Χρονιά ρεκόρ για την Ducati το 2022

Το 2022 επιβεβαιώθηκε ως μια εξαιρετική χρονιά για την Ducati, κλείνοντας με το ρεκόρ 61.562 παραδόσεων μοτοσυκλετών σε λάτρεις της μάρκας σε όλο τον κόσμο.

Αυτό το αποτέλεσμα έρχεται να συμπληρώνει τον θρίαμβο της Ducati στον χώρο των αγώνων. Οι πωλήσεις αυξήθηκαν κατά 3,6% σε σχέση με το 2021.

Ο Claudio Domenicali, Διευθύνων Σύμβουλος της Ducati δήλωσε:

«Αυτή η επιτυχία είναι αποτέλεσμα της επένδυσης στην ανάπτυξη καινοτόμων μοτοσυκλετών και στη συνεχή προσπάθεια για βελτίωση της ποιότητας των προϊόντων και των μοναδικών εμπειριών που απολαμβάνουν οι Ducatisti . Επιπλέον, η Ducati είναι πιο αγαπητή και επιθυμητή από ποτέ, χάρη στα εξαιρετικά sport επιτεύγματα και τη συνεχή δέσμευσή μας να κάνουμε τους Ducatisti μέρος μιας μεγάλης, φιλόξενης οικογένειας. Η επίτευξη πωλήσεων που ξεπερνούν το ήδη εξαιρετικό 2021, σε μια τόσο δύσκολη χρονιά για ολόκληρο το χώρο της αυτοκίνησης εξαιτίας των σοβαρών προβλημάτων εφοδιασμού, είναι μια σαφής ένδειξη της ευελιξίας με την οποία αντέδρασε η Ducati, μαζί με τους προμηθευτές και τους αντιπροσώπους της. Αυτή η ευελιξία μας επέτρεψε να περιορίσουμε τον αντίκτυπο, από τις καθυστερήσεις παράδοσης, για τους πελάτες μας – τους οποίους δράττομαι της ευκαιρίας να ευχαριστήσω για την υπομονή και την αφοσίωσή τους – και ως εκ τούτου να πετύχουμε αυτό το αποτέλεσμα πωλήσεων. Η ομάδα της Ducati σήμερα είναι κατά τη γνώμη μου η καλύτερη όλων των εποχών και αντικατοπτρίζει τη δουλειά που έγινε τα τελευταία χρόνια για την ανάπτυξη και την ενίσχυση των ταλέντων. Γι’ αυτό, οφείλω ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους, καθώς χωρίς τη δέσμευσή τους οι επιτυχίες της εταιρείας δεν θα ήταν δυνατές».

Χρονιά ρεκόρ για την Ducati το 2022

Το 2022 η Ιταλία επιβεβαιώθηκε ως η μεγαλύτερη αγορά για την Ducati, με 9.578 παραδόσεις μοτοσυκλετών και αύξηση 10% σε σύγκριση με το 2021. Οι Ηνωμένες Πολιτείες βρίσκονται στη δεύτερη θέση με παραδόσεις 8.441 μοτοσυκλετών, που αντιστοιχούν σε μείωση της τάξης του -6% σε σύγκριση με το 2021 εξαιτίας υλικοτεχνικών δυσκολιών και καθυστερήσεων στις υπεράκτιες αποστολές. Χώρα στρατηγικής σημασίας για την Ducati είναι και η Γερμανία, η οποία σημείωσε αύξηση 9% σε σχέση με το 2021 και με παραδόσεις 6.678 μοτοσυκλετών αναδείχθηκε ως η τρίτη μεγαλύτερη αγορά.

