World Ducati Week 2022

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε το World Ducati Week 2022

World Ducati Week 2022. Μετά από τέσσερα χρόνια απουσίας, η καθιερωμένη γιορτή της Ducati στην πίστα του Misano επέστρεψε το 2022, με δεκάδες εκδηλώσεις, test-ride, εκδρομές, με τον αγώνα των Πρωταθλητών αλλά και με τη μεγαλειώδη παρέλαση των Ducatisti που φέτος σημείωσε νέο ρεκόρ προσέλευσης.

Στο πιο διαφημισμένο δρώμενο της τριήμερης (22-24/7) γιορτής, ο εργοστασιακός αναβάτης της Ducati, Pecco Bagnaia, πήρε τη νίκη μπροστά από τους Luca Marini και Marco Bezzecchi.

Ο αγώνας των πρωταθλητών έγινε με έναν στόλο Panigale V4S και V2, φέρνοντας μαζί στην πίστα τους αναβάτες της ομάδας από τα παγκόσμια πρωταθλήματα MotoGP, WorldSBK και WorldSSP.

World Ducati Week 2022

Από τα ελεύθερα δοκιμαστικά ο Bagnaia (Ducati Lenovo Team) ήταν ταχύτερος όλων, μπροστά από τον Marco Bezzecchi (Mooney VR46 Racing Team) και τον Michele Pirro (Ducati Lenovo Team), κάτι που δεν άλλαξε ούτε στις κατατακτήριες που ακολούθησαν.

World Ducati Week 2022

Ο Francesco Bagnaia δήλωσε μετα τον αγώνα:

Το διακέδασα πολύ αυτό το απόγευμα. Ήταν συναρπαστικό να αγωνίζομαι μπροστά σε όλο το κοινό των Ducatisti και αυτό μου έδωσε ώθηση να πιέσω και να τους χαρίσω ένα ξεχωριστό θέαμα. Φυσικά, η νίκη πάντα δίνει μεγάλη ικανοποίηση! Ήταν σπουδαία και θέλω να ευχαριστήσω όλους τους φίλους μας για τη ζεστασιά και το πάθος που μας μεταδίδουν.”