Yamaha Tenere 700 World Raid

Yamaha Tenere 700 World Raid 2022 (+video)

Η Yamaha παρουσίασε επίσημα την έκδοση παραγωγής του Tenere 700 World Raid 2022 με 2 ρεζερβουάρ συνολικής χωρητικότητας 23 λίτρων, αναβαθμισμένες αναρτήσεις και σταμπιλιζατέρ Ohlins, TFT έγχρωμη οθόνη οργάνων, και πολλά άλλα.

Η Ténéré 700 δεν ήταν παρά μόνο η αρχή. Τώρα, η Yamaha περνά σε μια νέα διάσταση όσον αφορά στις μοτοσυκλέτες Adventure, με τη νέα Ténéré 700 World Raid, μια premium μοτοσυκλέτα μεγάλων αποστάσεων, που προσφέρει εξαιρετικές δυνατότητες εντός και εκτός δρόμου, σε συνδυασμό με την εξαιρετική ευελιξία και τα απολαυστικά χαρακτηριστικά οδήγησης.

Αυτό το τρίτο μέλος της οικογένειας Ténéré 700 φέρνει μια νέα πνοή στον κόσμο της μοτοσυκλέτας, προσφέροντας σε κάθε είδους αναβάτη την ευκαιρία να ζήσει το όνειρό του. Ο κόσμος έχει αλλάξει θεαματικά τα τελευταία χρόνια, ενώ η συγκεκριμένη μοτοσυκλέτα προσφέρει σε όλους τους αναβάτες την ευκαιρία να αναθεωρήσουν τον ορισμό της ελευθερίας, που μέχρι τώρα θεωρούσαν δεδομένη.

Εξοπλισμένη για ακόμα πιο μακρινές διαδρομές, συγκριτικά με οποιαδήποτε προηγούμενη Ténéré, και με τις πλέον προηγμένες προδιαγραφές που περιλαμβάνουν ανάρτηση τελευταίας τεχνολογίας για πρόσθετη αυτοπεποίθηση και άνεση, βελτιωμένη εργονομία, στυλ εμπνευσμένο από τα rally και όργανα πολλαπλών λειτουργιών με δυνατότητες εισερχόμενων κλήσεων και γραπτών μηνυμάτων, η Ténéré 700 World Raid είναι η μοτοσυκλέτα που θα κάνει ολόκληρο τον πλανήτη να φαίνεται προσιτός.

Η Ténéré 700 World Raid είναι η ικανότερη μοτοσυκλέτα Adventure μεγάλων αποστάσεων της Yamaha, με τη δυνατότητα να ταξιδέψει μακρύτερα από ποτέ. Οι αναβάτες Adventure μοτοσυκλετών είναι ατρόμητοι και αναζητούν πάντα την επόμενη πρόκληση. Όμως υπάρχει κάτι στο πίσω μέρος του μυαλού κάθε αναβάτη μεγάλων αποστάσεων και αυτό είναι η διαθεσιμότητα καυσίμου σε απομακρυσμένες τοποθεσίες.

Τα νέα, διπλά πλαϊνά ρεζερβουάρ καυσίμου 23 λίτρων έχουν σχεδιαστεί για να προσφέρουν σιγουριά σε μακρινά ταξίδια και να εξαλείψουν το άγχος που αισθάνεται κάθε αναβάτης για την εμβέλεια της μοτοσυκλέτας, ενώ βλέπει να αναβοσβήνει το λαμπάκι της ρεζέρβας καυσίμου. Σε τυπικές συνθήκες χρήσης, αυτά τα νέα ρεζερβουάρ εκτιμάται ότι μπορούν να προσφέρουν αυτονομία έως και 500 χλμ., παρέχοντας πολύ υψηλό επίπεδο ανεξαρτησίας, που καθιστούν την Ténéré 700 World Raid ως τον κυρίαρχο στις μεγάλες αποστάσεις.