Ο Francesco Milicia, Αντιπρόεδρος Παγκόσμιων Πωλήσεων και After Sales της Ducati δήλωσε:

«Το 2022 ήταν μια χρονιά γεμάτη επιτυχίες για την Ducati και αυτό το ρεκόρ παραδόσεων αποτελεί περαιτέρω επιβεβαίωση της σταθερότητας της εταιρείας και της συνεχούς ανάπτυξης της μάρκας παγκοσμίως. Το πρώτο εξάμηνο του έτους, χαρακτηρίστηκε διεθνώς από έντονα προβλήματα στο χώρο των logistics και του εφοδιασμού, επιδρώντας αρνητικά στην απόδοση τους σημαντικότερους μήνες της σεζόν. Παρόλα αυτά το δεύτερο εξάμηνο καταφέραμε να ανακάμψουμε και να σημειώσουμε τον υψηλότερο όγκο πωλήσεων στην ιστορία της εταιρείας, χάρη στη μεγάλη οργανωτική ευελιξία και τον συνεχή διάλογο με τους συνεργάτες και τα συνδικάτα. Αν και το οικονομικό σενάριο τους τελευταίους μήνες έχει επιδεινωθεί, παραμένουμε σίγουροι για το μέλλον χάρη στη δύναμη του συνεχώς αναπτυσσόμενου δικτύου πωλήσεων και του θετικού χαρτοφυλακίου παραγγελιών, που αντικατοπτρίζει την εκτίμηση των πελατών μας για την ανανεωμένη γκάμα προϊόντων». 

Η Multistrada V4, σε όλες τις εκδόσεις της, αποδεικνύεται για ακόμα μια φορά το μοντέλο που προτιμούν περισσότερο οι Ducatisti με 10.716 παραδόσεις σε όλο τον κόσμο. Η οικογένεια Monster, με 7.971 πωλήσεις, γνώρισε επίσης μεγάλη επιτυχία, ενώ ακολούθησε η οικογένεια Scrambler Ducati 800 με 6.880 παραδόσεις.

Αυτά τα αποτελέσματα έρχονται να συμπληρώσουν στους εκπληκτικούς θριάμβους της Ducati στον κόσμο των αγώνων, ο οποίος είδε τον κατασκευαστή μοτοσυκλετών με έδρα τη Μπολόνια να θριαμβεύει στο MotoGP και το WorldSBK .

Το 2022 ήταν μια χρονιά ρεκόρ και για το δίκτυο πωλήσεων που αναπτύσσεται συνεχώς και έρχεται πιο κοντά στους Ducatisti σε όλο τον κόσμο. Στα τέλη του 2022 οι αντιπροσωπείες Ducati έφθασαν τις 821 παγκοσμίως. Πρόκειται για τον υψηλότερο αριθμό αντιπροσωπειών που είχε ποτέ η Ducati και σε συνδυασμό με την προσθήκη νέων αγορών όπως αυτές του Μπρουνέι, του Εκουαδόρ, του Ελ Σαλβαδόρ και της Μογγολίας, η Ducati αντιπροσωπεύεται πλέον σε 96 αγορές.

Για το 2023, η Ducati παρουσίασε στο κοινό οκτώ νέα μοντέλα τα οποία διευρύνουν περαιτέρω μια γκάμα που είναι ικανή να προσφέρει στους Ducatisti την πιο κατάλληλη μοτοσυκλέτα για να εκφράσουν το πάθος τους για τους δύο τροχούς. Ανάμεσα στα πιο πολυαναμενόμενα μοντέλα είναι σίγουρα η νέα Multistrada V4 Rally, η ιδανική μοτοσυκλέτα για τους λάτρεις των μεγάλων ταξιδιών, όπως και η νέα Diavel V4, το μοντέλο που κέρδισε το βραβείο της πιο όμορφης μοτοσυκλέτας στην έκθεση EICMA. Μεγάλη προσμονή υπάρχει και για τη δεύτερη γενιά της Scrambler Ducati, η οποία διατηρεί την απλότητα και την αυθεντικότητα που έχουν λατρέψει οι φίλοι της Scrambler Ducati, αλλά παράλληλα έχει γίνει πιο μοντέρνα και έχει προικιστεί με μια ακόμα πιο ζωηρή και έντονη προσωπικότητα.

Ανακαλύψτε τη νέα γκάμα των μοντέλων στο  www.ducati.gr