Ducati Multistrada V2 2022

Νέα Ducati Multistrada V2 2022

Παγκόσμια πρεμιέρα για τη Ducati Multistrada V2, το νέο μοντέλο στην οικογένεια της Multistrada: μία άνετη, fun-to-ride, ευέλικτη και τεχνολογικά προηγμένη μοτοσυκλέτα.

Πέντε κιλά ελαφρύτερη από τη δημοφιλή Ducati Multistrada 950 και με βελτιωμένη εργονομία, η Multistrada V2 είναι η ιδανική μοτοσυκλέτα για απολαυστικές καθημερινές μετακινήσεις, ενώ διατίθεται και σε έκδοση 35 kW για κατόχους διπλώματος A2.

Ducati Multistrada V2 2022

Το πρώτο επεισόδιο της διαδικτυακής σειράς Ducati World Première 2022 είναι αφιερωμένο στον μαγευτικό κόσμο των ταξιδιών, με την παρουσίαση της νέας Multistrada V2: ιδανική μοτοσυκλέτα για την απόλαυση της κάθε διαδρομής, ευέλικτη στην καθημερινή χρήση και στην πόλη, πάντα με το ταπεραμέντο και το αναμφισβήτητο στυλ που χαρακτηρίζουν κάθε Ducati.

H νέα Multistrada V2, μέσω της περαιτέρω εξέλιξης του δικύλινδρου κινητήρα της μάρκας από το Borgo Panigale, γίνεται μια  μοτοσυκλέτα 360°, ακόμα πιο εύχρηστη, πιο άνετη και πιο διασκεδαστική. Πρόκειται για μία τεχνολογικά προηγμένη μοτοσυκλέτα, με ένα εξαιρετικά πλήρες ηλεκτρονικό πακέτο και αντιπροσωπεύει την είσοδο στο σύμπαν των Ducati tourer μοντέλων.

Κατά τη διάρκεια των φάσεων ανάπτυξης της νέας Multistrada V2, τα κύρια σημεία εστίασης ήταν η εργονομία, η μείωση του βάρους, η εξέλιξη του κινητήρα και μια σειρά αναβαθμίσεων που ακολουθούν τη φιλοσοφία της «συνεχούς βελτίωσης». Ο σχεδιασμός της είναι κομψός και σπορ ταυτόχρονα, απόλυτα σύμφωνος με τα στυλιστικά και αναγνωρίσιμα χαρακτηριστικά της οικογένειας των dual μοτοσυκλετών του Borgo Panigale. Ένα στυλ που χαρακτηρίζεται από ρευστές γραμμές και καθαρές επιφάνειες. Η Multistrada V2 διαθέτει μοντέρνα γραφικά τα οποία φέρουν το όνομα της μοτοσυκλέτας και στις δύο πλευρές. 

Ducati Multistrada V2 2022

Η νέα Multistrada V2 είναι εξοπλισμένη με την τελευταία, ιδιαίτερα εξελιγμένη έκδοση του κινητήρα Testastretta 11° των 937 κ.εκ. Ο υδρόψυκτος desmo με τέσσερις βαλβίδες ανά κύλινδρο, αποδίδει 113 ίππους και περίπου 10 kgm μέγιστης ροπής. Αυτός ο δικύλινδρος κινητήρας είναι πολύ γραμμικός και ομαλός στις χαμηλές στροφές και αποδίδει με άμεσο τρόπο μεγάλη ροπή, η οποία αν χρειαστεί μπορεί να απελευθερώσει όλο τον σπορ χαρακτήρα και τις μεγάλες δόσεις  αδρεναλίνης που χαρακτηρίζουν μια γνήσια Ducati. Αξιόπιστος και στιβαρός, ο κινητήρας έχει εκτεταμένα διαστήματα συντήρησης, με αλλαγή λαδιού κάθε 15.000 χιλιόμετρα και έλεγχο διάκενου βαλβίδων κάθε 30.000 χλμ.

Αυτή η έκδοση του Testastretta 11° στη νέα Multistrada V2, παρουσιάζει σημαντικές βελτιώσεις: νέες μπιέλες, νέος υδραυλικός συμπλέκτης 8 δίσκων και εξελιγμένο κιβώτιο ταχυτήτων, το οποίο εγγυάται πιο ομαλές και ακριβείς αλλαγές, διευκολύνοντας επίσης την επιλογή της νεκράς.

Το πλαίσιο της μοτοσυκλέτας είναι στιβαρό και ακριβές, με μπροστινό τροχό 19” που εξασφαλίζει μια ομαλή, άνετη οδήγηση, πάντα με το σωστό επίπεδο αντίδρασης και ακρίβειας. Η Multistrada V2 είναι εξαιρετικά ευέλικτη, ιδανική και για αστική χρήση, χάρη στην αποτελεσματικότητα του ημιενεργού συστήματος ανάρτησης Ducati Skyhook Suspension EVO (στάνταρ στην έκδοση S), το οποίο μπορεί να απορροφήσει την τραχύτητα και την ανομοιομορφία του εδάφους και να εγγυάται πάντα την ιδανική ρύθμιση της μοτοσυκλέτας, βελτιώνοντας την ασφάλεια και την άνεση.

Σημαντικές είναι οι αλλαγές στην εργονομία της μοτοσυκλέτας, ώστε να είναι πιο άνετη και με ακόμη καλύτερη αίσθηση για τον αναβάτη σε οποιαδήποτε κατάσταση. Το ύψος έχει μειωθεί στα 830 χιλ., με ένα επανασχεδιασμένο σχήμα της σέλας που είναι πλέον στενότερη και πιο συμπαγής μεταξύ των ποδιών του αναβάτη ώστε αυτός να πατάει εύκολα στο έδαφος.

