CFMOTO-450SR

Η CFMOTO παρουσιάζει την 450SR

Όταν η CFMOTO είχε παρουσιάσει στην EICMA 2021 τo concept SR-C21, πολλοί αναρωτήθηκαν αν κάποια στιγμή βγει στην παραγωγή, και πόσο κοντά στο φουτουριστικό πρωτότυπο θα ήταν το μοντέλο παραγωγής.

Και οι προσδοκίες ήταν ακόμα μεγαλύτερες λόγω της επιτυχίας που έχει σημειώσει η μικρότερη 300SR. Η 450SR είναι μια καθαρόαιμη Supersport νέας γενιάς. Μια Premium Sport μηχανή απόλαυσης μεσαίου κυβισμού, χαμηλού βάρους και υψηλών επιδόσεων που απευθύνεται σε αναβάτες με υψηλές απαιτήσεις. Η εντυπωσιακή της εμφάνιση ντύνει τον ολοκαίνουριο κινητήρα 50,5 Hp, ολοκαίνουριο πλαίσιο με μόλις 168Kg και την καλύτερη αναλογία κιλών/ίππο στην κατηγορία, Η 450 SR προσφέρει τεχνολογία, οδική συμπεριφορά, εξοπλισμό και επιδόσεις που συνήθως βρίσκουμε σε μοτοσυκλέτες μεγαλύτερου κυβισμού, ακολουθώντας την αυξητική τάση της αγοράς σε μεσαίους κυβισμούς.

Κινητήρας & Επιδόσεις

Ο κινητήρας της 450SR της CFMoto είναι ένας ολοκαίνουριος δικύλινδρος με μέγιστη ιπποδύναμη 37kw@9500σ.α.λ. (περίπου 50.5 hp) και μέγιστη ροπή 39N.m@6500rpm. Οι κύλινδροι είναι σε σειρά, με γωνία στροφάλου στις 270 ο , δηλαδή χαρακτηριστικά λειτουργίας αντίστοιχα με έναν V-Twin. Δυο άξονες εξισορρόπησης φροντίζουν για την ακόμα ομαλότερη λειτουργία και την ελαχιστοποίηση των κραδασμών. Η κυλινδροκεφαλή είναι κατασκευασμένη από Magnesium aluminum alloy για μέγιστη αντοχή και χαμηλό βάρος. Το μπλοκ είναι επίσης από αλουμίνιο, με κεραμική επίστρωση για αυξημένη αντοχή και μειωμένες τριβές. Τα πιστόνια είναι σφυρήλατα. Η απόδοση του είναι εξαιρετικά γραμμική, με άμεση απόκριση και χαρίζει στην 450SR επιδόσεις αντίστοιχες με κινητήρα 600cc. H επιτάχυνση 0-100km/h ολοκληρώνεται σε μόλις 4,8” και η μέγιστη ταχύτητα πλησιάζει τα 200km/h.

Εξωτερική σχεδίαση με στόχο τις επιδόσεις

Στην εξέλιξη της 450SR η απόλυτη προτεραιότητα ήταν οι κορυφαίες επιδόσεις στην γρήγορη οδήγηση. Πάνω από 200 καταστάσεις προσημειώθηκαν στην αεροδυναμική σήραγγα με άπειρες ώρες δοκιμών. Κάθε στοιχείο της 450SR εξυπηρετεί τον σκοπό του. Τα εμπρός αεροδυναμικά φτερά αυξάνουν το downforce κατά 1,6 φορές στις υψηλές ταχύτητες, βελτιώνοντας την σταθερότητα. Το εμπρός παρμπρίζ με την ειδική μορφοποίηση και τις μόλις 48 ο κλίσης περιορίζει τους στροβιλισμούς και απομακρύνει τον αέρα από τον αναβάτη. Οι αεραγωγοί κάτω από την σέλα του συνεπιβάτη διευκολύνουν την διέλευση του αέρα προς την ουρά ελαχιστοποιώντας το Vortex. Τα εμπρός φώτα και οι ανάγλυφοι αεροδίοδοι στην πρόσοψη και στο fairing καθορίζουν την ροή του αέρα ώστε να αυξάνεται η σταθερότητα λόγω αεροδυναμικής, περιορίζοντας στο ελάχιστο τις απώλειες ιπποδύναμης λόγω αεροδυναμικής αντίστασης. Το μοναδικό χαρακτηριστικό που προσδίδει μόνο στην εμφάνιση είναι το animation με breathing lights στα φωτιστικά σώματα.

Ασφάλεια

Οι δαγκάνες της Brembo εξασφαλίζουν κορυφαία δύναμη πέδησης, και μάλιστα ελεγχόμενη με απόλυτη ακρίβεια. Συνεργάζονται με το προηγμένο ΑBS της Bosch και συμπλέκτη ολίσθησης FCC για ελαφρύτερη αίσθηση κατά την αλλαγή ταχυτήτων και διατήρηση της σταθερότητας του οχήματος στα κατεβάσματα ταχυτήτων. Όλα τα εξαρτήματα έχουν επιλεγεί με σκοπό την μέγιστη αντοχή, όπως για παράδειγμα η αλυσίδα της DID και τα ελαστικά CST SPORT AS5 διαστάσεων 110/70 R17 εμπρός και 150/60 R17 πίσω.

Τεχνητή Νοημοσύνη

Ο πίνακας οργάνων με την TFT οθόνη 5” , μπορεί να συνδυάζεται με το (προαιρετικό) T- Box ώστε να δείχνει τις οδηγίες του συστήματος πλοήγησης, Το T-Box έχει ενσωματωμένη μονάδα 4G για σύνδεση με το διαδίκτυο, μονάδα GPS, και ξεχωριστή IMU 6-αξόνων. Συνδέεται με την εφαρμογή της CFMOTO για να εμφανίζει στο κινητό την θέση του οχήματος σε πραγματικό χρόνο (tracking), τα στατιστικά οδήγησης, τις διαδρομές που διανύθηκαν και τις βασικές ενδείξεις της μοτοσυκλέτας Επίσης πραγματοποιεί αναβαθμίσεις OTA (Over Τhe Air) σε όλους τους εγκεφάλους, και παρέχει αντικλεπτική λειτουργία συνδυάζοντας το GPS και την IMU με ειδοποιήσεις στο κινητό του ιδιοκτήτη

Διαθεσιμότητα

Η 450SR είναι άμεσα διαθέσιμη για παραγγελίες στην ελληνικής αγορά, σε δύο Χρωματικούς συνδυασμούς: Starlight Black & Zircon Black H τιμή της για την περίοδο του λανσαρίσματος έχει οριστεί στις 6.390€, με παράδοση τον Δεκέμβριο.