Yamaha Tenere 700 World Raid 2022

Η σχεδίαση της σέλας σε 2 τμήματα επιτρέπει την εύκολη αφαίρεση του πίσω τμήματος, ώστε να μπορούν να τοποθετηθούν γνήσια αξεσουάρ όπως σχάρα ή αποσκευές. Η σέλα είναι κατασκευασμένη από δύο διαφορετικά είδη δέρματος, με μια ζώνη υψηλής πρόσφυσης στο κέντρο και μια πιο λεία περιοχή για ελευθερία κινήσεων κατά την οδήγηση.

Yamaha Tenere 700 World Raid 2022-8

Η νέα έγχρωμη οθόνη TFT 5″ είναι συνδεδεμένη με την μονάδα ελέγχου επικοινωνίας (CCU) της μοτοσυκλέτας, η οποία επικοινωνεί με την εφαρμογή MyRide και παρέχει συνδεσιμότητα με μορφή γραπτών μηνυμάτων και ειδοποιήσεων εισερχόμενων κλήσεων, που εμφανίζονται στον πίνακα οργάνων. Επίσης, εμφανίζεται η κατάσταση της μπαταρίας του κινητού τηλεφώνου, εφόσον δημιουργηθεί σύνδεση με αυτό.

Yamaha Tenere 700 World Raid 2022 Όργανα

Για βέλτιστο έλεγχο σε διαφορετικές συνθήκες οδήγησης, η νέα Ténéré 700 World Raid είναι εξοπλισμένη με ABS με 3 θέσεις λειτουργίας, που μπορούν να επιλεγούν όταν η μοτοσυκλέτα είναι ακίνητη μέσω ενός ειδικού μενού στον πίνακα οργάνων, προσβάσιμου από τον δεξιό διακόπτη στο τιμόνι. Η θέση λειτουργίας 1 ενεργοποιεί πλήρως το ABS και στους δύο τροχούς, όπως απαιτεί η νομοθεσία για την οδήγηση στο δημόσιο οδικό δίκτυο. Οι θέσεις λειτουργίας 2 και 3 έχουν σχεδιαστεί για οδήγηση εκτός του οδικού δικτύου. Πιο συγκεκριμένα, η θέση λειτουργίας 2, που αναπτύχθηκε για την Ténéré 700 World Raid, ενεργοποιεί το σύστημα στον μπροστινό τροχό και το απενεργοποιεί στον πίσω. Αυτή είναι η προτεινόμενη θέση για μονοπάτια με χαμηλή πρόσφυση όπως χαλίκι. Η θέση λειτουργίας 3 απενεργοποιεί πλήρως το σύστημα και ενδείκνυται για έμπειρους αναβάτες που θέλουν να απολαύσουν ατόφια οδήγηση εκτός δρόμου.

Για βελτιωμένη απόδοση εκτός δρόμου, το σύστημα ανάρτησης της Ténéré 700 World Raid διαθέτει μια σειρά από σημαντικές αναβαθμίσεις. Τα νέας σχεδίασης μπροστινά πιρούνια KYB 43 χλστ. προσφέρουν διαδρομή τροχών 230 χλστ. – 20 χλστ. μεγαλύτερη από την Ténéré 700 – προσφέροντας αυξημένη δυνατότητα απορρόφησης των κραδασμών σε ανώμαλα εδάφη. Τα νέα πιρούνια διαθέτουν ρυθμιστή προφόρτισης ελατηρίων, εκτός από τους ρυθμιστές επαναφοράς και συμπίεσης και βίδα εξαέρωσης που υπάρχει ήδη στην Ténéré 700, ώστε ο αναβάτης να μπορεί να ρυθμίσει την ανάρτηση ανάλογα με το έδαφος και το φορτίο.
Yamaha Tenere 700 World Raid 2022 Αναρτήσεις

Για καλύτερη αντοχή με μειωμένες εσωτερικές τριβές, το μπροστινό πιρούνι με αυξημένη διαδρομή 43 χλστ. διαθέτει ανθεκτική επικάλυψη Kashima με τη χαρακτηριστική σκούρα μπρονζέ απόχρωση στον εξωτερικό σωλήνα, ενώ τα εσωτερικά εξαρτήματά του είναι ελαφριά για την ελαχιστοποίηση του βάρους παρά τη μεγαλύτερη διαδρομή.