Αυτές οι αλλαγές παρέχουν ασφάλεια όταν η μοτοσυκλέτα είναι ακίνητη και προσδίδουν αυτοπεποίθηση στον αναβάτη κατά τους ελιγμούς σε χαμηλή ταχύτητα ακόμη και πλήρως φορτωμένη με αποσκευές.  Επιπλέον, στον κατάλογο αξεσουάρ της Ducati Performance διατίθενται χαμηλή σέλα και κιτ ανάρτησης τα οποία, συνδυαστικά κατεβάζουν το ύψος στα 790 χιλ..
Ducati Multistrada V2 2022
Ιδιαίτερη προσοχή δόθηκε στην άνεση οδήγησης: το νέο σχήμα της σέλας παρέχει μια επίπεδη περιοχή που εγγυάται την ελευθερία κινήσεων του αναβάτη κατά τη διαμήκη κατεύθυνση, βελτιώνοντας το επίπεδο άνεσης και επιτρέποντας σε οποιονδήποτε να βρει τη βέλτιστη θέση. Η θέση οδήγησης είναι πλέον πιο άνετη και με τα νέα μαρσπιέ, που έρχονται από τη Multistrada V4, τα οποία, χάρη στην αύξηση της απόστασης από τη σέλα κατά 10 χιλ., εξασφαλίζουν περισσότερο χώρο και για τους ψηλότερους αναβάτες, εμποδίζοντάς τους να λυγίσουν υπερβολικά τα πόδια τους και επιτρέποντας έτσι μια πιο ξεκούραστη θέση κατά τη διάρκεια μεγάλων ταξιδιών.
Ένας άλλος βασικός τομέας βελτίωσης είναι η μείωση του βάρους της μοτοσυκλέτας κατά 5 kg σε σύγκριση με τη Multistrada 950. Η εξέλιξη του κινητήρα έχει εξοικονομήσει περίπου 2 kg, συμπεριλαμβανομένου του συμπλέκτη (1,5 kg) και του καλύμματος, του τυμπάνου του κιβωτίου ταχυτήτων και των μπιελών. Επιπρόσθετα, διάφορα μέρη έχουν ελαφρυνθεί, συμπεριλαμβανομένων των καθρεπτών, που προέρχονται από τη Multistrada V4, των δαγκανών του μπροστινού δισκόφρενου και των ζαντών: οι νέες ζάντες της Multistrada V2 που δανείζεται από τη Multistrada V4, είναι περίπου 1,7 kg ελαφρύτερες, δημιουργώντας σημαντική βελτίωση της δυναμικής συμπεριφοράς της μοτοσυκλέτας. Ακτινωτές ζάντες ακόμη πιο ελαφριές, είναι διαθέσιμες στον κατάλογο αξεσουάρ της Ducati Performance.
Ducati Multistrada V2 2022

Η Multistrada V2 διαθέτει πλούσιο στάνταρ εξοπλισμό, με ένα υπερσύγχρονο ηλεκτρονικό πακέτο που προσφέρει όλα όσα χρειάζεται ο αναβάτης  για ένα ταξίδι με άνεση και ασφάλεια. Αυτό περιλαμβάνει Cornering ABS, το οποίο εγγυάται υψηλό βαθμό ασφάλειας κατά το φρενάρισμα ακόμη και στις στροφές, Vehicle Hold Control, που καθιστά εύκολη την εκκίνηση σε επικλινείς δρόμους, Ducati Traction Control, τα τέσσερα Riding Modes (Sport, Touring, Urban, Enduro) πλήρως διαμορφώσιμα από τον χρήστη και το νέο σύστημα Ducati Brake Light, το οποίο, σε περίπτωση απότομου φρεναρίσματος, ενεργοποιεί αυτόματα το αναβοσβήσιμο του πίσω φωτός, προκειμένου να προειδοποιήσει για την ξαφνική επιβράδυνση τους πίσω οδηγούς.

Στην έκδοση S, το ταξίδι γίνεται 5 αστέρων χάρη σε ένα πλήρες πακέτο ασφάλειας και άνεσης, το οποίο περιλαμβάνει ηλεκτρονική ανάρτηση Skyhook, Cruise Control, full LED προβολείς με λειτουργία Ducati Cornering Lights που βελτιστοποιεί τον φωτισμό του δρόμου ανάλογα με την κλίση της μοτοσυκλέτας, Ducati Quick Shift Up & Down, Hands Free σύστημα, υψηλής ανάλυσης έγχρωμη οθόνη TFT 5 ιντσών και χειριστήρια τιμονιού με οπίσθιο φωτισμό.

Το χρώμα Red διατίθενται στην νέα Multistrada V2 & V2 S με μαύρες ζάντες, ενώ η V2 S διατίθεται στο νέο χρώμα “Street Grey” και ζάντες “GP Red”. Ο κατάλογος αξεσουάρ της Ducati Performance περιλαμβάνει επίσης μια σειρά από ειδικά σχεδιασμένα αξεσουάρ που ενισχύουν την προσωπικότητα και τα χαρακτηριστικά της νέας Multistrada V2.

Η Multistrada V2 θα είναι διαθέσιμη στο εξουσιοδοτημένο δίκτυο της Ducati τον Δεκέμβριο. Σε όλα τα μοντέλα της οικογένειας Multistrada, η Ducati προσφέρει την εγγύηση “4Ever Multistrada“, που ισχύει για 4 χρόνια, με απεριόριστα χιλιόμετρα.