ΤΑΞΙΔΙ "QJ DUBAI" - ΕΦΤΑΣΕ Η SRT 800X ΣΤΟΝ ΠΡΟΟΡΙΣΜΟ ΤΗΣ!

ΤΑΞΙΔΙ “QJ DUBAI” – ΕΦΤΑΣΕ Η SRT 800X ΣΤΟΝ ΠΡΟΟΡΙΣΜΟ ΤΗΣ!

Ο Κωνσταντίνος Μητσάκης με την QJMOTOR SRT 800X έφτασε με επιτυχία σε έναν ακόμη ιδιαίτερο προορισμό, ξεκινώντας από την Ελλάδα για να καταλήξει στο “Μανχάταν της ερήμου”, το Dubai.

Η πρώτη χώρα που  πάτησε τις ρόδες της η δικύλινδρη adventure ήταν το Ισραήλ, με την έκρυθμη κατάσταση που επικρατεί αυτή τη στιγμή να δυσχεραίνει αρκετά τις διαδικασίες εκτελωνισμού και εισόδου στα σύνορά της. Η SRT 800X διένυσε μόλις 60 χιλιόμετρα στο ισραηλινό έδαφος, πριν αφήσει πίσω της τον πόλεμο και τον κίνδυνο να εγκλωβιστεί μαζί με τον αναβάτη της στη χώρα λόγω της μεγάλης πιθανότητας να κλείσουν τα σύνορα ανά πάσα στιγμή, για να βρεθεί στην Ιορδανία. Η πρωτεύουσα, το Αμμάν, με τα πολύβουα αραβικά παζάρια και τις γεμάτες αρώματα ανατολίτικες γειτονιές της, έδιωξε όλο το άγχος και την πίεση των προηγούμενων ημερών, δίνοντας μια μικρή πρόγευση για τη συνέχεια της διαδρομής στα εδάφη της Σαουδικής Αραβίας.

ΤΑΞΙΔΙ "QJ DUBAI" - ΕΦΤΑΣΕ Η SRT 800X ΣΤΟΝ ΠΡΟΟΡΙΣΜΟ ΤΗΣ!

Η χώρα στην οποία εξελίσσεται αυτή τη στιγμή ο πιο σκληρός αγώνας rally του παγκόσμιου πρωταθλήματος, το Dakar Rally, αποτέλεσε τον επόμενο σταθμό της SRT 800X. Από την πόλη Tabuk, o Μητσάκης με κατευθύνθηκε στην δεύτερη πιο ιερή πόλη του Ισλάμ, τη Μεδίνα, καθώς πλέον μετά από πολλούς αιώνες απαγορεύσεων δόθηκε η δυνατότητα να τη επισκέπτονται και μη μουσουλμάνοι, για να δουν από κοντά το χώρο που είναι θαμμένος ο προφήτης Μωάμεθ και οι δύο πρώτοι Χαλίφες του Ισλάμ.

ΤΑΞΙΔΙ "QJ DUBAI" - ΕΦΤΑΣΕ Η SRT 800X ΣΤΟΝ ΠΡΟΟΡΙΣΜΟ ΤΗΣ!

Επόμενος προορισμός ήταν το εμπορικό σταυροδρόμι μεταξύ Αράβων, Ευρωπαίων, Ινδών και Αφρικανών εμπόρων, η Τζέντα, που βρέχεται από τα ζεστά νερά της Ερυθράς Θάλασσας. Η βόλτα στη φημισμένη παραλιακή λεωφόρο Cornice ήταν επιβεβλημένη, όπως και στο θεματικό πάρκο Little Asia. Από εκεί, και μετά από μια διαδρομή 1.535 χιλιομέτρων, η SRT 800X πάτησε τις ρόδες της στις ακτές του Περσικού Κόλπου και συγκεκριμένα στη Ντόχα την πρωτεύουσα του Κατάρ. Η αύρα της πολυτέλειας και της άφθονης ροής του χρήματος είναι διάχυτη σε ολόκληρη την πόλη, με τους πανύψηλους ουρανοξύστες, τα υπερσύγχρονα εμπορικά κέντρα και τα πολυτελέστατα ξενοδοχεία. Μέσα σε ένα μικρό σχετικό διάστημα, η εισροή κερδών από τις εξαγωγές πετρελαίου έχει μεταμορφώσει το μικρό εμιράτο του Κατάρ σ’ ένα πλούσιο και σύγχρονο κράτος, που τηρεί όμως απόλυτο σεβασμό στην ισλαμική παράδοση.

ΤΑΞΙΔΙ "QJ DUBAI" - ΕΦΤΑΣΕ Η SRT 800X ΣΤΟΝ ΠΡΟΟΡΙΣΜΟ ΤΗΣ!

Ο επόμενος σταθμός του ταξιδιού ήταν και ο τελικός προορισμός: το φουτουριστικό και κοσμοπολίτικο Dubai. Οι λέξεις αδυνατούν να περιγράψουν το επίπεδο της χλιδής που παντρεύεται με την αιχμή της τεχνολογίας και το άφταστο επίπεδο των υπηρεσιών. Μοναδικά αρχιτεκτονικά επιτεύγματα, έντονη νυχτερινή ζωή, κατάμεστες παραλίες και η παροιμιώδης αραβική φιλοξενία, συνθέτουν τον χαρακτήρα αυτής της μοναδικής χώρας. Εκεί, στο “Μανχάταν της ερήμου” βρίσκεται και το ψηλότερο κτίριο του κόσμου (Burj Khalifa / 825 m.), με την SRT 800X να ποζάρει παρκαρισμένη στην είσοδό του.

ΤΑΞΙΔΙ "QJ DUBAI" - ΕΦΤΑΣΕ Η SRT 800X ΣΤΟΝ ΠΡΟΟΡΙΣΜΟ ΤΗΣ!

Το ταξίδι της επιστροφής προβλέπει μια διαδρομή μέσω Σαουδικής Αραβίας, Κουβέιτ, Ιράκ και Τουρκίας, συμπεριλαμβανομένης και μιας γρήγορης στάσης στο Abu Dhabi για επίσκεψη στο τζαμί Sheikh Zayed Grand Mosque, που συνδυάζει άψογα την αραβική και την μαυριτανική αρχιτεκτονική και φιλοξενεί μέχρι 40.000 προσκυνητές, αποτελώντας ένα υπέροχο θρησκευτικό αρχιτεκτόνημα. Αυτήν την στιγμή, ο Μητσάκης με την SRT 800X βρίσκονται στο Κουβέιτ, σχεδιάζοντας τη διαδρομή για τη διάσχιση του Ιράκ και εν συνεχεία μέσω Τουρκίας να επιστρέψει στα πάτρια εδάφη.

Μείνετε συντονισμένοι για την ολοκλήρωση του ταξιδιού και περισσότερες εικόνες από την μοναδική εμπειρία του ταξιδιού QJ DUBAI!