Για καλύτερο έλεγχο, ιδιαίτερα σε συνθήκες οδήγησης εκτός δρόμου, στον βασικό εξοπλισμό περιλαμβάνεται σταμπιλιζατέρ τιμονιού Öhlins. Η θέση στερέωσης βρίσκεται κοντά στην τριπλή επάνω βάση, επιτρέποντας στον αναβάτη να προσαρμόζει γρήγορα τη μονάδα στα επίπεδα αίσθησης και ανάδρασης της προτίμησής του σε πολλών ειδών εδάφη, χάρη στις 18 διαφορετικές ρυθμίσεις απόσβεσης.

Η πίσω ανάρτηση έχει επίσης αναβαθμιστεί ώστε να είναι αντίστοιχη με το νέο μπροστινό πιρούνι και διαθέτει ανανεωμένο σχέδιο συνδέσμων με αμορτισέρ τύπου piggyback με μεγαλύτερη διαδρομή. Τα χαρακτηριστικά απόσβεσης της πίσω ανάρτησης, η σταθερά ελατηρίου και οι σχέσεις άρθρωσης έχουν βελτιστοποιηθεί για άνετη οδήγηση στον δρόμο, σε συνδυασμό με την δυνατότητα να αντέχει σε ισχυρές μηχανικές καταπονήσεις σε εκτός δρόμου εξερευνήσεις.

Yamaha Tenere 700 World Raid 2022 Πισω Αναρτηση

Ο εμβληματικός υγρόψυκτος δικύλινδρος εν σειρά κινητήρας 689 κ.εκ. της Yamaha είναι η κινητήρια δύναμη πίσω από τη νέα Ténéré 700 World Raid. Με στροφαλοφόρο 270° που του παρέχει την χαρακτηριστική ανομοιόμορφη ακολουθία ανάφλεξης, αυτός ο crossplane κινητήρας CP2 είναι φημισμένος για την ισχυρή γραμμική ροπή του καθώς και για την εξαιρετική απόκριση και τις εύκολα εκμεταλλεύσιμες επιδόσεις, που τον κάνουν τόσο απολαυστικό και συναρπαστικό στην οδήγηση σε όλες τις ταχύτητες.

Yamaha Tenere 700 World Raid 2022 Κινητήρας

Για πρόσθετη προστασία από τον άνεμο σε εξορμήσεις μεγάλων αποστάσεων, η μοτοσυκλέτα διαθέτει ανεμοθώρακα ψηλότερο κατά 15 χλστ. με εύκολα αφαιρούμενους πλευρικούς εκτροπείς, ενώ τα φλας LED αποτελούν μέρος του βασικού εξοπλισμού.

Τα μπροστινά καλύμματα που περιβάλλουν το ψυγείο και το εσωτερικό κάλυμμα γύρω από τον πίνακα οργάνων κατασκευάζονται από ανθεκτικό συνθετικό υλικό με υαλονήματα. Έχουν σχεδιαστεί για να αντέχουν στις απαιτητικές συνθήκες της εκτός δρόμου οδήγησης.

Η Yamaha θα προσφέρει τη νέα Ténéré 700 World Raid σε δύο χρωματικές επιλογές. Το Icon Blue είναι ένα δυναμικό νέο χρώμα εμπνευσμένο από τις αγωνιστικές εργοστασιακές μοτοσυκλέτες. Διαθέτει μπλε καλύμματα πλαισίου και πλευρικές επιφάνειες με κίτρινες πινελιές, καθώς και μπλε ζάντες. Το Midnight Black έχει μινιμαλιστικό και αυστηρό χαρακτήρα, με ολόμαυρο πλαίσιο και μαύρες ζάντες.

Οι παραδόσεις στους Επίσημους Συνεργάτες της Yamaha στην Ευρώπη θα ξεκινήσουν από τον Μάιο του 2022.

Φωτογραφίες: