Vespa Racing Sixties

Vespa Racing Sixties. H δεκαετία του ’60 ήταν μία θρυλική περίοδος στην ιστορία της αυτοκίνησης και των αγώνων, όπου η ταχύτητα και οι μάχες συμβάδιζαν με την κομψότητα των οχημάτων αλλά και των αναβατών.

Αυτές ακριβώς οι αξίες έγιναν πηγή έμπνευσης για τη νέα ειδική σειρά Vespa που αποτελείται από τις Vespa Sprint και Vespa GTS Super Racing Sixties.

Τα νέα κίτρινα και κόκκινα γραφικά διακοσμούν το – πράσινο και λευκό αντίστοιχα – σώμα των πιο δυναμικών μοντέλων Vespa, της Sprint (στις εκδόσεις 50, 125 και 150 cc) και της GTS Super (με κινητήρες 125 και 300 cc). Εκτός από τους εντυπωσιακούς συνδυασμούς χρωμάτων, η νέα σέλατο χρυσό χρώμα στις ζάντες και οι μαύρες ματ λεπτομέρειες, συνθέτουν δύο μοναδικά αισθητικά σύνολα που αποπνέουν σπορ κομψότητα, το πρώτο (συνδυασμός κίτρινου με πράσινο) πιο κλασικό και το δεύτερο (κόκκινο σε λευκό) με πιο δυναμική και σύγχρονη διάθεση.

 

Vespa Racing Sixties

Η νέα σειρά Vespa Racing Sixties εμπνέεται από τους αγώνες των gentlemen riders  της δεκαετίας του ’60, έναν κόσμο όπου η ελευθερία της έκφρασης επεκτεινόταν και στο customization του οχήματος. Τους αναβάτες διακατείχε ένα έντονο πνεύμα ανεξαρτησίας και αυτονομίας, επιλέγοντας την ομάδα, τις αγωνιστικές συμμετοχές, ακόμα και την αισθητική του οχήματός τους, ειδικά τις χρωματικές λεπτομέρειες, τα γραφικά και τα υλικά, που τότε είχαν θεμελιώδη ρόλο. Οι χρωματικοί συνδυασμοί και τα γραφικά συχνά αντανακλούσαν τη χώρα προέλευσης και επιλέγονταν για να διασφαλίσουν την ξεχωριστή και εύκολα αναγνωρίσιμη εμφάνιση κάθε ομάδας, ένας φόρος τιμής στις μάρκες που επέλεξαν να υποστηρίξουν τις προσπάθειες των ομάδων για την νίκη.

Οι στυλιστικές επιλογές που υιοθετήθηκαν για την ειδική σειρά Vespa Racing Sixties απηχούν τα επιτεύγματα προσωπικοτήτων του αθλητισμού, ανακαλώντας αναμνήσεις από θρυλικές πίστες Grand Prix, όπως του Μονακό ή της Μόντσα, και ιστορικά πρωταθλήματα όπως το Targa Florio. Η νοσταλγία όμως είναι μόνο η μία πλευρά της αισθητικής, αφού η Vespa ξέρει πάντα να συμβαδίζει με το σύγχρονο πνεύμα. Η νέα σειρά Racing Sixties δίνει στο κλασικό στυλ μία νέα σπορ ερμηνεία, αντικατοπτρίζοντας μια εξατομικευμένη προσέγγιση στην οποία στοιχεία όπως τα χρώματα, τα υλικά, οι υφές, με πινελιές αποκλειστικότητας εκφράζουν μία διάθεση τολμηρής απλότητας.

Η κλασική σπορ αισθητική στις Vespa Sprint και Vespa GTS Super  εκφράζεται από τον συνδυασμό απλών χρωμάτων, όπως το κίτρινο και το πράσινο, ή το κόκκινο και το λευκό, και τις καθαρές γραμμές των γραφικών που διακοσμούν τα πλαΐνά και την μπροστινή γραβάτα. Μία ακόμη στυλιστική πινελιά χαρίζουν τα μαύρα ματ φινιρίσματα στη χειρολαβή και τα μαρσπιε συνεπιβάτη, το πλαίσιο των εμπρός και πίσω φωτιστικών σωμάτων, τους καθρέπτες, το κάλυμμα της εξάτμισης, το πλαίσιο του πίνακα οργάνων και το διακοσμητικό του εμπρός φτερού της Vespa GTS Super Racing Sixties.

Vespa Racing Sixties

 

Στις Vespa Sprint και Vespa GTS Super Racing Sixties το κλασικό χρώμιο στις ζάντες αντικαθίσταται με ένα χρυσό μεταλλικό φινίρισμα. Επιπλέον, κύρος και αποκλειστικότητα προσδίδουν στη συνολική εμφάνιση η νέα  σέλα σε απαλό, βελουτέ ναμπούκ – επικαλυμμένο με PVC για προστασία από τις καιρικές συνθήκες – με ραφές σε χειροποίητο στυλ που θυμίζουν τα σπορ αυτοκίνητα της δεκαετίας του 1960, όπως και το ειδικό ταμπελάκι, στοιχεία που αποτίουν φόρο τιμής στον συναρπαστικό κόσμο των αγώνων.

Η ειδική σειρά Vespa Racing Sixties ολοκληρώνεται από μία γκάμα ειδικά σχεδιασμένων αξεσουάρ και ειδών ένδυσης, που ακολουθούν τα γραφικά του οχήματος.

VESPA SPRINT RACING SIXTIES

VESPA GTS RACING SIXTIES