ZONTES E350

ZONTES E350: Η απεικόνιση του ανέμου!

Αν ο άνεμος μπορούσε να έχει μορφή, τότε σίγουρα θα είχε τη μορφή του νέου ZONTES E350.

Ο σχεδιασμός της ναυαρχίδας των scooters ZONTES είναι μια αποτύπωση του μονοπατιού που ακολουθεί ο αέρας στην αεροδυναμική του E350, δίνοντας την αίσθηση ότι βρίσκεται διαρκώς σε κίνηση και ροή, ακόμη και όταν είναι σταματημένο. Με μια εξίσου εντυπωσιακή και επιθετική όψη, το ZONTES E350 έρχεται να σαρώσει τα πάντα στο πέρασμά του.

Ο δυνατότερος κινητήρας στην κατηγορία!

Ο υγρόψυκτος μονοκύλινδρος κινητήρας του E350, έχει χωρητικότητα 349 κυβικά εκατοστά, με ένα σχετικά υψηλό λόγο συμπίεσης (11,8:1), ενώ η απόδοσή του φτάνει τους 37 ίππους και τα 38Νm ροπής, θέτοντας ένα νέο σημείο αναφοράς στην κατηγορία του. Η υψηλή σχέση συμπίεσης επιτυγχάνεται χάρη στην εξειδικευμένη τεχνογνωσία του εργοστασίου στην επεξεργασία μετάλλων, στις σύγχρονες μεθόδους χύτευσης και στο σχεδιασμό των δομικών στοιχείων του κινητήρα, ενώ παράλληλα διατηρείται η κατανάλωση σε χαμηλά επίπεδα (3,5L/100km). Σε συνδυασμό με τη χωρητικότητα του ρεζερβουάρ των 16,5L, η αυτονομία του E350 μπορεί να ξεπεράσει τα 450 χιλιόμετρα.

Χάρη στο τελευταίας γενιάς σύστημα ψεκασμού της Bosch, o αναβάτης έχει τη δυνατότητα να επιλέξει ανάμεσα σε δύο power modes (Ε για πιο οικονομική οδήγηση σε μεγάλες διαδρομές και S για πιο σπορ συμπεριφορά) μέσω ενός κουμπιού στα δεξιά χειριστήρια. Ανεξάρτητα από την επιλογή του power mode, το σύστημα περνάει αυτόματα στη χαρτογράφηση “S” μόλις οι στροφές του κινητήρα ξεπεράσουν τις 7.000, προκειμένου να έχει στη διάθεσή του ο αναβάτης την πιο άμεση απόκριση, για παράδειγμα σε περίπτωση προσπέρασης. Το εξελιγμένο σύστημα ψεκασμού της Bosch, με ακόμη περισσότερα δεδομένα επεξεργασίας, συμβάλλει τα μέγιστα στη γραμμική απόδοση και τη βέλτιστη παραγωγή ισχύος.

Σημείο αναφοράς και στον εξοπλισμό

Το νέο E350 δε θα μπορούσε να αποτελεί εξαίρεση στη φιλοσοφία της ZONTES στο να εφοδιάζει τα μοντέλα της με το υψηλότερο επίπεδο εξοπλισμού και ηλεκτρονικών βοηθημάτων. Το σύστημα Traction Control ανήκει στο στάνταρ εξοπλισμό του E350, ελέγχοντας την περιστροφή του πίσω τροχού, διατηρώντας έτσι πάντα την ισορροπία στη δυναμική συμπεριφορά του scooter και τη βέλτιστη κατανομή της δύναμης που φτάνει στον τροχό.

Ένα από τα χαρακτηριστικά που διαθέτει το E350 και ξεχωρίζει στην κατηγορία των scooters, είναι το υψηλής ακρίβειας σύστημα TPMS, το οποίο παρακολουθεί και ενημερώνει για τη σωστή πίεση και θερμοκρασία των ελαστικών και προειδοποιεί σε περίπτωση μη φυσιολογικής πίεσης.

Η συγκεκριμένη πληροφορία, μαζί και με ένα πλήθος ενδείξεων, προβάλλονται στην TFT οθόνη, η οποία διαθέτει τέσσερα θεματικά interfaces (Recreation, Race, Street και Simplicity) και αυτόματη προσαρμογή σε προβολή ημέρας/νύχτας, ανάλογα με τις συνθήκες φωτός του περιβάλλοντος, ενώ διαθέτει και δυνατότητα σύνδεσης μέσω Bluetooth με το κινητό του αναβάτη.

Στο στάνταρ εξοπλισμό του scooter της ZONTES ανήκει και το νέας γενιάς σύστημα Keyless 3.0, το οποίο διαθέτει μια ακόμη πιο εξελιγμένη κρυπτογράφηση, που αναγνωρίζει εύκολα το κλειδί σε απόσταση μικρότερη του 1,5 μέτρου από τον αισθητήρα. Μόλις μεγαλώσει αυτή η απόσταση το E350 κλειδώνει αυτόματα, ενώ το σύστημα διαθέτει και τη διεθνή πιστοποίηση αδιαβροχοποίησης IP67. Η σημαντική δυνατότητα του συστήματος είναι ότι το κλειδί μπορεί να επικοινωνήσει με τον αισθητήρα, ακόμη και όταν έχει αφαιρεθεί εντελώς η μπαταρία από το scooter, διασφαλίζοντας με αυτόν τον τρόπο ότι το όχημα δεν θα μείνει κλειδωμένο και ακινητοποιημένο.

Για την άνεση του αναβάτη, το E350 φροντίζει η ψηλή και πλατιά ζελατίνα του E350, που προστατεύει αποτελεσματικά τον αναβάτη, με τον αέρα να απομακρύνεται τόσο από το σώμα όσο και από το κράνος του. Είναι ηλεκτρικά ρυθμιζόμενη μέσω ενός κουμπιού αυξάνοντας παράλληλα το ύψος κατά 100mm.

Στον τομέα της άνεσης συμπεριλαμβάνονται τα θερμαινόμενα γκριπ μαζί με τις χούφτες, που προστατεύουν τα χέρια του αναβάτη από το κρύο, ενώ όλα τα φωτιστικά σώματα του E350 είναι τεχνολογίας LED. Στο μπροστινό τμήμα έχει τοποθετηθεί μια συστοιχία 6 LED για να επιτευχθεί η φυσική δέσμη με δυνατή ένταση και μεγάλη διασπορά, ώστε να αυξηθεί το επίπεδο ασφάλειας κατά την οδήγηση σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού. Ο μπλε DRL φωτισμός δημιουργεί μια ιδιαίτερα εντυπωσιακή όψη, ενώ το εντυπωσιακό σχήμα στο τμήμα της ουράς το κάνει να ξεχωρίζει χάρη στη φουτουριστική του εμφάνιση.

Πρακτικότητα στο σχεδιασμό

Πέρα όμως από την εμφάνιση, ο σχεδιασμός του E350 έχει δώσει έμφαση και στον άξονα της πρακτικότητας, με τη ναυαρχίδα των scooters της ZONTES να διαθέτει ένα πλήθος χαρακτηριστικών που διευκολύνει σημαντικά τη ζωή του αναβάτη του.

Κάτω από το τιμόνι και στο πάνω μέρος της ποδιάς, υπάρχουν δύο αποθηκευτικά ντουλαπάκια με μεγάλο χώρο για έγγραφα, κινητό τηλέφωνο ή άλλα αντικείμενα. Το αριστερό ντουλαπάκι διαθέτει διπλή θύρα ταχείας φόρτισης USB (Type A+ και Type C). Και οι δύο θύρες υποστηρίζουν τα πιο δημοφιλή πρωτόκολλα φόρτισης, όπως το QC2.0/3.0 για όλους τους τύπους κινητών τηλεφώνων. Η κάθε θύρα μπορεί να φορτίσει με ισχύ 18W. Ο μεγάλος όμως αποθηκευτικός χώρος βρίσκεται κάτω από τη σέλα, ο οποίος μάλιστα, μπορεί να φιλοξενήσει δύο κράνη.

Επιπλέον, το αλουμινένιο τιμόνι του E350 μπορεί να τοποθετηθεί σε δύο διαφορετικές θέσεις στο διαμήκη άξονα (εμπρός-πίσω), δίνοντας τη δυνατότητα στον αναβάτη να φέρει ουσιαστικά τη θέση οδήγησης στα μέτρα του. Πρόκειται για το μοναδικό scooter που παρέχει αυτή τη δυνατότητα, ενώ υπάρχει έτοιμη αναμονή για την τοποθέτηση βάσης στήριξης κινητού τηλεφώνου χωρίς να χρειάζεται καμία μετατροπή.

Στο στάνταρ εξοπλισμό συμπεριλαμβάνεται και ένα πρακτικά τοποθετημένο χειρόφρενο. Πιο συγκεκριμένα, η μανέτα του πίσω φρένου είναι εφοδιασμένη με ένα εύκολο στη λειτουργία σύστημα που την κρατάει πατημένη, όσο το E350 παραμένει σταθμευμένο, διασφαλίζοντας ότι το scooter θα παραμείνει ασφαλές ακόμη και όταν παρκάρετε σε δρόμους με μεγάλη κλίση.

Τέλος, η σχεδίαση της σέλας είναι εργονομικά μελετημένη, παρέχοντας άνεση σε αναβάτη και συνεπιβάτη, με χώρους και σωστή ποσότητα αφρώδους υλικού.

Έμφαση στην ασφάλεια και τη συμπεριφορά

Το E350 είναι εφοδιασμένο με ένα κορυφαίο πακέτο φρένων, το οποίο αποτελείται από μία ακτινικά τοποθετημένη δαγκάνα στο μπροστινό φρένο με τέσσερα έμβολα, η οποία προέρχεται από την J.Juan που υπογράφει την αποτελεσματικότητα της πέδησης και ένα δίσκο 268mm, ενώ πίσω υπάρχει ένας δίσκος 265mm που συνδυάζεται με μία δαγκάνα δύο εμβόλων. Το πακέτο ολοκληρώνεται με το τελευταίας γενιάς δικάναλο σύστημα ABS, το οποίο διατηρεί υψηλά τα επίπεδα ασφάλειας κάτω από όλες τις οδηγικές συνθήκες.

Οι αναρτήσεις του E350 διαθέτουν ειδικά μελετημένες ρυθμίσεις, με το τηλεσκοπικό πιρούνι διαμέτρου 41mm να εδράζεται σε δύο πλάκες, όπως συμβαίνει στις αναρτήσεις των μοτοσυκλετών, συνδυάζοντας την άνεση στις χαμηλές ταχύτητες και τη σταθερότητα σε πιο γρήγορους ρυθμούς οδήγησης. Ο σχεδιασμός του μειώνει τις μη αναρτώμενες μάζες , με αντίστοιχα οφέλη στη δυναμική συμπεριφορά του E350. Οι ρυθμίσεις των πίσω αμορτισέρ είναι αντίστοιχα μελετημένες, ώστε να ανταποκρίνονται στην αυξημένη ιπποδύναμη που έχουν να διαχειριστούν, αλλά και τις μεγαλύτερες τουριστικές δυνατότητες που διαθέτει η ναυαρχίδα των scooters της ZONTES.

Η τιμή του ZONTES E350 έχει καθοριστεί στα 5.595€ και θα διατίθεται μέσα από το ειδικευμένο δίκτυο συνεργατών της ΓΚΟΡΓΚΟΛΗΣ Α.Ε.

Επισκεφτείτε τη σελίδα του μοντέλου εδώ: https://zontes.gr/model/e350/

ΤΕΧΝΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ

ΚΙΝΗΤΗΡΑΣ Τετράχρονος
Υγρόψυκτος
349cc
ΚΥΛΙΝΔΡΟΙ/ΒΑΛΒΙΔΕΣ 1/4
ΤΡΟΦΟΔΟΣΙΑ EFI (BOSCH)
ΙΣΧΥΣ 37ps /7.500rpm
ΡΟΠΗ 38Nm /6.000rpm
ΡΕΖΕΡΒΟΥΑΡ 16.5 L
ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ 3.5L /100km 
ΔΙΑΣΤΑΣΕΙΣ (ΜxΠxΥ) 2195 x 765 x 1395/1495
ΑΠΟΣΤΑΣΗ ΤΡΟΧΩΝ 1.565mm
ΑΠΟΣΤΑΣΗ ΑΠΟ ΕΔΑΦΟΣ 155mm
ΥΨΟΣ ΣΕΛΑΣ 770mm
ΒΑΡΟΣ (ΠΛΗΡΕΣ ΥΓΡΩΝ) 198 kg
ΦΡΕΝΑ ΕΜΠΡΟΣ Δίσκος 268mm 

Τετραπίστονη ακτινική δαγκάνα 

+ ABS

ΦΡΕΝΑ ΠΙΣΩ Δίσκος 265mm 

Διπίστονη δαγκάνα

+ ABS

ΕΜΠΡ. ΑΝΑΡΤΗΣΗ
ΔΙΑΔΡΟΜΗ-ΔΙΑΜΕΤΡΟΣ
Τηλεσκοπικό Πιρούνι
190mm / 41mm
ΟΠΙΣΘ. ΑΝΑΡΤΗΣΗ
ΔΙΑΜΕΤΡΟΣ
Δύο Ρυθμιζόμενα Αμορτισέρ
38mm
ΕΜΠΡΟΣΘΙΟ ΕΛΑΣΤ.  120/70-15
ΟΠΙΣΘΙΟ ΕΛΑΣΤ.  140/70-14