Η Michelin Σπάει Όλα Τα Ρεκόρ Και Ο Marquez Κερδίζει Τον Τίτλο

Η Michelin Σπάει Όλα Τα Ρεκόρ Και Ο Marquez Κερδίζει Τον Τίτλο

Η Michelin κατάφερε να ολοκληρώσει έναν ακόμα αγώνα στο φετινό πρωτάθλημα των MotoGP™ με τον καλύτερο τρόπο, καθώς ο παγκόσμιος πρωταθλητής Marc Marquez (Repsol Honda Team) κέρδισε τον αγώνα PTT Thailand Grand Prix στην πίστα Chang International Circuit, με μία προσπέραση στην τελευταία στροφή πριν περάσει τη γραμμή του τερματισμού, εξασφαλίζοντας τον τίτλο στην κορυφαία κατηγορία , ενώ η Michelin κατέρριψε κάθε ρεκόρ στη συγκεκριμένη πίστα.

Ο Marc Marquez (Repsol Honda Team) ξεκίνησε από τη δεύτερη θέση στη σχάρα της εκκίνησης και βρήκε γρήγορα το ρυθμό του, πίσω από το Fabio Quartararo (Petronas Yamaha SRT) που ξεκίνησε από την pole position.  Ο Γάλλος αναβάτης κατάφερε να σημειώσει το απόλυτο ρεκόρ γύρου στην προσπάθειά του να πάρει την pole position στις κατατακτήριες δοκιμές στην πίστα των 4.554μ του Buriram. Μετά την εκκίνηση, έστριψε πρώτος και πήρε τα ηνία του αγώνα, χωρίς να τον φοβίζει το γεγονός ότι είναι νέος οδηγός στην κορυφαία κατηγορία. Οι δυο αναβάτες, Quartararo και Marquez, πίεσαν τα όριά τους, εκμεταλλευόμενοι τις εξαιρετικές επιδόσεις των ελαστικών MICHELIN Power Slick, καταγράφοντας ολοένα και πιο γρήγορους χρόνους γύρου, ενώ ο Marquez έκανε τον ταχύτερο χρόνο, σημειώνοντας νέο ρεκόρ στον 11ο γύρο του αγώνα. Η πρώτη θέση άλλαξε μεταξύ τους πολλές φορές μέχρι τον τελευταίο και πιο συναρπαστικό γύρο, όπου ο παγκόσμιος πρωταθλητής έκανε μια αποφασιστική κίνηση. Ωστόσο, ο Γάλλος αναβάτης έδωσε άμεσα την απάντησή του και βρέθηκε και πάλι στην πρώτη θέση. Ωστόσο, στην τελευταία στροφή του γύρου, ο Marquez κατάφερε να προσπεράσει από την εσωτερική το νεαρό Γάλλο αναβάτη, εκμεταλλευόμενος τις εξαιρετικές επιδόσεις των ελαστικών MICHELIN Power Slick στην πρόσφυση που του χάρισαν τη νίκη και του εξασφάλισαν τον παγκόσμιο τίτλο. Ο Quartararo τερμάτισε με εντυπωσιακό τρόπο στη δεύτερη θέση, ωστόσο, ήταν πρώτος στην κατηγορία First Independent Rider, αυξάνοντας τη βαθμολογική του διαφορά  στη συγκεκριμένη κατηγορία καθώς και τη βαθμολογία του στην κατηγορία των Rookie αναβατών.

