WHEELS AND WAVES 2022

WHEELS AND WAVES 2022(+Video)

Η μοτοσυκλέτα είναι τρόπος ζωής για πολλούς. Αλλά όσοι ασχολούνται με τη μοτοσυκλέτα, έχουν κι άλλα ενδιαφέροντα φυσικά. Γι’ αυτούς δημιουργήθηκε και πραγματοποιήθηκε και φέτος από τις 29 Ιουνίου μέχρι τις 3 Ιουλίου το διάσημο φεστιβάλ Wheels and Waves.

WHEELS AND WAVES 2022: Μία συνάντηση μοτοσυκλετιστών στο Biarritz της Γαλλίας, έναν κοσμοπολίτικο προορισμό στην δυτική ακτή της χώρας, που προσελκύει εδώ και δεκαετίες πολλούς φίλους του surf και που η ίδια η πόλη διαφημίζεται ως η “Ιστορική πρωτεύουσα του ευρωπαϊκού σέρφινγκ”.

Βασικοί άξονες της εκδήλωσης είναι οι μοτοσυκλέτες και το σερφ. Ξεκαβαλάς από τη σέλα και καβαλάς τα κύματα του Ατλαντικού, ένα πράγμα.

Κάθε χρόνο χιλιάδες μοτοσικλετιστές συγκεντρώνονται στο χωριό του Wheels and Waves το οποίο βρίσκεται μπροστά σε μία διαμορφωμένη παραλία που βρέχει ο Ατλαντικός με μεγάλα κύματα, μόλις είκοσι χιλιόμετρα από τα σύνορα της Γαλλίας με την Ισπανία. Το Χωριό αποτελείται από μεγάλες στρατιωτικές σκηνές που τοποθετεί η διοργάνωση για κάθε εταιρία ή κατάστημα μέσα στις οποίες μπορείς να βρεις από συλλεκτικά Tshirts μέχρι ψαγμένα καθρεφτάκια για τη μοτοσυκλέτα σου.

Η μοτοσυκλετιστική αυτή συνάντηση δεν αποκλείει κανέναν, αλλά την τιμητική τους έχουν κάθε είδους café racer, custom, scrabler  και άλλες ρετρό εκδοχές αγαπημένων μοτοσυκλετών. Στις 5 αυτές μέρες, που είναι μία θαυμάσια 5ήμερη εκδρομή, υπάρχουν δεκάδες events, εκπληκτικές συναυλίες τα βράδια και εκδηλώσεις από αγώνες με μοτοσυκλέτες μέχρι διαγωνισμοί με σανίδες στα κύματα, αλλά και με σανίδες του skate.

Δεν μπορώ βέβαια να μην αναφερθώ και στις εταιρίες που συμμετέχουν ενεργά όπως η TRIUMPH, η INDIAN, η BMW, η HONDA, η ROYAL ENFIELD προσκαλώντας το ιστορικό τους τμήμα με μοναδικές μοτοσυκλέτες τεράστιας αξίας,  που τραβάνε πάντα το ενδιαφέρον του κόσμου που αναγνωρίζει την μοναδικότητα τους.

Εμείς βρεθήκαμε εκεί καλεσμένοι της BREITLING για το λανσάρισμα νέου ρολογιού το οποίο έχει να κάνει με τι άλλο? Με σερφ και με πελώρια κύματα Ατλαντικού και βέβαια δεν χάσαμε την ευκαιρία να οδηγήσουμε σε ένα prive ride της BREITLING στους πανέμορφους κατά πράσινους δρόμους γύρω από τη Γαλλική κοινότητα του BIARRITZ.

Παντού μουσική, ποτό και μπόλικο γυμνό μέταλλο. Οι μοτοσυκλέτες στα περίπτερα είναι χάρμα οφθαλμών και μπορεί κάποιος να μείνει για πολύ ώρα χαζεύοντας μία μοτοσυκλέτα, αφού το customizing είναι επιτυχημένο κατά κοινή ομολογία, όταν έχει προσεχθεί και η παραμικρή λεπτομέρεια, είτε μηχανικά, είτε αισθητικά.

Λάστιχα με τακούνια, κομμένοι κοκοβιοί, μονόσελα, εξατμίσεις με ψύκτρες  και πλήρη απουσία ψηφιακών οργάνων δίνουν στις μοτοσυκλέτες έναν αυθεντικό 60s  χαρακτήρα.

Τα μάτια των επισκεπτών  γεμίζουν χρώματα και εικόνες που είναι γεμάτα πινελιές από μία άλλη εποχή. Στο φεστιβάλ που κάποιες στιγμές είναι ένα ταξίδι στον χρόνο μπορεί κάποιος να δει μία BSA με ψηλά φτερά να τρέχει σε χωματόδρομο μέχρι ένα ζευγάρι το οποίο ταξίδεψε κατευθείαν από το WOODSTOCK του 69.

Ανοιχτά κράνη, γυαλιά μοτοσυκλέτας, δερμάτινα γάντια, φθαρμένα τζιν και εικόνες που θυμίζουν James Dean και που μπορεί να χορτάσει vintagia ακόμα  και το πιο αχόρταγο μάτι. Και κάπου εκεί να σου και το Ελληνικό στοιχείο…Ο Θεόδωρος από Θεσσαλονίκη ή κατά κόσμων THEDI.

Οι συζητήσεις με ένα ποτήρι μπίρα στο χέρι για το διάκενο των βαλβίδων ή κάποιο σπάνιο ανταλλακτικό δίνουν και παίρνουν στο χωριό και όλο αυτό κάτω από ροκ μουσική που παίζει συνέχεια, ασταμάτητα event, αλλά το κυριότερο από όλα με ανθρώπους που αγαπούν και ασχολούνται με τις μετατροπές.

Το Biarritz μένει άυπνο για πέντε μέρες υπό τον ήχο των μεγάλων κυλίνδρων και των κυμάτων που σκάνε μαζί με τους σερφάδες στην παραλία. Το μόνο που χρειάζεσαι για να μπεις στο κλίμα είναι μία vintage μοτοσυκλέτα με την ειδική βάση δεξιά για τη σανίδα του σερφ. Μέχρι του χρόνου προλαβαίνεις να κάνεις τη μετατροπή!