βέβαια συντελεί και το συνολικό βάρος της μοτοσυκλέτας το οποίο είναι μόλις 147 κιλά.

Η θέση οδήγησης τοποθετεί το σώμα του αναβατή μέσα στη μοτοσυκλέτα, δίνει έναν πολύ καλό χειρισμό είτε οδηγείς καθιστός είτε όρθιος αλλά δεν ισχύει το ίδιο και για τον συνεπιβάτη που του αναλογεί ένα μικρό κομμάτι από τη σελά με μια σχετικά ψηλή θέση στα μαρσπιέ που μπορεί να κουράσει έπειτα από κάποια ώρα.

ΔΟΚΙΜΗ: VOGE 300 RALLY

Το VOGE 300 Rally φοράει έναν μονοκύλινδρο κινητήρα 292 κ.εκ προερχόμενο από το 300 DS, αποδίδει 29 ίππους στις 9.000 σ.α.λ με 2,6 χλγμ ροπής στις 7.000 σ.α.λ και με την τροφοδοσία να γίνεται μέσω ηλεκτρονικά ελεγχόμενου ψεκασμού, ενώ ωραία εντύπωση κάνει ο δυνατός και χορταστικός μπάσος ήχος της εξάτμισης που θυμίζει after market.

Το γρανάζωμα είναι νέο, κοντύτερο από του 300 DS το οποίο βοηθάει πολύ στο χώμα και ειδικά στις ανηφόρες, δίνει όμως μικρή τελική ταχύτητα κοντά στα 130 χλμ που πολύ πιθανόν να δυσκολέψει και να κουράσει κάποιους που θέλουν να κάνουν μεγάλες διαδρομές σε αυτοκινητόδρομους. Ενοχλητικοί κραδασμοί πέραν των γνωστών που έχουν όλοι μονοκύλινδροι κινητήρες δεν υπάρχουν, αυτό που μπορεί να ενοχλήσει είναι ότι πολύ γρήγορα θα ψάχνετε να βάλετε 7η ταχύτητα και αυτό λόγω του κοντού γραναζώματος που προανέφερα.

Στα κύρια χαρακτηριστικά της μοτοσυκλέτας ξεχωρίζουν επίσης το 6άρι κιβώτιο ταχυτήτων, τα κυματιστά δισκόφρενα μπροστά και πίσω με τις διπίστονες δαγκάνες, το δικάναλο ABS της Bosch το οποίο απενεργοποιείται για να οδηγήσετε όπως πρέπει στο χώμα, το ανεστραμμένο πιρούνι των 41mm και το μονό ρυθμιζόμενο αμορτισέρ με το μοχλικό σύστημα.

ΔΟΚΙΜΗ: VOGE 300 RALLY ΔΟΚΙΜΗ: VOGE 300 RALLY

Το ABS για να μπορέσει να απενεργοποιηθεί πρέπει ο κινητήρας να είναι σβηστός και πατώντας παρατεταμένα το κουμπί που βρίσκεται στα αριστερά μας. Αν σβήσει ο κινητήρας το ABS ενεργοποιείτε και πάλι οπότε πρέπει κάθε φορά να ακολουθείτε η ίδια διαδικασία.

Οι αναρτήσεις καταπίνουν κάθε ανωμαλία στην άσφαλτο αλλα και στο χώμα και αποδεικνύονται ιδανικές όταν θέλεις να περάσεις πάνω από φυτευτές πέτρες και βράχους. Εκει που μπορεί να δυσανασχετήσουν είναι όταν αρχίσεις τα άλματα που αν είσαι και λίγα παραπάνω κιλά θα τερματίσουν για πλακά. Σε γενικές γραμμές όμως η μοτοσυκλέτα στο χώμα έχει τεράστιες δυνατότητες και είναι έτοιμη να διασκεδάσει ακόμα και αναβάτες κάποιου οδηγικού επιπέδου.

ΔΟΚΙΜΗ VOGE 300 RALLY

Τα ελαστικά της Timsun αν και είναι κινέζικα αγνώστου προέλευσης έχουν εξαιρετική συμπεριφορά στο χώμα και απλά θέλουν λίγη μεγαλύτερη προσοχή σε βρεγμένο οδόστρωμα.

Η μάχη εντός πόλης είναι παιχνίδακι για το VOGE 300 Rally, το ψιλό τιμόνι περνάει με άνεση από τους καθρέπτες των αυτοκίνητων, ενώ το κόψιμο του τιμονιού είναι μεγάλο επιτρέποντας μανούβρες και ελιγμούς με χαρακτηριστική ευκολία.

Ο πίνακας οργάνων αποτελείται από μια ψηφιακή LCD οθόνη δείχνοντας τις βασικές ενδείξεις όπως ταχύμετρο, στροφόμετρο και ένδειξη επιλεγμένης σχέσης, με ηχηρή απουσία μόνο αυτή του δείκτη βενζίνης ενώ ακριβώς δίπλα στην οθόνη υπάρχει θύρα USB για φόρτιση smartphone.

ΔΟΚΙΜΗ VOGE 300 RALLY

Η χωρητικότητα του ρεζερβουάρ των 11Lt  σε συνδυασμό με τη κατανάλωση που κυμαίνεται στα 4 λίτρα ανα 100 χλμ χιλιόμετρα, δίνουν στο Rally μια αυτονομία που φτάνει μέχρι και τα 340Km, νούμερο εντυπωσιακό αν πρόκειται να κάνετε εντουράδα.

Ευκολοδήγητο πολύ αλλά και ευέλικτο μέσα στην πόλη, το 300 Rally είναι το ιδανικό όχημα για τις καθημερινές σου μετακινήσεις αλλά και το ιδανικό όχημα για έναν αρχάριο που κάνει τα πρώτα του βήματα στο βουνό. Η τιμή του είναι στα 4.645€ και είναι ο μοναδικός αντίπαλος του Honda CRF 300 Rally το οποίο βέβαια είναι και 3.000€ πιο ακριβό. Η τελική επιλογή είναι δική σας.