SYM MAXSYM TL 500

Δοκιμή: MAXSYM TL 500(+Video)

Οι απαιτήσεις αλλά και οι ανάγκες στην καθημερινή μας μετακίνηση ολοένα και αυξάνονται αναζητώντας δίτροχα οχήματα που συγκεντρώνουν πλεονεκτήματα από πολλές κατηγορίες προσφέροντας αυτό το κάτι παραπάνω στους ιδιοκτήτες τους.

Το MAXSYM TL 500 είναι το πρώτο δικύλινδρο σκούτερ το οποίο εισάγει την Sym στην elite κατηγορία των mega scooter, μια κατηγορία αρκετά απαιτητική τόσο από πλευράς επιδόσεων όσο και εξοπλισμού.

Είναι ένα εμφανισιακά mega scooter που δεν υστερεί σε τίποτα απέναντι στα maxi scooter των 300 και 400 κυβικών όσον αφορά τις επιδόσεις και βέβαια από πλευράς άνεσης και εξοπλισμού συναγωνίζεται στα ίσα τα μεγάλα scooter της κατηγορίας. Η σχεδίαση του TL είναι μοντέρνα και δυναμική όπως είναι και σε όλα τα mega scooter.

Η επιθετική του εικόνα πλαισιώνεται από φώτα τύπου LED μπροστά και πίσω ενώ η ποιότητα των πλαστικών είναι η καλύτερη που έχουμε συναντήσει μέχρι στιγμής στα scooter της SYM.

SYM MAXSYM TL 500

Ο εξοπλισμός του TL αν και συμβαδίζει με τα πολυτελή mega scooter υστερεί στο κομμάτι του connectivity και της συνδεσιμότητας με smartphones. Στη θέση του πίνακα οργάνων υπάρχει μια έγχρωμη οθόνη 4,5 ιντσών με ρυθμιζόμενο dimmer φωτεινότητας, που εμφανίζει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες στον αναβάτη.

Το SYM MAXSYM TL 500 η αλλιώς Twin in Line εφοδιάζεται με έναν δικύλινδρο κινητήρα 465 κυβικών με την απόδοση του να ανέρχεται στους 41 ίππους στις 6.750 στροφές και την ροπή να φθάνει τα 4,3 kg-m στις 6.250 στροφές.

SYM MAXSYM TL 500

Ο κινητήρας είναι φιλικός  και αποδίδει την ισχύ του χωρίς ξεσπάσματα έχοντας μια πολύ γραμμική λειτουργία, υστερεί όμως σε δύναμη αν πρέπει να συγκριθεί αναπόφευκτα με τα υπόλοιπα mega scooter της κατηγορίας.

Η Sym αντικατέστησε τους παραδοσιακούς ιμάντες με αλυσίδα, με τα ανάλογα οφέλη σε κόστος συντήρησης και απόδοση ενώ ο αντικραδασμικος άξονας που υπάρχει έχει εξαλείψει και τον παραμικρό κραδασμό. Το πλαίσιο είναι ατσάλινο σωληνωτής διάταξης κάνοντας περίφημα την δουλειά του όσον αφορά την στρεπτική  ακαμψία του συνόλου.

Δοκιμή: MAXSYM TL 500(+Video)

Οι αναρτήσεις του έχουν για μπροστά ένα ανεστραμμένο πιρούνι 41 χιλιοστών ενώ για πίσω υπάρχει ένα εντυπωσιακό μονό αμορτισέρ αερίου-λαδιού με μοχλικό με ρυθμιζόμενη προφόρτιση ελατηρίου.

Τα φρένα είναι πολύ καλά στο αρχικό τους δάγκωμα με τα σωληνάκια υψηλής και τις τετραπιστονες ακτινικές δαγκάνες να δίνουν αυτό το κάτι παραπάνω όποτε χρειαστεί με μοναδικό μειονέκτημα το ABS το οποίο είναι αρκετά ευαίσθητο ενώ υπάρχει και χειρόφρενο το οποίο ενεργοποιείται μόλις ανοίξει το πλαϊνό σταντ!

Η σέλα είναι δυο επιπέδων, έχει λίγο αφρώδες υλικό, είναι όμως φαρδιά και δεν κουράζει καθόλου ούτε θα μουδιάζει μετά από αρκετή ώρα πάνω της.

Ακριβώς από κάτω υπάρχει αποθηκευτικός χώρος που φιλοξενεί ένα full face κράνος ( θα μπορούσε να ήταν λίγο μεγαλύτερος), ενώ υπάρχουν και ντουλαπάκια αποθήκευσης καθώς και υποδοχή USB.

SYM MAXSYM TL 500

Η θέση οδήγησης τοποθετεί  το σώμα σε άνετη θέση, τα πόδια πατάνε γερά στο έδαφος και η ευκολία στον χειρισμό του καθώς και η ευελιξία του είναι δυο στοιχεία που προσφέρουν σιγουριά και εμπιστοσύνη στην οδήγηση του TL.

Στον δρόμο τα 100 χιλιόμετρα θα έρθουν πολύ γρήγορα και πολύ γραμμικά όπως είπα, από κει και πέρα όμως για να φθάσετε τα περίπου 150 χιλιόμετρα που είναι και η τελική του ταχύτητα θα χρειαστεί λίγο υπομονή!

Η κατανάλωση που μετρήσαμε κυμάνθηκε μεταξύ 5-5,5 λίτρα με μια αυτονομία γύρω στα 250 χλμ από το 12,5 λίτρων ρεζερβουάρ του.

Συνοψίζοντας λοιπόν το SYM MAXSYM TL 500 είναι ένα scooter πολύ εύκολο στον χειρισμό του, ιδανικό για κίνηση μέσα στην πόλη, δεν θα απογοητεύσει σε κοντινές εκδρομές άσχετα αν του λείπει λίγο γκαζάκι είναι πραγματικά οικονομικό ή αν θέλουμε να ακουστεί καλύτερα είναι πραγματικά φθηνό για όλα αυτά που προσφέρει και το μόνο σίγουρο είναι ότι θα γίνει ο αχώριστος σύντροφος σας.