Οι καιρικές συνθήκες ήταν  μεταβαλλόμενες κατά τη διάρκεια του τριημέρου, στην πίστα του Buriram. Πιο συγκεκριμένα,  την πρώτη ημέρα, κατά τη διάρκεια των ελεύθερων δοκιμών, ο καιρός ήταν ζεστός και ηλιόλουστος με αποτέλεσμα  οι αναβάτες να σημειώσουν πολύ καλούς χρόνους. Επίσης, είχαν τη δυνατότητα να δοκιμάσουν όλα τα μείγματα γόμας των ελαστικών MICHELIN Power Slick, στην προσπάθειά τους να βρουν το ιδανικό ζευγάρι, ώστε να είναι σίγουροι ότι θα έχουν εξαιρετικές επιδόσεις την ημέρα του αγώνα. Ωστόσο, στο τρίτο σκέλος των ελεύθερων δοκιμών, το πρωί, οι αναβάτες ήρθαν αντιμέτωποι με συνθήκες βροχής. Ως αποτέλεσμα, οι αναβάτες δοκίμασαν, για πρώτη φορά στην Ταϊλάνδη, τα  βρόχινα ελαστικά MICHELIN Power Rain. Λόγω των καιρικών συνθηκών, οι αναβάτες είχαν τη δυνατότητα να δοκιμάσουν όλα τα διαθέσιμα μείγματα γόμας των βρόχινων ελαστικών για να βρουν το ιδανικό ζευγάρι για τη πίστα του Buriram. Ευτυχώς οι καιρικές συνθήκες βελτιώθηκαν το απόγευμα, η πίστα είχε στεγνώσει πλήρως και ο Quartararo κατέρριψε το απόλυτο ρεκόρ πίστας, καθώς μαζί με τους Marquez και Maverick Viñales (Monster Energy Yamaha MotoGP) σημείωσαν τους ταχύτερους χρόνους σε αγώνα, καταρρίπτοντας  τα προηγούμενα ρεκόρ χρόνου.

Την ημέρα του αγώνα, οι καιρικές συνθήκες ήταν καλές ωστόσο, τα αραιά σύννεφα συντέλεσαν στο να πέσει ελαφρώς η θερμοκρασία. Συνεπώς, η θερμοκρασία της ασφάλτου άγγιζε τους 48ο Κελσίου και  όλα έδειχναν ότι οι συνθήκες ήταν ιδανικές, και η επιλογή του μαλακού μείγματος γόμας των ελαστικών MICHELIN Power Slick, που παρέχουν εξαιρετικές επιδόσεις στην πρόσφυση και αντοχή στη φθορά για τον πίσω τροχό, αποδείχτηκε ότι ήταν η καλύτερη, καθώς το ρεκόρ του συνολικού χρόνου του αγώνα καταρρίφθηκε σχεδόν κατά 20 δευτερόλεπτα. Ωστόσο, αυτό δεν ήταν το τελευταίο ρεκόρ που καταρρίφθηκε, αφού ο Danilo Petrucci (Ducati Team) κατέρριψε το ρεκόρ της υψηλότερης τελικής ταχύτητας που σημειώθηκε το τριήμερο, αφού άγγιξε τα 332,3χλμ/ώρα στο δεύτερο σκέλος των ελεύθερων δοκιμών. Όσον αφορά στις υπόλοιπες θέσεις του αγώνα, στην τρίτη θέση του βάθρου ανέβηκε ο  Viñales, ενώ ο Andrea Dovizioso (Ducati Team) τερμάτισε στην τέταρτη θέση. Πέμπτος πέρασε τη γραμμή του τερματισμού ο Alex Rins (Team SUZUKI ECSTAR), ενώ στην έκτη θέση ανέβηκε ο Franco Morbidelli (Petronas Yamaha SRT) αφήνοντας πίσω του τον Joan Mir (Team SUZUKI ECSTAR). Ο Valentino Rossi (Monster Energy Yamaha MotoGP) τερμάτισε στην όγδοη θέση. Ο Petrucci τερμάτισε ένατος ενώ ο Takaaki Nakagami (LCR Honda) έκλεισε τη δεκάδα.

Τον αγώνα στην πίστα του Buriram παρακολούθησαν 95.352 θεατές, για να απολαύσουν έναν συναρπαστικό αγώνα και το Marquez να κατακτάει τον 8ο τίτλο του σε αγώνες Grand Prix και τον έκτο στην κατηγορία των MotoGP. Αυτός ήταν ο τέταρτος συνεχόμενος τίτλος για το Marquez –όλους τους κέρδισε χρησιμοποιώντας τα ελαστικά της Michelin – και κατά συνέπεια μπήκε στο κλαμπ των επίλεκτων αναβατών που έχουν κερδίσει τέσσερα παγκόσμια πρωταθλήματα στη σειρά στην ιστορία του σπορ μαζί με τους Mike Hailwood, Giacomo Agostini, Mick Doohan και Rossi. Επιπλέον, ο τίτλος του Ισπανού αναβάτη αποτελεί το 30ο πρωτάθλημα που κερδίζει η Michelin στην κορυφαία κατηγορία.

Η Michelin και οι ομάδες του paddock θα επιστρέψουν για λίγο πίσω στην Ευρώπη,  πριν ξεκινήσουν για το σερί των τριών αγώνων (Ιαπωνία, Αυστραλία και Μαλαισία) στην Ασία που ξεκινάει με το Ιαπωνικό Grand Prix στην πίστα Twin Ring Motegi την Κυριακή 20 Οκτωβρίου.

Marc Marquez – Repsol Honda Team:

«Είμαι πολύ ικανοποιημένος από τις επιδόσεις μου σήμερα, κατάφερα να κερδίσω τον αγώνα και το φετινό πρωτάθλημα,  σαν ένας πραγματικός πρωταθλητής. Το γεγονός ότι κέρδισα το συγκεκριμένο αγώνα, με κάνει να νιώθω υπέροχα, καθώς είναι ο τέταρτος συνεχόμενος τίτλος που κερδίζω με τη Michelin. Επίσης, γνωρίζω ότι αποτελεί το 30ο πρωτάθλημα που κερδίζει η Michelin στην κορυφαία κατηγορία και είμαι πολύ χαρούμενος που γράφω ιστορία μαζί της. Η φετινή σεζόν ήταν εκπληκτική και μπορέσαμε να  καταλάβουμε πως λειτουργούν και αποδίδουν τα ελαστικά. Εργαστήκαμε εντατικά με τον τεχνικούς μας. Επιπλέον, ο Piero δίνει προσοχή σε όλους τους αναβάτες και αντιλαμβάνεται τί χρειάζονται, ώστε να έχουν εξαιρετικές επιδόσεις στο πρωτάθλημα».

Piero Taramasso – Michelin Motorsport Two-Wheel Manager:

«Ο συγκεκριμένος αγώνας ήταν συναρπαστικός για τη Michelin. Καταρρίψαμε όλα τα ρεκόρ και αποδείξαμε  για ακόμη μια φορά ότι τα ελαστικά μας, μπορούν να αποδώσουν κάτω από μεγάλη πίεση σε όλη τη διάρκεια του αγώνα, γεγονός που αποτελεί μεγάλη επιτυχία για εμάς. Ωστόσο, δεν επαναπαυόμαστε, γνωρίζουμε ότι μπορούμε να βελτιωθούμε ώστε να έχουμε ακόμα καλύτερες επιδόσεις στη συγκεκριμένη πίστα. Πλέον, έχουμε αρκετά δεδομένα για να αναλύσουμε από αυτή μας την επίσκεψη στην πίστα του Buriram. Την επόμενη σεζόν, επειδή θα έρθουμε στις αρχές του έτους, οι συνθήκες θα είναι διαφορετικές.  Συνεπώς, είχαμε τη δυνατότητα να δοκιμάσουμε όλα τα ελαστικά μας, ώστε να δούμε ποια μπορούν να αποδώσουν καλύτερα και κάθε περίπτωση. Με βάση τα δεδομένα που είχαμε συλλέξει πέρυσι, για το φετινό αγώνα φέραμε ελαστικά με μείγματα γόμας και για τους δυο τροχούς, ώστε οι αναβάτες να βρουν το ιδανικό ζευγάρι  σύμφωνα με το στυλ οδήγησής τους και να έχουν εξαιρετικές επιδόσεις σε όλες τις καιρικές συνθήκες. Στη συνέχεια, θα εξετάσουμε όλα τα δεδομένα που έχουμε συλλέξει από το φετινό αγώνα, με στόχο την επόμενη χρονιά να προσφέρουμε πιο πολλές επιλογές. Ωστόσο, όλοι οι αναβάτες επέλεξαν ένα συγκεκριμένο μείγμα γόμας για το μπροστινό και πίσω τροχό και είχαν εξαιρετικές επιδόσεις. Συγχαρητήρια αξίζουν στο Marc,  που κατέκτησε τον τέταρτο τίτλο του, είναι ένας εκπληκτικός αθλητής και έδειξε ότι έχει σταθερές επιδόσεις σε όλους τους αγώνες της σεζόν. Εκ μέρους της Michelin θέλω να του διαβιβάσω τα συγχαρητήριά μου για τον τέταρτο συνεχόμενο τίτλο που πήρε μαζί μας».